Ennakko: Pystyykö PSG haastamaan Realin ilman Neymaria?

Mestarien liigassa ratkotaan tänään jatkopaikkoja toisissa osaotteluissa. Illan kiinnostavin kamppailu lienee PSG:n ja hallitsevan mestarin Real Madridin toinen osaottelu. Peliin lähdetään mielenkiintoisista asetelmista.

Lähetykset sekä HD:na että vaihtoehtoisilla laaduilla löytyy meidän jalkapallo-sivulta. Lisäksi Viaplayn kautta voi ostaa suomeksi selostetut lähetykset niin Mestarien liigaan kuin vaikkapa NHL-kauden huipennuksiin.

21:45 PSG – Real Madrid (1.osa 1-3)

Unibet-kertoimet: 1.80 – 4.40 – 4.00

PSG lähtee illan kamppailuun kahden maalin takaa-ajoasemasta. Avausosassa Madridissa pariisilaiset pitivät pääosin pelin lankoja hallinnassaan, mutta Real onnistui PSG:n avausmaalista huolimatta nousemaan johtoon ja vieläpä kahden maalin karkumatkalle ottelun loppuhetkillä.

Illan kamppailuun PSG joutuu lähtemään ilman kirkkainta tähteään Neymaria, joka on jalkapöydän murtuman takia sivussa loppukauden ja pahimmillaan jopa MM-kisojen ajan. Tämä ei voi olla täysin näkymättä PSG:n otteissa, sillä Neymarin pelinteko ja hyökkäys- sekä kaksinkamppailuvoima on ollut vahvasti esillä koko kauden ajan Mestarien liigassa. Toisaalta Neymarin poissaolo avaa muille pelaajille tilaisuuden loistaa. Neymarin paikan kentällä ottanee “supervaihtomies” Angel di Maria, joka on tällä kaudella kentälle tullessaan ollut loistava – 18 peliä on synnyttänyt 15 maalia. Lisäksi di Maria tietää vanhana Realilaisena vastustajan kikkakirjan ja yksilöiden taidot kuin omat taskunsa. Di Maria ottanee Neymarin paikan laidalla, ja PSG jatkanee kuitenkin koko kauden ajalta tutulla ryhmityksellä, jossa sillä on kolme hyökkääjää. Viime aikoina maalivirettään löytäneelle Edison Cavanille avautunee paikka loistaa hyökkäyksen kärjessä. Toisaalta myös isolla rahalla Neymarin ohella hankittu Kylian Mbappe voi tehdä kentällä ihmeitä ja maaleja. Joukkueen rakenne on muuten kuitenkin vahva, eikä esimerkiksi puolustuksen brasilialaisarmeijasta puutu ketään.

Real Madridille peli on erittäin tärkeä koko kautta ajatellen. La Ligassa kärki on karannut jo tavoittamattomiin 15 pisteen päähän, minkä lisäksi taival Cupissa katkesi ennen aikojaan. Tähtipelaajien otteet Cristiina Ronaldo mukaan lukien ovat olleet kotimaassa hieman vaisuja, tosin mestarien Liigassa peli on toiminut ja Ronaldo esimerkiksi johtaa liigan maalipörssiä selvästi. Mestarien liiga on ainoa sauma voittaa jotain tällä kaudella, ja toisaalta kolmas voitto putkeen olisi historiallinen saavutus, johon varmasti kaikki ensi kauden pelipaikastaan pelaavat soturit haluaisivat yltää. Peli on tärkeä myös Realin valmentaja Zidanelle, jolle tappio tarkoittaisi käytännössä varmoja potkuja. Joukkue päässee peliin melko lailla parhaalla rosterilla, tosin Toni Kroosin ja Luka Modricin pelaaminen on vielä epävarmaa.

Lähtökohtaisesti Real ei tule jäämään pelissä nollille, sillä joukkue on tehnyt erittäin paljon maaleja kauden aikana heikosta tuloksista huolimatta. Tämä tilasto taas tarkoittaisi sitä, että PSG:n pitää tehdä vähintään kolme häkkiä kotikentällään. Tosin täysin mahdottomuus tämä ei ilman Neymariakaan ole, sillä pariisilaiset ovat erittäin vahvoja kotonaan. Viime kauden chämppäristä voidaan hakea toivon kipinää, sillä silloin joukkue kaatoi Barcelonan, jossa Neymar muuten silloin vielä pelasi, kotonaan peräti 4-0. Real on vahva suosikki jatkoon tästä otteluparista, mutta ihan sadan prosentin varmuudella tätä kamppailua ei vieraille voida antaa. Tosin yksikin maali PSG:n verkkoon tekisi pelistä erittäin haastavan pariisilaisille ja toisaalta tällöin Zidane voisi miehistöineen keskittyä pitämään omaa päätä mahdollisimman vähämaalisena.

Illan toinen kamppailu:

21:45 Liverpool – Porto (1.osa 5-0!!)