Suomalaisjoukkueet aloittavat CHL-taipaleen – katso ennakot ja linkit!

Jääkiekon Mestarien liiga CHL starttaa tänään suomalaisjoukkueiden osalta. Viimeisen parin vuoden aikana eurooppalaiseen seurakiekkoiluun vakiintumassa oleva sarja on tänä vuonna 32 joukkueen kokoinen koitos, johon osallistuu viisi seuraa Suomesta.

Lisäksi palkintorahat ovat kasvamaan päin, minkä lisäksi sarjan televisioinnista on tehty 5v mittainen kansainvälinen sopimus. Tämä ja toisaalta kasvanut arvostus mm. Suomessa ovat omiaan lisäämään tämän kauden mielenkiintoa. Lisäksi turnausformaatti on kokenut muutoksia viime vuodesta, kun joukkueiden määrä väheni tosiaan 32:een ja lisäksi lohkoissa pelaa aiemman kolmen joukkueen sijasta neljä joukkuetta. Jatkoon kustakin lohkosta pääsee edelleen kaksi parasta, joten jatkoon pääsy on aavistuksen hankalampaa kuin viime vuonna.

Santerin Ässä ennakoi suomalaisseuroje mahdollisuuksia päivän otteluissa.

Otteluihin linkkejä tulee mitä luultavimmin juuri ennen peliä. Mikäli ilmestyy esteitä, varmin tapa katsoa pelit on Unibetin kautta. Riittää, kun tilillä on edes 1 sentti rahaa, ja ottelut ovat koko kauden katsottavissa!

CHL-avaus 24.8.2017
CHL-streams online for free via links

18:00 Mountfield – TPS
Unibet-kertoimet: 2.70 – 4.10 – 2.10

TPS kohtaa kauden ensimmäisessä “virallisessa” koitoksessaa tsekkiläise Mountfield HK:n. Tsekkiläinen vieras pelasi viime kaudella Extraligan pudotuspeleissä päästen välieriin asti. Harjoituskaudella joukkue on pelannut kohtalaisesti, ottaen oikeastaan enemmän voittoja kuin tappioita. Toki vastassa on ollut muun muassa sellaista kiekkojättiä kuin Etelä-Korean maajoukkue. TPS on myös pelannut harjoituskaudella jo muutamat pelit, joten aivan täysin kesälomalta peliin ei saavuta. Menestystäkin on jo tullut voittojen myötä, toki peli ei missään nimessä voi olla vielä valmista.

TPS vaikuttaisi lähtevän peliin kuitenkin melko tosissaan, sillä joukkueen parhaat nimet aina Filppulasta Kallioon sekä SM-liigan kautta aikojen toisiksi tehokkaaseen ulkomaalaiseen Eric Perriniin myötä ovat mukana kokoonpanossa. Maalilla vaikuttaisi aloittavan Oskari Setänen. TPS:n kokoonpano on ainakin paperilla vahva, ainoa kysymysmerkki lienee, miten joukkueen nestoriosasto lämpeää ulkomailla näin aikaisessa vaiheessa kautta – saadaanko diesel käyntiin? Paperilla joukkue on ainakin kovempi kuin vastustaja, jonka riveissä tosin vilahtaa suomalaisillekin tuttuja nimiä kuten Jaroslav Bednar ja Petr Koukal. TPS lienee organisoidumpi, mutta tsekeillä on kotietu ja toisaalta taidolla mennään tässä vaiheessa kautta vielä ehkä aavistus pidemmälle kuin tiiviillä viisikkopelillä, joka ei vielä voi missään nimessä olla kovin tiivistä vähäisen harjoittelun jälkeen.

Veikkaus: TPS lienee hankaluuksissa, jatkoaikaa saattaa pukata.

Streams: Unibet Stream1

18:00 Liberec – Växjö
Unibet-kertoimet: 2.63 –  4.10 – 2.18

Växjö pääsi viime vuonna välieriin asti, mutta ei onnistunut tekemään täysin ruotsalaista finaalia hävittyään Sparta Prahalle tylyin lukemin. Nyt voisi olla mahdollisuus kostaa toiselle tsekkijoukkueelle.

19:00 KalPa – Malmö
Unibet-kertoimet: 2.65 – 4.10 – 2.15

Viime kaudella SM-liigassa sensaatiomaisesti hopealle asti kulkenut KalPa lähtee avausottelussaan kohtaamaan perinteisen ruotsalaisseura Malmön, joka vastaavasti ylsi viime kaudella SHL-liigassa välieriin asti. Viime kaudella KalPa pääsi lohkostaan jatkoon, mutta Djurgården oli liian vahva jo alkuvaiheissa. Malmö ei viime vuoden CHL-kiertueelle osallistunut.

Asetelma verrattuna esimerkiksi TPS-peliin on hyvin erilainen molemmilla joukkueilla. KalPa ja Malmö arvottiin todella kovaan lohkoon, sillä seurana ovat Norjan ja Tsekin mestarit Stavanger ja Kometa Brno. Heti alussa tulisi ottaa pisteitä, tai jatkopelit voivat olla unelmissa vain.

Lähtökohtaisesti ottelusta pitäisi tulla erittäin vauhdikasta coast-to-coast-lätkää. Sekä KalPa että Malmö rakensivat viime kaudella pelillisen identiteettinsä vahvasti nopeaan peliin etenkin hyökkäyssuuntaan. Muun muassa Liigan finaaleissa KalPa näytti vaarallisuutensa pelattuaan Tapparan täysin aseettomaksi parissa pelissä. Toki uusi kausi tarkoittaa yleensä uusia kujeita, mutta toisaalta vaikka KalPassakin vaihtuvuus on ollut menestyksen myötä iso, on joukkueessa silti vahvoja yksilöitä, jotka voivat jatkaa edelliskauden pelitavalla. Joidenkin tosin täytyy nousta uudelle tasolle jo varhaisessa vaiheessa, jotta menestystä myös CHL:ssa voisi tulla. Puolustuspää on vahva, ja maalivahtitandemi Denis Godla – Niko Hovinen voi parhaimmillaan olla se viimeinen lukko, jotka varmistavat menestyksen tällä kaudella.

Lukoista puheen ollen, KalPan tulee keksiä myös hyvät keinot hyökätä tässä pelissä, sillä vastustajan maalivahti Oscar Alsenfelt valittiin viime kaudella SHL:n parhaaksi maalivahdiksi. Lisäksi Malmön rivejä edustaa Tuukka Mäntylä, joka on viime vuosina pelannut niin KHL:ssä kuin Liigassakin.

Veikkaus: Valitettavasti ruattiin menee tää peli.

Streams:

19:30 HV71 – Mannheim

19:30 Frölunda – Zürich

20:30 Stavanger – Kometa Brno

Norjan ja Tsekin mestarit vastakkain. Norjalainen kiekkoilu on mennyt viimeisen kymmenen vuoden aikana kivasti eteenpäin, ja maan hissiliike esimerkiksi MM-tasolla A- ja B-sarjan välillä on loppunut. Lisäksi liigan taso on kohentunut. Toisaalta, Kometa Brno on todella kova vastus perinteisemmästä kiekkomaasta Tsekistä, ja joukkue lieneekin ennakkosuosikki tähän otteluun.

20:45 Bern – Nottingham

Jos ei muuten tule katsottua muiden maiden joukkueiden peliä, kannattaa katsoa tämä. Bern on tasokas sveitsiläinen seura, joka voi jopa voittaa CHL-mestaruuden. Nottingham vastaavasti on brittiläinen seura. Brittien kiekosta ei moni tiedä, mutta joitain pelejä on tullut katsottua ja sanotaanko näin, että vastaan voi tulla joko järkälemäisiä “vapaaottelijoita” tai jopa yllättävän tasokkaita Kanadan ja Brittien kaksoiskansalaisia. Yllättävän viihteellinen peli voi olla tulossa!

Ps. Tiesitkö, että britit ovat voittaneet jääkiekon olympiakultaa?

20:45 Davos – Cardiff

21:30 GAP – Klagenfurt