Kommentti: City osoitti olevansa mestarikandidaatti, mutta..

Eilisellä Mestarien Liigan kierroksella huippuvireessä oleva Manchester City kohtasi Serie A:ta alkukauden ajan hallinneen Napolin. Molemmat joukkueet ovat sarjoissaan olleet tehokkaita ja toisaalta omakin pää on pysynyt melko puhtaana.

Maalikarkeloita odoteltiin.

Alku näyttikin julmaavan murhaavalta Napolin kannalta. City johti peliä jo 15 minuutin jälkeen 2-0, ja Napoli oli täysin purjeissa ensimmäisen jakson ajan. Guardiolan muuttunut pelityyli, jossa palloa toki edelleen jauhetaan, oli erittäin vaarallinen jatkuvalla syötöllä. Erona Barcelona-aikaan on kuitenkin se, että tämä City voi olla vaarallinen myös pitkillä syötöillä ja nopeissa vastaiskuissa. Ensimmäisen jakson aikana näytti siltä, että Cityä ei pysäytä mikään.

Mutta:

Koppiin mentäessä osa joukkueen pelaajista, mm. Silva ja De Bruyne, suorastaan tönivät toisiaan ja näyttivät siltä, että jotain on hampaankolossa.

Johtui se sitten tästä tai Napolin heräämisestä, toinen puolikas oli huomattavasti tasaisempi. Napoli alkoi saada paikkoja ja toisaalta, City ei pystynyt enää samalla tapaa murtautumaan vastustajan selustaan. Ei ollut loppujen lopuksi hirveän kaukana, että Napoli olisi jopa tasoittanut pelin.

City osoitti, että se voi tällä kaudella voittaa näköjään huippujoukkueita pelaamalla täysilöä vain 45 minuuttua. Ensimmäinen jakso oli aivan huikea, ja tuon kaltaisilla otteilla kaatui mm. Stoke Valioliigassa numeroin 7-0.

Ainoa kysymys heränneekin tauolle mentyjen tapahtumien pohjalta – onko joukkueen sisällä kaikki kunnossa, vai onko tulossa jotain erimielisyyksiä, jotka repivät joukkuetta sisältäpäin?

Tällä hetkellä näyttäisikin siltä, ettei ulkoisia uhkaajia kauheammin ole Cityn menestyskululle. Suurimmat uhkat vaikuttaisivat tulevan sisältä päin.

Mestarien Liiga ja euroopan muut huippusarjat ilmaiseksi jalkapallo-sivultamme sekä Unibetilta.