Mestarien Liigan ennakko – Bayern varma jatkaja, Barcelona suosikki toisessa parissa

Mestarien Liiga. Kaikki muut UCL-pelit on jo käyty, ja kahta vailla valmis on jatkajien lista. Tänään pelataan vielä kaksi otteluparia, joissa jo kello 19:00 alkavassa pelissä kohtaavat Besiktas ja Bayern München. Illan jännitävämmässä kamppailussa vastakkain ovat Barcelona ja Chelsea, jotka lähtevät tasatilanteesta toiseen osaotteluun.

Lähetykset peleihin (Streams for the games): joko meidän jalkapallo-sivulta tai jos Suomi-selostuksen haluaa, Viaplay:n kautta saa sen ja mm. NHL:n kaikki ottelut. Lisäksi Chattiin saattaa ilmestyä jotakin.

Mestarien liiga 14.3.2018

19:00 Besiktas – Bayern München (1. osa 0-5)

Unibet-kertoimet: 6.50 – 4.60 – 1.53

Mahdoton tilanne Besiktasille

Illan kamppailun alustus on kenties pikkaisen tavallista lyhyempi. Turkin liigassa hyvin pelannut ja toisena porskuttava Besiktas otti ruman 5-0 tappion avausosassa, tosin osin omien pelaajien ulosajohölmöilyjen takia. Lisäksi viiden maalin takaa-ajomatka tarkoittaa sitä, että tässä osassa 5-0 riittää jatkoille ja Bayernin tehdessä edes yhden maalin, voittomarginaalin pitää olla vähintään kuusi osumaa. Tähän Besiktas ei pysty Euroopan huippujoukkuetta vastaan edes fanaattisen kotiyleisönsä edessä.

Bayern peluuttanee illan pelissä osittain ykkösmiehistöään, tosin uskoisin osan huipuista ottavan lepoa loppurutistusta varten Bundesliigassa ja tulevissa UCL-peleissä. Olkoonkin, että sarjajohto on massiivinen 20 pistettä.

Illan kamppailussa pitäisin kuitenkin jopa Besiktasia hienoisena suosikkina, vastoin kaikkien muiden arvioita. Fanaattisen kotiyleisön edessä ei vaan VOI ottaa samanlaista tappiota, sillä muuten poistuminen stadionilta ei varmasti tapahdu yhdessä osassa. Besiktasilla on myös kova halu näyttää, että he kuuluvat näille areenoille. Tosin voittoon asti tämä tuskin riittää, sillä Bayernin perustaso on niin kova ja esimerkiksi viimeisistä 19 pelistä joukkue ei ole poistunut tappio niskassaan.

Joten, tasapeli lienee tulos tai jopa Bayernin tai Besiktasin niukalla marginaalilla otettu voitto. Lopulliset kokoonpanot vaikuttavat paljon ja se, saako Besiktas mukaansa esim. loukaantumisista kärsineet puolustajansa Nukan ja Tosicin.

21:45 Barcelona – Chelsea (1.osa 1-1)

Unibet-kertoimet: 1.54 – 4.48 – 6.70

Millä Chelsea saisi ihmeensä?

Ensimmäinen osaottelu jätti tähän ottelupariin melko helpon tilastomatematiikan. Jos toinen tekee maalin enemmän, se voittaa, ja jos peli päättyy 0-0, niin Barca on jatkossa vierasmaalisäännön turvin. 1-1 tasapeli vie jatkoille ja 2-2 tai isompi tasuri vie Chelsean jatkoon.

Lähtökohtaisesti Chelsean asema on kuitenkin tukala toiseen osaotteluun ensimmäisen pelin tasurivenymisestä huolimatta. Barcelona on erittäin vahva kotijoukkue, ja esimerkiksi La Ligan kauden 13 kotiottelusta se on voittanut 11 ja hävinnyt vain yhden. Lisäksi La Ligassa vire ja jälki on ollut kovaa ja UCL-peleissä joukkue on ollut jatkuvasti totutun ja vaadittavan varma. Chelsea vastaavasti on viime viikoilla kangerrellut Valioliigassa, sillä se kärsi tappiot pahimmille kilpailijoilleen, Manchesterin joukkueille. Tosin jos mietitään historian saatossa, niin keskinäisissä otteluissa Chelsea on venynyt jopa vieraskentällä Barcelonaa vastaan tasapeliin yllättävän usein, ja muutenkin kamppailut ovat olleet maalin pelejä. Maaleitta peleissä ei ole juur jääty, joten tälläkin kertaa todennäköisin tulos on jokin muu kuin 0-0 tasapeli.

Chelseaa lähtee peliin Camp Noulla luultavasti alkuun varovaisesti liikkeelle, sillä kannattajien hurmos ja Barcelonan pelitapa ei salli jatkuvaa aggressiota 90 minuutin ajan. Lisäksi valmentaja Antonio Conte tietää hyvin Barcan pelitavan ja osannee reagoida siihen. Todennäköisin skenaario omassa päässäni on Chelsean luottaminen hyvin pelaavaan Thibaut Cortoisiin, joka on maailman ehdotonta maalivahtieliittiä. Samalla joukkue yrittänee iskeä terävillä vastaiskuilla Barcan selustoihin, sillä joukkueesta saattaa usein jopa molempien laitojen pakit olla mukana hyökkäystä tukemassa, ja se avaa tilaa yllättää.

Molemmat joukkueet pääsevät peliin lähes parhailla kokoonpanoilla. Chelsealla laitapuolustaja David Luizin poissaoloon on vastattu hyvillä miehillä, eikä esimerkiksi Ross Barkleyn poissaolo aiheuta suuria huolia. Barcelonalla on samankaltainen tilanne, joten molemmat pääsevät parhaalla kokoonpanollaan tekemään tuhoja.

Oma veikkaukseni on, että kotijoukkue on tänään vain liian vahva alavireeseen eksyneelle Chelsealle.