Sunnuntaina huippufutista ympäri Eurooppaa – Inter vs As Roma illan huippukamppailuna

Viikonloput ovat edelleen jalkapallofanin kulta-aikaa. Eilen pelattiin useita huippuotteluita mm. Englannissa, ja tänään valokeilassa ovat muut huippusarjat Euroopasta. La Ligassa sekä Barcelona että Real Madrid pelaavat omat kierroksen ottelunsa. Italian Serie A:sta voidaan poimia illan viimeinen peli, jossa sarjan huippujoukkueet Internazionale ja As Roma ottavat mittaa toisistaan.

Lähetyksiä voi katsoa useasta eri lähteestä. Meidän jalkapallo-sivuilta voi perinteisesti katsella useilla eri laaduilla otteluita. Lisäksi Unibet tarjoaa omille pelaajilleen kaikki La Ligan kauden ottelut ilmaiseksi.

Jalkapallo 21.1.2018

Valioliiga

18:00 Southampton – Tottenham

Unibet-kertoimet: 5.40 – 4.10 – 1.68

Illan ainoassa Valioliigan ottelussa vastakkain ovat koko kauden alisuorittanut Southampton sekä sarjassa viidentenä oleva Tottenham. Southampton on päätynyt jo putoajan paikalle, eikä viime kierrosten trendi ole kovin valoisa ollut. Viimeisestä viidestä ottelusta saldona on vain kolme tasapelipistettä.  Toki välissä on ollut pientä toivonkipinää, kun FA Cupista joukkue onnistui ottamaan voiton kukistamalla Fulhamin. Tottenhamin vire viime aikoina vastaavasti on ollut hyvä, kun edelliset viisi peliä Valioliigassa ovat tuoneet 4 voittoa ja yhden tasurin.

Tottenham lähteekin otteluun selkeänä suosikkina, vaikka ykkösmaalivahti Hugo Lloris on vielä sivussa kentiltä. Joukkueen suurin etulyöntiasema löytyy hyökkäyspäästä, sillä Harry Kane on jälleen ollut huikeassa vireessä ja tulee varmasti olemaan iso pelote tänäänkin Southamptonille. Southampton ei ole ollut järin hyvä maalintekokilpailuissa tällä kaudella ja toisaalta omakaan pää ei ole niin hyvin pitänyt. Näin ollen vierasvoitto on melko varma veto tästä.

La Liga

17:15 Real Madrid – La Coruna

Unibet-kertoimet: 1.12 – 10.00 – 21.00
Unibet-tv!

Real on ollut tällä kaudella Mestarien liigassa hyvä, mutta kotoisessa La Ligassa otteet ovat olleet suuri pettymys. Cristiano Ronaldon maalihanat ovat olleet melko jäissä, eikä ratkaisijoita taustalta ole noussut. Viimeisen kolmen kierroksen aikana Real on käytännössä jo menettänyt mahdollisuutensa sarjan voittoon – tulos kolmesta pelistä 2 tappiota ja yksi voitto. Ero kärkeen on kasvanut jo 19 pisteeseen.

Illan vastustaja La Coruna on kuitenkin kohtalaisen mahdollinen voitettava. Joukkue ei ole voittanut viimeiseen neljään otteluun ja sarjasijoitus on sijoilla “ynnä muut”. Lisäksi joukkue kärsii kohtalaisen laajasta listasta loukkaantumisia, ja usean pelaajan pelaaminen on epävarmaa.

Uskotaan, että Real kääntää tänään kurssinssa, vaikka se ei La Ligan voittoon tule riittämään. Pisteiden saanti olisi kuitenkin tärkeää, jotta juna europeleihin ei pääsisi karkaamaan, sillä se olisi varmasti yksi 2000-luvun suurimmista katastrofeista seuralle. Ja se on yllättäen jopa mahdollista tällä kaudella!

19:30 Real Sociedad – Celta Vigo

Unibet-kertoimet: 1.90 – 3.85 – 3.85

21:45 Real Betis – FC Barcelona

Unibet-kertoimet: 9.50 – 6.00 – 1.29
Unibet-tv!

Betis lähtee peliin sarjan suurinta ja kauneinta vastaan tällä hetkellä kahden pelin voittoputkessa. Seura on päässyt hyvin mukaan keskikastiin ja jos kohentuneet otteet jatkuvat, voi mahdollisuuksia olla jopa kamppailuun europelipaikasta. Tosin illan vastus on kovaa sorttia ja ei kaipaa juurikaan esittelyitä. Barcelona on pelannut viisi ottelua putkeen ottaen pelkkiä voittoja, ja lisäksi joukkueella on peräti 26 ottelun putki ilman tappioita.

Ainoan haasteen otteluun tuonee pieni loukkaantumissuma, joka Barcaan on iskenyt. Mm. Dembele, Mascherano ja mahdollisesti Iniesta ovat poissa illan ottelusta. Tosin Iniestan kunto ratkeaa vasta illan mittaan. Toisaalta, vastaavanlainen särkymissuma ei estänyt Barcaa kukistamasta esimerkiksi Realia 3-0, joten todennäköisesti tämä päätyy vierasvoittoon ja Barca jatkaa karkumatkaansa La Ligassa.

Serie A

21:45 Inter – As Roma

Unibet-kertoimet: 2.55 – 3.30 – 2.80
Unibet-tv!

Illan ottelussa kohtaavat kaksi Italian suurta joukkuetta, joilta on totuttu näkemään menestystä sekä kotimaassa että kansainvälisillä kentillä. Peliin lähdetään kuitenkin erikoisista lähtökohdista, sillä sarjassa kolmantena ja viidentenä olevat joukkueet ovat pelanneet huonosti viime aikoina. Interillä on vain yksi voitto viiteen viime otteluun, kun taas vierasjoukkue Rooma ei ole onnistunut viimeisen viiden pelin aikana kertaakaan voittamaan kotimaan sarjassa. Näin ollen joukkueet ovat hieman tippuneet kärkikaksikon matkasta kamppailussa Serie A:n voitosta.

Illan pelissä on jaossa siis erittäin tärkeitä pisteitä. Tappiolla Napoli ja Juventus karkaavat luultavasti jo hieman liian kauas mestaruuskamppailun kannalta, samalla tappio läheiselle kilpailijalle ei tee kummallekaan hyvää. Roma etenkin kaipaa voittoa, sillä muuten Inter karkaa jo kuuden pisteen päähän kolmannella sijalla.

Etenkin Romalla on odotettu koko kauden ajan, milloin hyökkääjät Edin Dzeko ja El Shaarawy saavat kunnolla maalitilinsä auki. Etenkin egyptiläisen kohdalla ruuti on ollut melko kuivaa. Jonkun keskikentältä pitäisi alkaa ruokkia näitä hyökkääjäveijareita.

Siinä missä Roman hyökkääjät ovat jakaneet tasaisemmin maalinteon vastuun, Interin tärkein pelaaja tuloksellisesti on ehdottomasti ollut nuori argentiinalainen Mauro Icardi, joka on tehnyt jo 18 maalia tällä kaudella. Ivan Perisic keskikentällä on ollut hyvä tulituki argentiinalaiselle, minkä lisäksi hän on ottanut roolia pelintekemisessä. Interillä on kenties aavistuksen tasaisempi keskikenttä ja puolustus, mutta illan kamppailussa päivän kunto ja itseluottamus esittävät suurinta roolia – kumpi joukkue löytää paremmat keinot katkaista heikot ajat. Se ratkaisee.