Mestarien liigan ennakko – Real ja PSG huippuottelussa

Mestarien Liiga. Mestarien liigan keskiviikon kierroksella pelataan kaksi otteluparia. Illan ehdoton helmi on Real Madridin ja PSG:n kohtaaminen Santiago Bernabeulla. Ottelussa kohtaavat kaksi tähtiä vilisevää joukkuetta, jotka olivat molemmat ennen kauden alkua suuren suuria suosikkeja koko kilpailun voittajiksi. Tosin jo tässä kohtaa on selvää, että toinen tähtijoukkueista tippuu jo neljännesvälierävaiheessa.

UCL 13.2.2018

21:45 Real Madrid – Paris Saint German

Unibet-kertoimet:

Real Madridin ja PSG:n kohtaaminen on todellinen jättien taisto. Useampana vuonna Mestarien liigassa joko lähes tai täysin loppuun asti edennyt Real Madrid kohtaa kotonaan ensimmäisessä osaottelussa ranskalaisen PSG:n. PSG:n taival on useampana vuonna ollut lupaava, mutta tie on aina päättynyt jotain jättiläistä vastaan.

Viime kaudella PSG suli järkyttävästi Barcelonaa vastaan. Ensimmäisen osaottelun ranskalaiset voittivat lukemin 4-0, riisuen espanjalaisjätin täysin aseistaan ja nolaten Barcan tähdet täysin. Toisessa osaottelussa tapahtui kenties UCL:n suurin yllätys ja samalla suurin katastrofi. Barcelona oli aivan toisennäköinen joukkue, ja toisaalta PSG:n kaikki taktinen ja taidollinen osaaminen tuntui jääneen koppiin. Peli päättyi Barcelonalle 6-1 ja PSG tippui jo neljännesvälierävaiheessa.

Real Madridin taival viime vuonna oli täysin päinvastainen, ja joukkue oli erittäin suvereeni koko chämppärin ajan. Pahin vastus oli kenties välierissä Atletico Madrid, mutta sekin kaatui lopulta rutiinilla ja finaalissa Real nöyryytti Juventuksen puolustusta peräti lukemin 4-1. Kyseessä oli kenties yksi suvereeneimmista esityksistä tämän tason finaaleissa koskaan.

Tämän kauden otteita katsellessa asetelmat viime kauteen peilaten ovat hieman erilaiset. PSG on vahvistunut entisestään viime vuodesta, ja esimerkiksi Neymar on ollut suuri palanen joukkueen paketissa. PSG pelasi lohkovaiheessa erittäin suvereenisti, voittaen yhtä vailla kaikki ottelut ja pelaten alkulohkon murskaavalla maalierolla 25-4. Näistäkin neljästä maalista kolme syntyi viimeisessä ottelussa omiin Bayern Münchenia vastaan. Joka tapauksessa PSG osoitti olevansa kivenkovassa vireessä, ja voitto Bayernista ensimmäisessä kohtaamisessa osoitti, ettei edes Euroopan terävin kärki ole este tällä kaudella UCL:n voitolle. Lohkovaiheessa etenkin hyökkäyksen superkolmikko Neymar – Cavani – Mbappe oli huikeassa vireessä, tehden peräti 16 maalia kuuteen otteluun (6-6-4 maalia). Tälle kaudelle trimmattu puolustuskin oli tosiaan huikeassa tikissä, ja esimerkiksi brassikolmikko Alves, Marquinhos ja Silva on kova luu mille tahansa vastustajalle. Tällä kokoonpanolla on muuten menestytty mahtavasti myös Ranskan Ligue 1:ssa – saldo 21 voittoa, 2 tasuria ja 2 tappiota. Johto sarjassa on ylivoimainen, mutta niin on materiaalikin.

Real Madridilla vastaavasti vastaava vire ja viime kauden lento on ollut pieni muisto vain. Alkulohkossa joukkue jäi toiseksi Tottenhamin jälkeen, eikä maalisaldo 17-7 ole yhtään niin vakuuttava kuin PSG:lla. Lisäksi joukkueen tähtipelaajista vain Ronaldo on onnistunut loistamaan Mestarien liigassa, hänen johtaessa maalintekijäpörssiä koko chämppärissä yhdeksällä maalilla. Toisaalta niistä peleistä joita on tullut nähtyä Ronaldon effortti keskikentällä kautta puolustussuuntaan on ollut erittäin vaatimatonta, eikä kenties liike ole aivan samanlaista kuin vaikkapa vuosi sitten. Maalinteko onnistui alkulohkossa vastustajien tason takia, eikä esimerkiksi La Ligassa lento ole ollut samanlaista. Jos se ei ole Ronaldolla ollut loistokasta, niin ei ole myöskään Realilla. Barca on liigan kärjessä kadonnut jo tavoittamattomalle karkumatkalle, eikä paikka edes kolmen joukossa ole mitenkään varma. Päävalmentaja Zinedine Zidanen palli huojuu uhkaavasti, ja Zidanen ainoa toivo jatkaa Realin käskijänä lienee PSG:n selättäminen ja Mestarien liigan voitto seuraavassa vaiheessa. Myös tämä asettaa valtavasti paineita.

Lähtökohtaisesti ottelussa voidaan odottaa mukavasti jopa maaleja. Vaikka PSG oli alkulohkossa erittäin tiivis ja vakuuttava joukkue, niin tilastot kertovat sen, että Real on tehnyt maaleja vähintään yhden nyt jo 21 ottelussa peräkkäin. Samat tilastot tosin kertovat sen, että PSG on mättänyt samanlaisen putken 15 pelin mittaisena. Molemmilla on hyvin tulivoimaa ja toisaalta paljon hyökkäykseen nousevia puolustajia, joten tilaa vastaiskuille löytyy ja molemmilla joukkueilla on taitoa edetä nopeastikin syvälle hyökkäysalueelle.

Kotietu puoltaa aavistuksen verran tasaista ottelua, mutta toisaalta, jos PSG saa hyvän alun, niin paineet Realin päässä voivat kasvaa aika valtaviksi ja altistaa joukkueen virheille. Lisäksi tappioasemassa Zinedine Zidane ei ole vielä tällä kaudella oikein osannut osoittaa taktisia kykyjään suunnan korjaamisessa. Alku on siis tärkeä, mutta mikäli Real saa avausmaalin, on kotijoukkue tässä pelissä vahvoilla.

Streams:

Lähetyksiä voi seurata useampaa kautta.

Viaplayn kautta voit katsoa kaikki UCL-pelit suorana ja suomalaisella selostuksella. Ilmaisen vaihtoehdon tarjoaa meidän Jalkapallo-sivu, josta löytyy sekä puhelimiin että koneille sopivat SD- ja HD-striimit.