Suomen ottelun tuomaripeli oli täysin alle arvostelun

Ensinnäkin – onnittelut leijonille, loistava voitto tuli ja hyvällä taistelulla. Leijonat oli joukkue isolla J:llä ja pelasi selkeästi paremmin yhteen hiileen. Venäjällä oli ne kaks veijaria, Radulov ja Kovalchuk, jotka pelasivat lähes puolet pelistä. Joka vuosi joukkue on siihen kaatunut ja nyt näyttää samalta. Loistavan USA-pelin jälkeen ylimielinen ottelu Ranskaa vastaan ja nyt Suomea vastaan täyttä sooloilua. Järkyttävää valmennust, ei voi muuta sanoa.

Ottelussa jäi päällimmäisenä kuitenkin mieleen tuo järkyttävän huono tuomaripeli. Silmään pisti se, että pelissä tuomarina oli – jälleen – Marcus Vinnerborg. Sama jätkä on ennenkin ollut katastrofaalisissa peleissä mukana ja tehnyt käsittämättömiä ratkaisuja. Hän on täysin puolueellinen ollut Suomea vastaan. Venäjä sai aivan käsittämättömästi käyttää mailaa toisessa ja 3. erässä, eikä sitominenkaan kiellettyä ollut. Suomen pelin kuva oli se, että pieninkin “rike” otettiin pois ja boksiin, esimerkkinä Aaltosen tekemä kampitus, missä hän ei edes osunut vastustajaan. Toinenkin selkeä virhe oli rangaistukissa, sillä Hagman joutui aivan syyttä suotta

myös jäähylle.

Ottelun lopun kruunasi Kovalchukin täydellinen ylilyönti. Sama jätkä oli jo aiemmin käynyt koputtaa Suomen vaihtomiehiä nassuun, töni maalilla ja lopussa aivan törkeä tintti päin Pesosen naamaa. Jätkä tiesi, että joukkue häviää ja kävi valtavan kuumana maalin edessä. Onni oli, ettei isku tullut mailasta, sillä silloin jälki olisi ollut pahempaa. Valitettavan pitkään meni myös tuomareilla arpoa Kovalchukille ulosajo. Oikea tuomio olisi vähintään 2 peliä pelikieltoa, mieluiten enemmän. Kovalchuk-farssin kruunasi ottelun viimeinen kaverijäähy, missä myös Pesonen sai 5+20minuuttia. Muutenkin tuntui, etteivät tuomarit uskaltaneet viheltää Venäjälle yksittäistä jäähyä.

Muuta hienoa.. Konnan ykköskenttä loisti jälleen, Raanta oli hyvä maalillaan. Tosin Raanta tuli – jälleen – liikaa vastaan ja pomputti. Nopeat reaktiot, mutta pallo ei nyt pysynyt täysin hallussa. Ylipelaaminen on vaara etenki kanukkeja vastaan, jotka osaavat tehdä myös valelaukauksia.

Tästä on ihan hyvä jatkaa. Suomella on nyt mahollisuus lohkovoittoon, toisaalta puolivälierissä voi tulla nyt Venäjä vastaan. Lohkovoitolla taas voi olla vastassa Ranska. Loput suupalapelit tulee klaarata ja toivoa USAlle pistemenetyksiä.

Leave a Comment