Liigan kierrosennakko – Ässät yrittää katkaista kurimustaan, HPK ja Jukurit taistelevat tärkeistä pisteistä

Liigan tiistaikierroksella on jälleen täysi tohina päällä. Samalla kun JYP pelaa paikasta CHL:n finaaliotteluun, Liigassa useat joukkueet pyrkivät nappaamaan pisteitä kamppailussa sijoituksista kymmenen parhaan joukossa. Lisäksi häntäpäässä on mielenkiintoinen ottelu luvassa, kun viime kierroksilla kuntonsa löytänyt HPK kohtaa toisen virettään kohottaneen joukkueen Jukurit.

Illan kierroksella myös valmentajanvaihdokseen päätynyt Ässät yrittää katkaista tappiputkeaan HIFK:ta vastaan. Myös TPS ja KalPa pelaavat keskinäisessään kovilla panoksilla, kun TPS yrittää kiriä Kärppien eroa sarjataulukossa ja KalPa pelaa tärkeistä pisteistä taistelussa suorasta pudotuspelipaikasta.

Lähetykset illan otteluihin: Liiga-sivu sekä meidän chat.

Ennakkoja päivitellään paraikaa!

Liiga 16.1.2018

18:30 HIFK – Ässät

Unibet-kertoimet:  1.85 – 4.20 – 3.65

Viime kierroksilla piristynyt HIFK kohtaa Helsingissä trendin toisessa ääripäässä olevan Ässät. HIFK on ottanut viimeisestä viidestä pelistä neljä voittoa ja yhden voittomaalikilpailutappion SaiPaa vastaan. Vastaavasti Ässien vire on aivan surkea – viisi peliä ja viisi tappiota, ja näissä peleissä joukkue on vain kertaalleen tehnyt yli yhden maalin. Seurajohto painoikin jo paniikkinappulaa, ja päävalmentaja Jyrki Aho sai väistyä Kotkaniemen tieltä.

Lähtökohtaisesti peli on HIFK:n heiniä, mutta usein valmentajanvaihdokset piristävät joukkuetta väliaikaisesti. Ässät voi laittaa stadilaiset yllättävän tiukille.

18:30 HPK – Jukurit

Unibet-kertoimet: 2.02 – 3.95 – 3.25

Liigassa sijoilla 13. ja 14. olevat HPK ja Jukurit yrittävät vielä päästä jotenkin pudotuspelijunaan mukaan. Illan kohtaamiseen lähdetään hieman erilaisista asetelmista. HPK on piristynyt viime kierroksilla, ja se lähteekin peliin neljän ottelun voittoputkessa. Virettä tarkastelemalla HPK on vahvoilla, mutta toisaalta, joukkueiden keskinäiset pelit ovat olleet melko tasaisia ja molemmat ovat vuorotellen voittaneet.

Uskotaan tällä kertaa kotiedun kuitenkin pitävän – HPK lienee vahvempi.

18:30 KalPa – TPS

Unibet-kertoimet: 2.55 – 3.90 – 2.48

Liigassa toisena olevalla TPS:llä ja seitsemäntenä majailevalla KalPalla on melko samanlaiset trendit viimeisessä viidessä ottelussa – edellisestä pelistä voitto, sitä ennen kaksi tappiota ja sitä ennen kaksi voittoa. Illan kamppailu onkin monesta lähtökohdasta erittäin tasainen. Keskinäisten kamppailujen vertailusta voidaan huomata, että pelit ovat olleet aina melko tasaisia, mutta TPS on ollut aavistuksen verran niskanpäällä. Tässä ottelussa saatetaan hyvinkin nähdä jatkot.

Molemmat joukkueet pääsevät otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan, ja luultavasti ottelun lopullinen voittaja ratkotaan sillä, kumpi maalivahdeista (Hovinen/Kal ja Setänen/TPS) on tänään paremmassa vireessä. Hovisen rekordi kauden aikana on ollut erittäin vahva, joten helppoa TPS:n maalinteko ei tule tänään olemaan, ja luultavasti ottelusta tulee melko vähämaalinen.

18:30 Kärpät – Ilves

Unibet-kertoimet: 1.46 – 5.25 – 5.50

Molemmilla joukkueilla on edellisestä pelistä tappio alla, mutta etenkin Kärppien meno on ollut vakuuttavaa ennen tappiota. Maalejakin joukkue on tehnyt kovalla keskiarvolla, ja useassa pelissä verkko on heilunut jopa viisi kertaa. Vastaavasti Ilveksellä on ollut hankaluuksia peräpäänsä kanssa viime kierroksilla.

Edellisessä keskinäisessä kamppailussa Ilves onnistui kampeamaan jatkoajalle asti, mutta tällä kertaa Kärppä-lauma lienee liian vahva siihen kotikaukalossaan.

18:30 Lukko – KooKoo

Unibet-kertoimet: 1.75 – 4.35 – 3.95

Lyhyestä virsi kaunis. Lukko on saanut pikkuhiljaa pakkansa kasaan ja Lukolla vaikuttaisi jälleen olevan omanlainen identiteettinsä ja toimiva pelitapa. Vastaavasti KooKoo on tuskaillut kapean materiaalinsa kanssa ja yksittäisiä väläytyksiä lukuun ottamatta peli ei oikein tunnu riittävän kamppailussa pudotuspelipaikasta. Matkaa säälipleijjareihin on tällä hetkellä kymmenen pistettä, mutta voittoja pitäisi saada tilille enemmän, jotta paikka kirkkaimmissa valoissa voisi vielä aueta.

Lähtökohtaisesti tämä peli on Lukon heiniä.

18:30 Pelicans – Sport

Unibet-kertoimet: 1.63 – 4.60 – 4.50

Pelicans on mielenkiintoinen joukkue seurata tällä(kin) kaudella. Otteet heilahtelevat vieläkin hienokseltaan, ja viimeisessä parissa pelissä joukkue on ollut isoissa ongelmissa puolustuspäänsä kanssa ja omiin on livahtanut hieman liian monta osumaa. Toisaalta, parhaimmillaan Ilkka Kangasniemen johtama ykkösketju on maaginen ja voi ratkoa pelejä ketä tahansa vastustajaa vastaan. Lisäksi ylivoimalle pelotetta tarjoaa puolustaja Libor Sulak, jolta voidaan odottaa käytännössä mitä vaan hyökkäyspäässä sekä jämäkkiä otteita puolustussuuntaan. Sijoitus liigassa on tällä hetkellä kahdeksas, mutta Pelicans tulee olemaan vaarallinen joukkue keväällä, jos otteet muuttuvat tasaiseksi.

Illan vastustaja Sport majailee tällä hetkellä surullisesti Liigan viimeisenä. Viidestä viimeisestä pelistä saldona on vain yksi voitto ja päälle vielä kaksi pistettä hävityistä peleistä. Toisaalta marginaalit ovat olleet pieniä, ja kenties paremmalla tuurilla ja itseluottamuksella saldo voisi olla paljon kauniimpi. Pudotuspelihaaveet ovat tosin joukkueen osalta käytännössä mennyttä. Kokoonpanon suhteen joukkueella tilanne on kuitenkin hyvä illan kamppailuun, sillä käytännössä kaikki parhaat voimat ovat jalkeilla.

Kertoimet joukkueiden välillä eivät kerro ihan koko totuutta illan peliin, sillä Pelicansilla on ollut vaikeuksia Sportin kanssa keskinäisissä kamppailuissa. Tämän kauden kahdessa kohtaamisessa Sport on ollut kahdesti kaksi maalia parempi, ja näissä kahdessa pelissä on tehty jopa huikeat 20 maalia! Näistä lähtökohdista voidaan odottaa vauhdikasta ja maalirikasta peliä, etenkin kun molemmat ovat viime otteluissaan päästäneet paljon maaleja.