Ranska ja Latvia yllättivät, Tanska kävi lähellä

9.5.2013 Jääkiekon MM-kisoissa oli yllätysten täytteinen päivä. Ensin Ranska kukisti Venäjän sensaatiomaisesti 2-1 varsinaisella peliajalla. Seuraavaa yllätystä ei kauaa tarvinnut odottaa, kun Latvia kaatoi Slovakian myöhemmi 5-3.

Muissa otteluissa Tsekki kukisti Tanskan tiukan kamppailun jälkeen vasta rankkareilla 2-1. Kanada taas rökitti apaattisen ja tehottoman Ruotsin 3-0, minkä ansiosta Globenin yleisö buuasi omansa kotiin.


Lyhyesti analysoituna: Venäjä kaatui omassa pelissään räikeään ylimielisyyteen. Sen puolustus oli erittäin halutonta ja hyökkäyksistä puuttui viimeinen terä, toisin kuin esim. USA-ottelussa. Slovakia taas oli vain huono, eikä se varsinaisesti alisuorittanutkaan kauheasti. Toki vähän, mutta Latvia pelasi varsinaisen superottelun näiden kisojen tasoonsa nähden. Tanska onnistui pelaamaan samalla tasolla kuin ensimmäisessä pelissään, Tsekki taas oli tutun tehoton, kuten se on koko kisojen ajan ollut.

Samalla Suomen lohkon tilanne muuttui äärimmäisen mielenkiintoiseksi. Putoamisvaarassa on jopa Slovakia vielä, toisaalta Saksalle ja Ranskalle avautui takaovi peräti puolivälieriin asti. Lohkon voittokaan ei ole vielä satavarma keissi Venäjälle, sillä tappio mutkisti hieman asioita. Olkoonkin, ettei sen tarvitse kuin voittaa loput ottelunsa lohkon voittamiseksi. Joka tapauksessa, sijat 4-8 ovat tuossa lohkossa täysin auki.

Leave a Comment