Kommentti: Luvassa Tuhkimotarina 2.0?

Leicester teki mestarien liigassa sensaatiomaisen tempun. Pieni, reilu 300 000 asukkaan “kylästä” ponnistava joukkue onnistui tiputtamaan Sevillan ja etenemään huikeasti kahdeksan parhaan joukkoon.

Kuka löytää tästä yhtymäkohtia viime kauteen?

Leicester lähti Valioliigaan täysin altavastaajana. Joukkueelle ennustettiin rankkaa taivalta ja suunnan tuli olla takaisin alaspäin tai täpärä säilyminen voisi tulla kyseeseen tuurilla.

Näistä lähtökohdista joukkue pääsi yllättämään täysin kaikki. Ketut pelasivat omalla tyylillään, prässäten kovaa ylhäältä ja hyökäten nopeasti ja tehokkaasti. Samalla koko joukkue puolusti tunnollisesti.

Alkukauden voitot kuitattiin tuurilla. Puolessa välissä odotettiin hyytymistä. Lopussa kaikki olivat ällikällä lyötyjä. Leicester oli tehnyt kenties kaikkien aikojen paukun Valioliigassa.

Tällä kaudella meno on ollut vaisua. Tuhkimotarina ei ole alkukaudesta saanut tarumaista jatkoa. Valioliigassa on mennyt nihkeästi, Mestarien liigassa jatkopaikka tuli puhtaasti arpaonnen takia.

Mutta tässä voisi olla pikku hiljaa jo aihetta Hollywood-leffaan, jos seura toteuttaa jälleen tuhkimotarinansa.

Ensin lähtee manageri. Sitten joukkue alkaa voittaa liigassa. Ja kääntää 2-1 tappioaseman mestarien liigassa jatkopaikaksi. Sensaatiomaisesti, yhtä espanjan kovinta joukkuetta vastaan.

Toiseen otteluun kuului myös draamaa – Nasri ulos Sevillalta puskun seurauksena, sitten vielä rankkari. Sen otti kiinni Kasper Schmeichel, yksi viime kauden menestyksen suurimmista kulmakivistä.

Sama mies oli pallon tiellä myös ensimmäisessä ottelussa.

Tässä voisi olla aineksia samanlaiseen tuhkimotarinaan kuin viime kaudella. Leicester lentää Mestarien liigan pudotuspeleihin täysin tutkan alla, ilman odotuksia ja paineita.

Tästä asetelmasta “Ketut” ovat aiemminkin luoneet yllätyksiä.

 

Edit : korjattu Leicesterin asukaslukua.