Tästä syystäkö Patrik Laine kieltäytyi MM-kisoista? Syynä ei ehkä ollutkaan väsymys

MM-kisat. Moni suomalainen jääkiekkofani harmistui kovasti, kun Patrik Laine kieltäytyi tulemasta MM-kisoihin tänä vuonna. Syyksi ilmoitettiin väsymys, mikä vaikutti sinänsä loogiselta – Laine oli kuitenkin pelannut viime kaudesta alkaen huiman määrän otteluita, pelaten mm. parit mm-kisat, Liigan finaalit ja World Cupin ennen NHL-pelejä.

Santerin Ässän pieni tutkiva journalismi on kuitenkin löytänyt mahdollisesti uuden syyn Laineen poisjääntiin. Tämä tieto ei ole kuitenkaan satavarma, mutta tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Laine toimii eräänlaisena “lähettiläänä” ainakin joillekin uhkapeli- ja vedonlyöntisivustoille. Alla yksi kuvankaappaus oletetusta Laineen Facebook-tilistä:


Kuvankaappaus: https://www.facebook.com/patriklaine29/

Jos tämä tili on tosiaan Laineen oma, siitä seuraa pieni ongelma edustamisen kanssa, sillä Suomen kiekkoliiton säännöt estävät tämänkaltaiset yhteistyösopimukset. Samasta syystä esimerkiksi Leo Komarov on ilmoittanut, ettei tule enää edustamaan luultavasti urallaan maajoukkuetta. Komarov on toki oman osansa jo Leijonille aikojen saatossa antanut, mutta luultavasti rahakas yhteistyösopimus on yksi syy olla pelaamatta.

Tämä on toki spekulaatiota, mutta jos kyseessä on Laineen oma tili, yhteistyösopimukset ovat saattaneet olla todellinen syy, miksi Laine jäi pois, eikä niinkään väsymys.