SM-liigan alkukauden topit ja flopit

Liigaa on nyt pelattu joukkueesta riippuen joko kuuden tai seitsemän kierroksen verran, ja nyt voidaan jo katsoa osittain SM-liigan alkukauden onnistujia ja selkeitä epäonnistumisia. Varsinaista top-5 tai top-3 -listaa ei ole luvassa, vaan onnistujia luetellaan satunnainen ja kirjoittajan omaan tahtoon perustuva mielivaltainen määrä. Lisäksi otetaan kantaa joihinkin yllättäjiin.

Onnistujat

Pelicans ja Ilkka Kangasniemi

Vaikka varsinaista top-listaa ei laadita, Pelicans olisi luultavasti joko ensimmäisenä tai toisena listalla. Pelicansin alkukausi on ollut synkkiin odotuksiin nähden hyvä, ja mukaan mahtuu jo parikin kappaletta murskavoittoja. Onnistumista korostaa myös se, että ensimmäiseen pariin otteluun maaleja tuli tasan nolla kappaletta. Joukkuepeli on tämän jälkeen loksahtanut kohdalleen ja tulosta on alkanut syntyä. Etenkin puskista tullut Ilkka Kangasniemi on ollut “nuorisoketjunsa” kanssa kovassa vireessä. Kaveri johtaa tällä hetkellä pistepörssiä tehoin 3+8, ja tahdin jatkuessa tällaisena vertailut erääseen Ryan Laschiin jatkunevat kovana. Lisäksi pelikaanit ovat tehneet kovan tempun laittaessaan entisen hyökkääjän Marko Pöyhösen puolustajaksi. +/- saldo on tällä hetkellä +6 ja sijoitus pistepörssissä 10. tehoin 1+7.

Lisäksi Pelicansille voitaneen laskea onnistumiseksi vanhan pelikaanin Justin Hodgmanin saaminen takaisin Lahteen. Jos kaveri on lähellekään samalla tasolla kuin hopeakaudella 11-12, Pelicans tulee olemaan tänä vuonna kovasti taistelussa mukana suorasta pudotuspelipaikasta.

Mikkelin Jukurit

Jukurit on alkukaudesta osoittanut sen, että se saattaa jopa olla valmiimpi Liigaan kuin kukaan olisi arvannut. Joka tapauksessa tällä hetkellä tulosta on tullut paljon uskottavammin kuin viime kausien nousijoilla, sillä Jukurit on heti alusta alkaen kamppaillut vahvasti pisteistä. Risto Dufvan ja puolen tusinan Lukko-soturin saapuminen Mikkeliin on onnistunut yllättävän hyvin. Toki sijoitus tulee vielä tippumaan tuosta viidennestä sijasta, mutta joka tapauksessa kauden aloittaminen tällä tavalla on varmasti luonut paljon uskottavamman kuvan organisaatiosta kuin mitä ennen kautta olisi voinut olettaa.

Tappara

Tapparan voi lukea viime kauden mestarinakin tähän joukkoon, sillä odotukset kaudesta olivat kenties maltillisemmat kuin aikoihin. Joukkueesta poistui monta avainpelaajaa, mm. maalivahti Tomi Karhunen ja keväälläkin liekeissä olleet hyökkääjät Patrik Laine sekä Kristian Kuusela. Menetyksiä tuli paljon ja materiaali keventyi ainakin paperilla selvästi. Taustalta ovat kuitenkin nousseet uudet voimat kannattelemaan joukkuetta, kuten maalivahti Dominik Hrachovina sekä hyökkääjät Veli-Matti Savinainen ja Henrik Haapala (molemmat pistepörssin top-10). Mestaruuskrapulasta ei voitane tässä vaiheessa puhua.

 

Epäonnistujat

 

Lukko

Pahin epäonnistuja alkukaudesta. Siirtyminen aikaan ilman Risto Dufvaa on ollut erittäin kivulias ja puolustuspää on muuttunut paikoiteillen reikäjuustoksi, kun pelitapaa on koitettu muuttaa hyökkäävämmäksi. Lunta on tullut alkukaudesta tupaan kovaa tahtia ja tällä hetkellä sijoitus on murheellisesti viimeinen. Onnistujia on vaikea löytää.

 

Kärpät

Siirtyminen Kai Suikkasen aikakauteen on alkanut myös Kärpillä kivuliaasti. Pelissä on ollut paljon hyviä aihioita, mutta Lauri Marjamäen aikaista kontrollikiekkoa on saattanut tulla Oulussa ikävä. Materiaali on kuitenkin kova, ja mitä luultavimmin Kärpät lämpiävät kevättä kohden pelaajien toivuttua rankasta kesätreenistä. Tosin siinä kohtaa juna runkosarjan voittoon voi olla jo mennyttä..

 

Yllättäjät

 

Oikeastaan tämä kategoria on helppo täydentää. Siinä on mukana Pelicans, Ilkka Kangasniemi, Marko Pöyhönen ja Mikkelin Jukurit. Perusteluja ei kaivata tähän osioon, sillä ne voi lukea onnistujista!

Liiga jatkuu keskiviikkona 5.10.2016!


Leave a Comment