Suomalaisilla onnistunut yö NHL:ssä – katso video Ahon hattutempusta


Viime yön NHL-kierroksella nähtiin lukuisia suomalaisonnistumisia. Kirkkaimpana tähtenä loisti Sebastian Aho, joka teki peräti tehot 3+1. Lisäksi Patrik Laine ja Mikael Granlund jatkoivat pitkään jatkunutta pisteputkeaan.

Illan kirkkain suomalaistähti Sebastian Aho saalisti peräti neljä pistettä (3+1) Carolinan murjottua Philadelphian 5-1. Kaikki maalit olivat vieläpä erittäin kauniita – ensimmäisessä Aho otti vastaan namupassin, harhautti puolustajan ja ujutti kiekon maalin. Toinen ja kolmas osuma syntyivät komeilla one-timereilla, joista toisessa maalissa Aho jätti ensin hienon syötön ketjukaverille, ajoi maalille ja antoi kanuunan laulaa. Carolinan toinen suomalainen Teuvo Teräväinen saalisti tehot 0+2. Molempien tehot ovat kovat, sillä Teräväinen ja Aho saivat jääaikaa vain vajaat 14 minuuttia.

Sebastian Aho nosti kauden pistemääränsä jo 30:een, millä irtoaa paikka tulokkaiden pörssin top-10:stä.

Myös Winnipegin Patrik Laine oli jälleen liekeissä tehtyään tavaramerkkimaalinsa Winnipegin 5-3 voitto-ottelussa St. Louisia vastaan. Laineen kauden 23. maali nosti hänet tulokkaiden maali- ja pistepörssin kärkipaikalle. Samalla hänestä tuli kolmanneksi eniten maaleja tehnyt suomalaistulokas, heti Jari Kurrin ja Teemu Selänteen jälkeen. Laineen pisteputki on jo seitsemän ottelun mittainen.

Toinen huikeassa putkessa oleva suomalainen on Minnesotan Mikael Granlund, joka saalisti yön peleissä jälleen yhden syöttöpisteen. Granlundilla on nyt kasassa jo 43 pistettä (12+31), joka on vain pisteen vähemmän kuin Miken yhden kauden piste-ennätys. Minnesotan pelaajista myös Mikko Koivu saalisti syöttöpisteen ja jatkaa vahvaa menoaan.

Muista suomalaisista myös Lauri Korpikoski ja Mikko Rantanen saivat maalitiliään lihotettua. Maalivahdeilla taas oli hieman heikompi ilta – Antti Raanta torjui 7/10 ja Joonas Korpisalo 33/37 kertaa, kun Columbus kaatoi NY Rangersin 4-6. Pekka Rinne torjui Nashvillen maalilla 34/38 kertaa Nashvillen tappiossa. Tuukka Rask taas nappasi 18/21 kiekkoa, kun Boston voitti Tampa Bayn 4-3.

Illan onnistujiin maalivahdeissa voitaneen lukea Kari Lehtonen, joka torjui 40 kertaa ja päästi kolme kiekkoa taakseen, kun Dallas kukisti Toronton 6-3. Korpikosken lisäksi suomalaisista tehoille pääsi myös Julius Honka, joka keräsi yhden syöttöpisteen.

Kaikki NHL-pelit kaudella 16-17 voit katsoa Santerin Ässän NHL-sivuilta, täysin ilmaiseksi.

 


Leave a Comment