Mestarien liigan puolivälieräarvonta huomenna – analyysi ja linkit

UCL. Mestarien liigan jatkajat ovat selvillä. Kahdeksan joukkuetta kamppailee vielä paikasta kaikkein kirkkaimpien tähtien alla. Jatkoparit arvotaan huomenna kello 13 Sveitsissä.

Yhteensä viisi jatkajaa on voittanut jo aiemmin Mestarien liigan, joten todennäköisyydet mestaruuden uusimiselle ovat isot. Eniten voittoja on alla Real Madridilla, jolla niitä on peräti 12 kappaletta. Joukkueella on myös mestaruus edelliseltä kaudelta puolustettavana.

Muista joukkueista Barcelona, Bayern München ja Liverpool ovat juhlineet voittoa viisi kertaa. Lisäksi viime vuoden finaalissa pelannut Juventus on ottanut mestaruuden kaksi kertaa. Ensimmäistä mestaruuttaan tavoittelevat Man City, AS Roma ja Eurooppa-liigassa menestynyt Sevilla.

Lähtökohtaisesti jatkajia voidaan jakaa pariin kategoriaan. Euroopan ja kotimaan sarjojen otteiden perusteella kenties Barcelona ja Manchester City ovat suurimmat suosikit voittajiksi. Citylle se etenkin maistuisi, sillä menestys Euroopassa on jäänyt väliin vielä toistaiseksi. Lisäksi omassa kotimaassaan hallitseva Bayern München on noussut vahvaksi voittajasuosikiksi.

Edellisvuosia hallinnut Real Madrid on tänä vuonna ollut hyvä Mestarien liigassa, mutta kotimaassa ei ole kulkenut samalla tavalla ja ero sarjajohtaja Barcelonaan on mahdoton kurottavaksi. Panoksena UCL-pytyn lisäksi on siis jatkopeleissä myös kauden ainoa pokaali ja kenties valmentaja Zidanen jatko Realin peräsimessä. Real ei ole kirkkain voittajasuosikki, mutta kuuluu viime vuoden finalisti Juventuksen kanssa vahvojen haastajien kategoriaan. AS Roma ja Sevilla sekä Liverpool tuskin pyttyä nostelevat. Näistä varmasti kaikki joukkueet haluaisivat kohdata juuri Sevillan, sillä materiaali kalpenee muiden joukkueiden edessä. Pelitapa ja taktinen mukautuminen ovat tosin tuoneet joukkueen jo tähän asti, joten mikseivät yllärit jatkuisi.

Arvonta suorana netissä

Suorat lähetykset tähän löytyvät 100 % varmuudella meidän Jalkapallo-sivulta. Lisäksi joku futisniilo saattaa jakaa tietouttaan chatissa. Kotimaan lähetykset löydetään varmast huomiseen mennessä.