Lehterä katkaisi maalittoman putkensa, Granlund vireessä

Viime yön NHL-kierroksella nähtiin useita suomalaissuorituksia ja paljon onnistumisia. Suurin huomio kiinnittyi etukäteen Floridan ja Winnipegin kohtaamiseen, jossa vastakkain olivat kaksi suomalaista nuorisotähteä: Barkov ja Laine.

Ottelu päättyi lopulta Jetsin 4-3 voittoon. Molemmat suomalaiset olivat näkyvästi esillä ottelussa. Laine avasi pisteide  teon tarjoamalla huikean poikittaissyötön Dustin Byfuglienin 1-0 maaliin. Barkov vastasi tähän tekemällä ylivoimalla Floridan 1-1 maalin toisessa erässä. Florida onnistui ottelussa peräti kolmesti ylivoimalla, mutta hävisi lopulta voittomaalikilpailussa.

Loukkaantumisista toipunut Barkov on päässyt viime aikoina hurjaan vireeseen, kun hän on tehtaillut kahdeksassa edellisessä pelissä tehot 5+2. Laine vastaavasti katkaisi kolmen pelin pisteettömän putkensa.

Minnesota Wildin suomalaiset olivat hyvässä vireessä. Mikael Granlund teki tehot 1+1 ja nosti kauden pistemääränsä jo 20:een. Mikko Koivu ja Erik Haula keräsivät lisäksi syöttöpisteet ottelussa. Pekka Rinteelle ilta Minnesotaa vastaan oli synkkä, sillä hän torjui 14 kiekkoa 17:stä. Kaksi viimeistä maalia Minnesota teki tyhjiin.

St. Louisin Jori Lehterä teki ensimmäisen maalinsa yhdeksään peliin ja sitten 22.11. Dallasin Antti Niemi oli vahvassa vedossa Rangersia vastaan torjuen 28/29 vetoa. Se ei kuitenkaan riittänyt voittoon, kun Rangers nappasi pisteet luvuin 2-0.

Anaheimin Sami Vatanen pääsi lisäksi kierroksella pisteille kerättyään yhden syötön.

NHL-kausi on kokonaisuudessaan katsottavissa Santerin Ässän NHL-sivuilla.


Leave a Comment