Suomalaisten europelivastustajat selvillä – IFK Mariehamnilla toivoton paikka, muilla saumat jatkoon

Suomalaisten joukkueiden vastustajat Eurooppa-liigan ja mestarien liigan karsintoihin ovat nyt selvillä. HJK, SJK ja VPS saavat vastaansa joukkueet, joiden voittaminen on teoriassa mahdollista. IFK Mariehamn vastaavasti kohtaa kenties jopa liian kovan koitoksen, kun vastaan asettuu Puolan pääsarjan Legia Varsova.

Santerin Ässä arvioi kunkin suomalaisjoukkueen mahdollisuudet päästä jatkoon omista pareistaan.

Eurooppa-liigan 1. karsintakierros

1.osa pelataan 29.6, toinen osa 6.7.

HJK – Connah’s Quay Nomads (Wales)

HJK lähtee otteluun jopa pienoisena suosikkina. Se on pelannut kohtalaisen vahvan kauden nyt Veikkausliigassa ja on “palannut omalle tasolleen.” Kuntopuntarissa joukkue on ottanut neljä voittoa putkeen ja sen kauden maaliero on kohtalaisen vakuuttava – 34 tehtyä ja 6 päästettyä maalia. Alfredo Morelosin menettäminen Glascow Rangersiin on toki iso menetys ja jättää paljon kysymysmerkkejä joukkueen hyökkäyspelistä.

HJK:n vastustaja sijoittui viime kauden Walesin valioliigassa toiseksi, häviten toki mestaruuden lähes 20 pisteellä. Joukkue vaikuttaa melko tasapaksulta ja viime kauden kokoonpanossa pelanneista pelaajista kukaan ei nouse selvästi esiin. Lisäksi Walesissa on meneillään kesätauko, joten pelaajat saattavat olla vielä selvästi kesäterässä pelipäivinä. Näin olle HJK lähtee suosikkina näihin karkeloihin.

SJK – KR Reykjavik (Islanti)

SJK:n kauden alku kotimaan kentillä ei ole ollut kovin vakuuttava, ja omissa on soinut huolestuttavan paljon viime aikoina. Joukkue onkin valahtanut sarjan häntäpäähän, eikä peli tällä hetkellä ole järin toimivaa. Ihmeitä pitää tapahtua myös Reykjavikin ylpeyttä vastaan, joka on voittanut Islannin mestaruuden peräti 26 kertaa. Toki viime kaudella joukkue jäi liigassaan vasta kolmanneksi. SJK:lla on mahdollisuus yllättää, mutta se vaatii pelin saamista jonkinlaiseen kuntoon.

VPS – Olimpija Ljubljana (slovenia)

Slovenia on Islannin tapaan jalkapallon yksiä pikkumaista, mutta Olympia ljubljana on potentiaalinen haastaja VPS:lle. Viime kaudella joukkue jäi pääsarjassaan vasta kolmanneksi, mutta edellisenä vuonna se pelasi mestarien liigan karsintaa.

VPS on tällä hetkellä kotimaa sarjassa kolmantena ja viimeiseen viiteen peliin se ei ole onnistunut häviämään. VPS:n ulkomaalaisvahvistuksista Steven Morrisseylta voidaan ainakin odottaa tasokasta pelaamista. VPS:llä on kohtalaiset mahdollisuudet jatkaa tästä, toki itse en uskaltaisi rahaa lyödä suomalaisen joukkueen puolesta.

Mestarien liigan 2. karsintakierros

1.ottelut pelataan 11-12.7 ja toiset 18-19.7

IFK Mariehamn – Legia Varsova (Puola)

IFK Mariehamn saa vastaansa kivenkovan joukkueen, kun se kohtaa toisen kierroksen otteluissaan Puolan viime kauden mestarin Legian. Legia pelasi viime kaudella myös mestarien liigan lohkovaiheessa ja osoitti kovuutensa pelaamalla 3-3 tasapelin Real Madridin kanssa. Joukkueessa pelaa myös Suomen maajoukkuetta edustava Kasper Hämäläinen.

Suomen mestari MIFK lähtee peliin selvänä altavastaajana. Kotimaan liigassa joukkueen sijoitus on tällä hetkellä kolmas, ja viime kierroksilla trendi on ollut positiviinen. Aleksei Kangaskolkalta odotetaan ainakin maaleja näissä karkeloissa, muuten MIFKin pelit Euroopassa jäävät kahteen. Myös oman pään pelaamisen tulee olla kunnossa.

Euroopan huippusarjojen karsintaottelut voit seurata meidän Jalkapallo-sivuilta. Myös Unibetin kautta tarjolla on jännitystä sekä pelaamisen että lähetysten muodossa.