Suomi on uusi maailmanmestari.. Hei maailmanmestari..

Kyllä, tämä pääsi tapahtumaan tänä vuonna ja millä tavalla! Viimeiset televisioidut MM-kisat toivat sen, mitä ensimmäiset YLEn kisatkin toivat: kultaa!

Varmasti kaikki tietävät jo tämän, sillä facebookissa kaikki ovat näitä päivityksiä jaelleet ja uutiset ovat täynnä leijonahuumaa. Syystäki, sillä tämmöinen herkku on ollut erittäin harvinaista. Suomen tilastot ovat nykyään 8 finaalipeliä, 2 voittoa ja 6 tappiota. Eli toisin sanoen ollaan voitettu 25 % finaalipeleistä. Tällä prosentilla alkupeleissä emme olisi edes välierissä, mutta ei puututa siihen. Tulevina vuosina on nääs hyvin aikaa korjailla tuota tilastoa.

Peli ilmensi upeasti Suomen kisoja kokonaisuudessaan. Alku oli tasaista, hyvää peliä, Ruotsi tekee maalin, Suomi nousee tasoihin ja kirmaa kolmannessa erässä ohi. Ja millä numeroilla, kolmas erä Suomelle puhtaasti 5-0. Uskomatonta tykitystä. Joukkuepelillä Suomi vyörytti, ja ilmeisesti jokaiselle kentälle kirjattiin pelissä ainakin se 1 maali. Ja ei tarvittu edes kauheammin ylivoimaa tähän löylytykseen. Se oli hieno piirre muutenkin Suomen peleissä, sillä maaleja saatiin myös tasakentällisin.

Ruotsikaan ei oikeasti ollut ihan niin huono kuin tulos näytti. Kolmas erä oli vain heikko, ja Fasthille tuli ensimmäinen heikko hetki. Ei kukaan maalivahti ole terästä, ja totta puhuen paikatkin olivat Suomella loistavat. Voivat svedut panna vähän omaankin piikkiinsä tätä tappiota, ei pelkän maalivahdin. Fasthin valinta MVP:ksi oli kuitenkin outo. Hän jätti väliin kuitenkin kaksi tappiopeliä, ja finaalin loppu oli mitä oli. Tähdeksi valitsemiseenhan luulisi kriteerinä olevan se, että on pelannut vahvan turnauksen kokonaisuudessaan ja varmaan se kirsikka kakun päälläkin olisi ollut hieno juttu..

Mutta turha puuttua tuohon MVP:hen, joukkuepelillä Suomi vei kultaa, joten eikö olisi ollut kohtuutonta jos joku olisi nostettu jalustalle? Vaikka ehkä se olisikin ollut ansaittua.

Leave a Comment