Lentoemännät lakossa turhan vuoksi?

Lentoemäntien lakosta on ollut viime aikoina paljon puhetta julkisuudessa, ja syystäkin. Lakko ei estä ainoastaan lentoalaa toimimasta, vaan sen vaikutukset ulottuvat muun muassa Lapin matkailuun ja mahdollisesti jopa Rukan MC-kisoihin alppihiihdossa. Lisäksi useampi työntekijä on alkamassa tukilakkoihin. Suomessa on lakko-oikeus laissa määrätty, mutta kysymys kuuluukin, että mitä järkeä tässä todellisuudessa on?

Olen aiemminkin blogissani puhunut ihmisistä ja etenkin suomalaisten nykyaikana yleistyneestä itsekeskeisyydestä. Toki lakko-oikeus ja ihmisen subjektiivinen oikeus omaan mielipiteeseen mahdollistavat lakon ja tekevät siitä jopa hyväksyttävän, mutta toisaalta voidaan miettiä, onko tämä oikein. Tai fiksua. Ensinnäkin, Suomen työttömyysprosentti on ilmeisesti vieläkin lähempänä 10 %. Palkkataso on korkea maailman tasolla nähden. Silti kehdataan vaatia aina vain enemmän. Eikö asioita voitaisi miettiä pidemmälle? Varmasti noista työttömistä löytyy pari lentoemännäksi kelpaavaa, ja lyhyellä koulutuksella voitaisiin tuoda uusia emäntiä. Mahdolliset palkkojen nostot taas aiheuttavat luonnollisesti lentojen hintojen nousun, ja sen jälkeen tuleekin kierre, mikä johtaa yleiseen hintatason nousuun. Kannattaako? Ei minun mielestäni.

Toinen juttu onkin sitten lakon vaikutukset Suomen kansantalouteen. Finnair ilmoitti eräänä päivänä, että päivässä tappiota tulee n. 2-2,5 miljoonaa euroa. 2MILJOONAA!! Se on aivan valtava summa. Ja tulos painuu taas negatiiviseksi tälläkin kvartaalilla, kiitos lakon. Turha varmaan edes mainita sen mahdollisia vaikutuksia talouteemme. Lisäksi tällä lakolla saadaan varmasti hyvin tappiota myös Lapin matkailulle, mikä on varmasti Lapille erittäin suuri takaisku. Ja samalla kasvattaa varmaan valtion velkaa.

Eli erittäin fiksua, lentoemännät! Omalla ahneudella aiheutetaan sitten suurempia takaiskuja valtiolle. Totta kai, teillä on oikeus vaatia parempia työolosuhteita ja palkkoja plaa plaa plaa, mutta eikö voitaisi tyytyä vähempään? Samalla mielestäni valtion tulisi pohtia lakko-oikeuden supistamista – tällaisissa tilanteissa se ei varmasti palvele alkuperäistä tarkoitustaan, työntekijöiden kohtuullisten oikeuden ylläpitämistä.

2 Responses to “Lentoemännät lakossa turhan vuoksi?”

  1. Tämä teksti on hirveää kuraa. Mieti kaksi kertaa uudelleen tätä asiaa ja kirjoita uusi teksti. Itkettää ajatella kuinka ihminen ei ymmärrä sitä miksi lentoemännät pitävät tämän lakon. Ota faktoja ensiksi esiin niin huomaat asian oikean laidan. Ei, kysymys ei ole mielipiteestä, vaan vain siitä ettet ole tehnyt tarpeeksi pohjatyötä tämän tekstin kirjoittamiseen. Jatkan kommentointia myöhemmin. Nyt on liian tuohtunut sanomaan enempää. Hienoa toki kirjoittaa blogia mielipiteistään. Siitä iso rispekti.

Leave a Comment