Tästä syystä Ässät voittaa mestaruuden

Ylläoleva otsikko selittänee melko paljon enemmän kuin 10 sanaa, ainakin niille asiaan vihkiytyneille, jotka seurasivat tänään erästä lätkäpeliä. Kyseessä on minun jo ennen play-offeja antama veikkaus Ässät-Tappara -ottelusarjan lopputulemasta.
Seuraavat asiat painavat vaakakupissa Ässien puolesta:
Raanta on terästä
Vaikka siinä kuuluisassa laulussa lauletaankin Tapparan olevan terästä, niin todellisuus on se, ettei oo Raantaa rakkaampaa ollut tässä ottelusarjassa. Metsolakin on pelannut loistavasti, kuten koko kauden, mutta joka pelissä on tullut pari kardinaalimunausta, joista Ässät on jo jokusen kerran päässyt rokottamaankin. Muuten perusvarma maalivahti, mutta pienet mokat painavat persposkessa siihen malliin, että mentaalisesti Tappara ei voi luottaa maalivahtiin yhtä paljon kuin Ässät.
Pata on ollut valttia. Kuva: Jatkoaika.com
Jatkoaikavoitto 3. jatkoerässä
Mentaalisesti aivan järkyttävän suuri käännekohta. Kuten Savinainen sanoi, niin ei väsyttänyt pelin jälkeen yhtään niin paljoa, kuin olisi väsyttänyt jos olisivat hävinneet. Tappio noin kovan taistelun jälkeen tuntuu aivan järkyttävän pahalta. Etenkin, kun nyt peli on jo katkolla ja seuraavaksi mennään vielä Ässien kotiluolaan. Josko Isomäessä nostettaisiin jo keskiviikkona kannua?
Yksilöpeli
Molemmat joukkueet tarvitsevat vahvoja yksilöitä, ja tällä kertaa Ässien huiput ovat vain venyneet pikkaisen enemmän kuin Tapparan tähret. Raanta on ollut hieman parempi kuin Metsola, Ässien ykkösvitja on saanut paremmat tehot aikaiseksi, toisaalta puolustus on ollut kotonakin tiiviimpää kuin Tapparalla vieraissa… Savinainen on tehnyt töitä kuin hullu, minkä lisäksi onnistumisia on tullut. Tapparan kohtaloksi saattoi sittenkin koitua se, että Barkov ja Connolly kaatuivat juuri ennen finaaleita…
Pienet erot kääntävät pelin. Kotietu, yksilöt. Joskus pienet onnenkantamoisetkin. En ihan vielä teilaa Tapparan mahdollisuuksia, sillä kiekko saattaa pomppia heille vielä kerran tai kaksi onnekkaasti, mistä sitä tietää. Myös Rautakorven vaatima rautainen pohjakunto voi teoriassa muuttaa pelin suunnan. Mutta Pata on nyt valttia.

2 Responses to “Tästä syystä Ässät voittaa mestaruuden”

  1. Hei Santeri Kärki!
    Katsoin viime keväänä päivittäin Jääkiekon MM-kilpailuja blogisi kautta, sillä totesin tämän sivuston hyväksi ja luotettavaksi. Tulin tiedustelemaan, josko blogisi päivittäisi taas tänäkin vuonna meille lukijoille Jääkiekon MM-kisat?
    Terveisin: Mirkku

Leave a Comment