Nettivihaajat

Heippa hei kaikille, pitkästä aikaa kirjoitan taas blogiini tekstiä. Lomalla ei ollut oikein jaksamista tähän, mutta nyt sitten palataan taas asiaan kun tarpeeksi kiukkua on kerätty, krhm.

Viime aikoina on ollut paljon mediassa, facebookissa sekä muissa lähteissä juttua siitä, kuinka ihmiset ovat esimerkiksi vihanneet koiriaan tai kuinka julkkiksia uhataan tappaa tai muuta vastaavaa. Tällainen käytös vain lisää omaa käsitystäni suomalaisten tyhmyydestä ja sensuurintapaisen tarpeellisuudesta.

Paras tapa aloittaa tämä aihe on puhua näistä ns. eläinrääkkääjistä, joiden nimiä surutta levitellään facebookissa. Haloo ihmiset! Puhutaanpa vaikka Suomen laista; ihmiset ovat syyttömiä, kunnes toisin todetaan. Lisäksi YK:n ihmisoikeuksissa jokaiselle taataan oikeus henkilökohtaiseen koskemattomuuteen. Miksi te siis hyökkäätte julmasti viesteillänne ja levitätte heistä uhkaavia viestejä/uhkailette? Se vain kuvastaa omaa typeryyttänne tällaisissa asioissa. Miettikääpä itse, miltä tuntuisi olla samassa tilanteessa. Jos olisitte vaikkapa kännissä vähän kiusannu lemmikkiä ja bang, yhtäkkiä olette facebookin vihatuin suomalainen. Miltä se tuntuisi, jos itse joutuisitte tällaisen vihan kohteeksi? Ei taatusti kovin hyvältä. Turha tätä on edes selittää sillä, että maailma on epäreilu paikka, shit happens jne. Maailma on tällainen sen takia, että moni teistä on tehnyt maailmasta tällaisen.

Sitten julkkikset. Otan nyt esiin Johanna Tukiaisen, vaikka esimerkkejä voisi olla satoja. On totta, että henkilö on tyrkky, hänen mielipiteensä ovat vähintään kyseenalaisia ja ulkonäkö ei ehkä miellytä kaikkia. Mutta millä tapaa se oikeuttaa teitä haukkumaan häntä ja olemaan ilkeä kommenteissanne? Ihminenhän tuokin on, vaikka voisitte toisin luulla. Tunteetkin hänellä on, ja ajatusmaailma, vaikka niin ette uskoisikaan. Miettikää, miltä tuntuisi, kun teitä kohtaan hyökättäisiin julmasti vain siksi, että olette sitä mitä olette. Facebookin “lyö tukiaista” -peli on tyhmyyden huipentuma, jossa kiihotetaan suorastaan kansanryhmää yhtä henkilöä vastaan. Myös erilaiset ryhmät, joissa lietsotaan vihaa, kuten Astrid Thorsin vastaiset ryhmät, osoittavat vain tyhmyyttä.

Tämän takia olenkin sitä mieltä, että Suomessa tulisi ottaa käyttöön jonkinasteinen sensuuri. Suomen kansa on useaan otteeseen todistanut, että he ovat tarpeeksi tyhmiä ansaitakseen sananvapauden rajoittamisen. Vai mitä mieltä te olisitte yhteiskunnasta, jossa ihmisiä saa haukkua vapaasti, ja toisia loukata niin paljon kuin lystää?

2 Responses to “Nettivihaajat”

  1. Eksyin sun blongiin aivan vahingossa.. Luin sun tekstejäs ja joo ne on ihan asiaa , mutta kuitenkin olisin halukas tietämään minkä takia yleistät että ''suomalaisten typeryydestä'' kun näitä samankaltaisia tapauksia tapahtuu muissakin maissa 🙂

  2. Yleistämiseen on hyvä vastata yleistämällä. Totuushan on tosiaan, että kaikki suomalaiset eivät ole idiootteja, mutta tajuavatko nämä "typerät" virheitään, jos puhutaan vain "murto-osista" tai "parista hassusta erehdyksestä" tai muilla vastaavilla sanoilla? Totta kai niitä on muuallakin, mutta olis hyvä jos suomalaiset itse tajuaisivat että täällä niitä ongelmia riittää.

Leave a Comment