Kommentti: onko Suomi valmis seuraavassakaan World Cupissa?

Suomi koki jääkiekon World Cupissa täydellisen mahalaskun tehtyään kolmessa pelissä vain yhden maalin ja häviten kaikki pelit. Suomen lopullinen sijoitus on kahdeksas, ja toivo on laitettu tulevaisuuden lupausten kasvamiseen. Samalla unohdetaan kuitenkin ns. “puuttuva sukupolvi”, sillä nyt joukkueessa kantavina voimina olleista pelaajista osa lienee jo menneen talven lumia ensi world cupissa.

Suomella oli paljon tulevaisuuden lupauksia mukana joukkueessa, jotka tulevat kasvamaan johtaviksi pelaajiksi seuraavassa World Cupissa. Tähän listaan voidaan luetella mm. Laine, Barkov, Aho, Ristolainen, Vatanen, Pokka, Jokipakka jne. Myös Mikael Granlund voitaneen etäisesti laskea vielä nuoriso-osastoon, ja ainakin hänen tulisi olla vielä kovassa kunnossa seuraavassa World Cupissa. Unohtamatta esimerkiksi Joonas Donskoita ja WC:n ulkopuolella ollutta Jesse Puljujärveä. Myös takaa on tulossa muutama lupaus, tosin heidän uran suunta on vielä epävarma ja toisaalta kaikki eivät ole vielä 21-vuotiaina valmiita.

Suomella lienee siis pari ketjua kasassa, mutta..

Samalla kärkipäästä osa pelaajista poistunee häntäpäähän seuraavassa koitoksessa. Mikko Koivu ja Jussi Jokinen eivät liene enää silloin Suomen terävintä kärkeä, myös maalivahtiosastolla tulee olemaan muutoksen tuulia. Leo Komarov on ehkä mukana, samaan kategoriaan voidaan laskea mm. Valtteri Filppula, jonka ura tosin on ollut hieman laskusuunnassa viime aikoina, kuten myös Lauri Korpikoskella.

Jos näiden nuorten kehitys jatkuu samalla lailla kuin aiemminkin, sieltä saadaan Suomeen terävä kärki. Mikäli taustalta kehittyy uusia nimiä ja/tai nykyään n. 23-26-vuotiaita olevat pelaajat ottavat askelia eteenpäin, Suomella tulee olemaan kova pakka kasassa.

Näin ollen en epäile, ettei Suomi pystyisi parantamaan seuraavan kerran kun pelataan World Cuppia. Mutta pääseminen finaaliin? Se vaatii vielä muutaman pelaajan nousun NHL:än top-3-ketjuihin.

 

P.s World Cupin välierät löytynevät Santerin Ässän kautta!


Leave a Comment