“Maahanmuuttokriittisyyttä vain” Ja muita tarinoita

Vaalitaistelu. Vuoden ehdoton kohokohta, sillä siinä erotellaan jyvät akanoista. Tai ainakin näin luulisi olevan.

Tänään tuli YLEltä ihan mielenkiintoinen (tai oikeastaan provosoiva) keskustelutuokio, missä pienpuolueet pääsivät ääneen. Oli Muutos 2011 puolue, Vapauspuolue, senioripuolue.. Ja ainoa, keneltä tuli fiksua settiä, oli suunnilleen senioripuolue. Ja yksi puolue, jonka nimeä en saanut edes selville. Muilla oli erittäin yksipuoleiset ja suorastaan huolestuttavat näkemykset muun muassa maahanmuuttoon ja talouteen, ja niiden alla persutkin jäävät toisinaan jopa kakkoseksi ja vaikuttavat populistisine ideoineen suoranaisilta lampailta!

Eniten huolestuttaa juuri tämä maahanmuuttovastaisuus. Erittäin jääräpäisen oloisia ukkoja oli siellä vaalitilaisuudessa, eikä heidän mielipiteisiinsä vaikuttaneet edes tilastot, jotka todistaisivat maahanmuuton etuisuuksia. Eräs mies siellä oli erittäin huvittava: hän kertoi kaikkien romanien olevan rikollisia, ja heitä kärrätään bussilasteittain hyysättäväksi ja varastamaan meidän omaisuutta. He tekevät kuulemma kaikki rikokset ja sen voi lukea myös uutisista. Jep, uutisista joo. Entäs sitten ne 20 muiden tekemää rikosta yhtä romanirikosta kohtaan? Unohdetaan vaan ne. Joku viisas siellä totesikin, että ulkomaalaiset on helppo ottaa syntipukiksi omalle epäonnistuneelle toiminnalle.

Median rooliakin haluaisin korostaa tässä asiassa. Harvemminpa esimerkiksi rikoksen yhteydessä mainitaan henkilön olevan suomalaissyntyinen. Näissä tapauksissa ilmoitetaan vain rikoksen tapahtuneen. Maahanmuuttajan rikkoessa lakia puhutaan sitten heti romanitaustasta tai muusta vastaavasta. Ei ihmekään, että joidenkin yksisilmäisten puolustajien mielestä maahanmuuttajat ovat ainoita rikollisia. Huolestunut olen tosin siitä, että nämä yksisilmäiset henkilöt pyrkivät politiikkaan. Ylpeä taas olen siitä, että suomalaiset ovat tähän mennessä olleet tarpeeksi fiksuja jättääkseen äänestämättä tällaisia ihmisiä. Sen tosin myönnän, että suhteellinen osuus maahanmuuttajien tekemien rikosten määrässä muiden tekemiin rikoksii on suurempi, mutta sehän johtuu vain tiedon puutteesta. Se on korjattavissa koulutuksella.

Maahanmuuttoa tulisi tosiaan tarkastella myös etuna ja rikkautena, mutta toisaalta myös pakolaisuutta tulisi ymmärtää. Eiväthän iso osa heistä tule edes tänne “hyysättäväksi”, vaan heidän maissaan tilanne on vain sellainen, että muutakaan ei voi. Vai voisitteko itse kuvitella elävänne alle eurolla päivässä samalla kun yllä lentelevät pommikoneet ja vettäkään ei ole aina saatavilla? En usko. Lisäksi maahanmuuttoa tarvitaan, jotta Suomen vähitellen vääristyvä huoltosuhde saataisiin pidettyä tasapainossa. Muuten meille tavallisille veronmaksajille uhkaa tulla turhan iso potti suurten ikäluokkien siirtyessä eläkkeelle.

Sitten kysymykseen maahanmuuttokriittisyydestä. Valitettavasti tuo tuntuu olevan nykyään kaunisteltu sana sanalle “rasismi”. Eihän tuo maahanmuuttokriittisyys ole enää oikea termi, sillä useat ehdokkaat ehdottavat maahanmuuton kieltämistä tai rajoittamista vain ihmisten erilaisen alkuperän tai ihonvärin perusteella. Heitä pidetään erilaisina, ja heitä väheksytään. En tiedä teistä, mutta minun mielestäni tuo on väärin. Useat heistä ovat kuitenkin mukavia ja aivan tavallisia, olkoonkin että arvot ja tavat voivat olla toisenlaiset kuin meillä. Samalla voidaankin pohtia, onko edes meillä kaikilla samat arvot..

Eli en niin välittäisi näistä pienpuolueista. Heidän asiansa ovat vähintään kyseenalaisia, eikä sellaisilla laittomuuksien huutajilla tule todennäköisesti olemaan mitään asiaa eduskuntaan. Silti riski on olemassa, sillä perussuomalaisten joukossakin näitä rasisteja on. Se on pelottavaa, samoin kuin heidän itsekäs asenteensa taloudellisia toimia kohtaan. Totuus kuitenkin lienee se, että nykyajan taloudellisessa kamppailussa kansallisvaltioilla ei ole jalan sijaa. Ja Suomen ero EU:sta johtaisi siihen, että maata alkaisi nakertaa kova inflaatio ja muutenkin talous heikkenisi.

Toivotaan kuitenkin suomalaisuuden voittavan tulevissa eduskuntavaaleissa. Todellista suomalaisuutta ei ole Perussuomalaisten huutelu. Mutta sen te kai sisimmässänne tiesittekin, sillä populistinen huutelu ja lupailu ei välttämättä tarkoita käytännön toimia.

Leave a Comment