Suomi on kiva paikka asua – kun puhutaan maasta

Olen jo ennenkin tässä blogissa puhunut suomalaisista ja Suomesta vaikka ja mitä. Nyt tavallaan toistan aihetta, mutta yritän tuoda siihen syvyyttä ja lisämielipiteitä.

Suomi on maa, jolla on melko hyvä sijainti nykypäivänä tarkasteltaessa. Luonnonkatastrofit kiertävät maan melko kaukaa, eikä varsinaista akuuttia poliittista tai sotilaallista uhkaa ole. Mutta miksi maassa asuminen ei ole aina niin mukavaa?

Me suomalaiset olemme tajuttoman itsekästä, tyhmää ja suvaitsematonta kansaa. Lietsomme myös mielellämme yllä stereotypioita ihmisistä ja ihmisryhmistä. Tykkäämme myös siitä, että voimme juoruta toisista ihmisistä ja aiheuttaa mielipahaa muille. Emme toki kaikki, mutta syyllistyn nyt tällaiseen yleistämiseen. Suomalaiset ovat itsekkäitä p*skoja. Valitettavasti maailmalla on toinen kuva meistä.

Sen näkee monesti arkipäivässä, mutta myös yleisesti muun muassa maahanmuuttajista puhuttaessa. Suomalaiselle ei tuota mitään ongelmaa viedä esimerkiksi istumapaikka toisen nenän edestä bussissa eikä myöskään se, että vanhukset joutuvat seisomaan jos bussi on täynnä. Helppoa on myös viedä bussissa kaksi istumapaikkaa yhden sijasta. Meille ei tuota myöskään ongelmia syrjiä ihmisiä vain, koska he ovat mustia. Mustan miehen täytyy olla paha, koska hän ei ole kuten “me”. Samalla myös luonnonkatastrofeja kohdanneet voidaan lähettää takaisin maahan, missä ei ole enää ruokaa tai juomaa, tai taudit ovat valloillaan. Helppoahan se on, meidän maassamme kun tätä ongelmaa ei ihan heti ole. Näin ollen vapaudumme lähimmäisen rakkauden antamasta velvollisuudesta. Tai ainakin näin asiat maassamme ovat.

Tämän maan kansalaiset ovat myös erittäin kauas tulevaisuuteen tähyäviä. Harvoin mietimme nykyhetkeä, vaan jo nuoret tekevät investointeja tulevaan. Samalla olemme mukavasti yhteistyössä valtion kanssa ja pyrimme saamaan eläkeikää ylemmäs, jotta huoltosuhteemme ei kärsisi ja kaikilla olisi hyvä olla taloudellisesti. Maksamme myös kiltisti veromme.

Okei, ehkä asiat eivät ole näin. Moni elää tässä ja nyt, eikä tulevaa mietitä. Tämä käytös näkyy parhaiten esimerkiksi kestävän kehityksen periaatteita noudattaessa. Ja muutenkin maapallon suojelussa. Earth Hourin aikana suomalaiset laittavat lisää valoja päälle. Nauravatkin vielä. Kaikki tilastot, joissa puhutaan ilmastonmuutoksen tulemisesta tyrmätään siksi, että juuri nyt näyttää asiat olevan hyvin. Kylmä talvi? Ei, ei sittenkään tule ilmastonmuutosta. Se on huijausta. Unohdetaan siis hieman poikkeuksellinen kesä ja edellinen talvi. Jep jep. Lisätään tähän vielä lainapaketit Kreikalle ja Irlannille ja mietitään tavallisen kansalaisen asennetta, niin nähdään, että yhteiset asiat eivät kiinnosta. Jos se on omasta elämästä/elämäntavasta pois.

Olkaa siis ylpeitä, jos ette kuulu tähän stereotyyppisen suomalaisen muottiin. Te olette sitten tämän maan tulevaisuus. Toivottavasti.

One Response to “Suomi on kiva paikka asua – kun puhutaan maasta”

Leave a Comment