Viime yön NHL-kierroksen suomalaiset – Laine lähestyy 20 maalia

Suomalaispelaajat olivat liekeissä viime yön NHL-kierroksella. Winnipegin Patrik Laine varasti jällee suurimmat otsikot yhdessä Barkovin kanssa, mutta heidän lisäkseen muutkin suomalaiset ovat nostaneet tasoaan viime kierroksilla.

Patrik Laineen Winnipeg sai hieman helpotusta vieraspelien tuskaansa, ku se kaatoi Vancouverin 4-1 lukemin. Maalinteon aloitti kuitenkin suomalaisista Markus Granlund, joka ohjasi joukkueensa 1-0 maalin. Laineen kanuuna puhui kuitenkin pian, ja hän tasoitti pelin 1-1:een. Suomalaisista myös Joel Armia teki paluun kaukaloon tässä pelissä pitkän loukkaantumisen jälkeen, ja hän keräsikin paljon vastuuta etenkin alivoimalla, kokonaispeliajan ollessa hieman yli 16 minuuttia.

Aleksander Barkov pääsi otsikoihin Floridan ja Bostonin ottelussa. Barkov teki joukkueensa ainoan maali 3-1 tappiossa, ja hänen maalinsa syötti jumalaisella takamuksellaan Jaromir Jagr. Maalin jälkeen peli keskeytettiin ja Jagr palkittiin mitalilla, sillä hän ohitti Mark Messierin kaikkien aikojen tilastoissa lopullisesti. Lisäksi Bostonin maalilla pelasi suomalaisista Tuukka Rask, joka torjui 29/30 kiekkoa ja valittiin pelin kolmostähdeksi.

Montrealin ja Minnesotan pelissä nähtiin myös suomalaisonnistumisia, ku Artturi Lehkonen onnistui jälleen maaliteossa. Maali on jo viides Lehkoselle tässä kuussa, kokonaistehojen ollessa 7+2. Mikael Granlund jatkoi samassa pelissä hyvää virettään syötettyään kaksi maalia.

Muista suomalaisista tehoille ylsivät myös Tampa Bayn Valtteri Filppula (0+2) ja Carolinan Sebastian Aho (1+0).

NHL-pelejä voit katsoa ilmaiseksi Santerin Ässästä koko kauden ajan!


Leave a Comment