El Classicon ennakko – Realilla parhaat liikenteessä, Barcelonalla loukkaantumishuolia

Huomenna on luvassa kenties syksyn odotetuin ottelu, kun Real Madrid ja Barcelona kohtaavat El Classicossa.

La Liga 23.12.2017

14:00 Real Madrid – Barcelona

Unibet-kertoimet: 2.20 – 3.85 – 3.05
Streams: YLE TV2 ja Areena (Finnish), Unibet (for the players!), Jalkapalloa-sivu

Barcelona lähtee peliin sarjan kärkipaikalta, ollen kuusi pistettä edellä toisena olevaa Atletico Madridia. Vastaavasti Realin alkukausi La Ligassa ei ole ollut kovin menestyksekäs, ja pistemenetyksiä on tullut sieltä täältä. Joukkue onkin sarjassa vasta neljäntenä, yksitoista pistettä Barcelonaa perässä. Sanomattakin lienee selvää, että Realille voitto on elintärkeä sarjan voittamisen kannalta – matkaa Barcelonaan voi olla pelin jälkeen pahimmillaan 14 pistettä ja parhaimmillaan “vain” kahdeksan pistettä.

Barcelona on ollut La Ligassa vahva, ja sillä on alla peräti 23 ottelua ilman tappiota. Vastaavasti Realilla on alla viiden pelin tappioton putki. Viittä viimeistä ottelua tarkastellessa La Ligassa molemmilla on alla kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. Barcelona on pelannut hyvin huolimatta siitä, että sen sairastuvalla on yllättävän täyttä. Muun muassa puolustuksen avainpelaajiin kuuluva Samuel Umtiti on varmuudella poissa. Lisäksi keskikentän Gerard Deulofeu on varmuudella poissa kokoonpanosta, mikä osaltaan vähentää variaatioiden määrää sekä avauksessa että pelin edetessä. Avauskokoonpanoon yleensä kuuluvista pelaajista myös Rafinha, Dembele ja Turan ovat mitä luultavimmin poissa. Barcalla on joka tapauksessa laittaa kovia pelaajia kentälle paikalle kuin paikalle – keskikentälle on tarjolla mm. sellaisia nimiä kuin Busquets, Iniesta, Paulinho ja Rakitic. Toki esimerkiksi Iniesta alkaa jo ikänsä puolesta jäämään aavistuksen verran terävimmästä kärjestä, vaikka pelisilmä onkin huikeaa luokkaa. Realin hyökkäysvoimaa vastaan myös puolustus herättää pieniä kysymyksiä, sillä esimerkiksi Vidal ja Vermaelen ovat olleet ajoittain vaikeuksissa nopeita kavereita vastaan. Hyökkäyksessä tuskin ongelmia tulee olemaan, siitä pitävät huolen Messi ja Suarez. Ruokkimisen pitää vain olla kohdallaan.

Realilla vastaavasti kokoonpano on käytännössä paras mahdollinen, sillä vain Luca Zidane on varmuudella poissa, eikä hän kuuluisi muutenkaan pelaavaan kokoonpanoon. Maalilla pelannee Keylor Navas, joka on tosin paikoitellen ollut erittäinkin epävarma etenkin ilmapalloissa ja kalpenee tällä hetkellä vertailussa Barcan maalivahti Ter-Stegeniin. Navas lienee kuitenkin valinta maalille lähitorjuntakykyjensä kautta, sillä Barca harvemmin lähestyy maalia keskityspalloilla. Realilla on asettaa peliin aavistuksen vahvempi puolustus kuin Barcelonalla, ja etenkin laitapakit tulevat olemaan mukana hyökkäyksissä asettamalla painetta puolustukseen nopeilla nousuillaan. Keskikentällä on vähintään yhtä kova kilpailu kuin Barcalla, ja pelaajia löytyy sekä nopeisiin hyökkäyksiin että hitaampiin rakenteluihin. Valinnat riippuvat puhtaasti Zidanen taktisista mieltymyksistä, joten niitä emme uskalla spekuloida. Realin suurin ongelma lienee kuitenkin hyökkäyksessä. Edellisillä kausilla on totuttu näkemään Cristiano Ronaldo tekemässä vähintään maalin per peli, mutta tällä kaudella ruuti on ollut La Ligassa kuivaa ja alla on vasta neljä osumaa. Mestarien liigassa maestro on toki tahkonut maaleja reilusti yli yhden per ottelu, joten hanojen aukeaminen La Ligassakin lienee vain ajan kysymys. Toisaalta Ronaldo ei ole saanut kärkipelaajilta tukea, sillä hänen todennäköinen aisapari Karim Benzema on osunut vasta kaksi kertaa. Toisaalta näiden herrojen työtä ei täysin mitata maaleissa, vaan tilan luomisessa hyökkäysalueella. Tukea löytyy kyllä takaakin. Silti juuri heiltä odotetaan tulosta lauantain ottelussa.

Kumpi sitten mahtaa olla voittajasuosikki illan otteluun? Barcelona kyllä keikkuu La Ligan kärjessä, mutta Realin tasoista nopeaa joukkuetta vastaan poissaolojen vaikutukset eivät voi olla näkymättä. Jos Keylor Navas ei ole aivan jäässä, veikkaisin tämän pelin päättyvän Realin voittoon ja sarjatilanne pysyy sen myötä jännittävänä kauden loppuun asti. I hope.

Bonus vedonlyöjille: Unibetilla on joulukalenteritarjous;

lmaisvetoja jokaisesta El Clásico -maalista

Unibet advent pb day 2

Kentällä on huomenna kaksi tuoreinta Ballon D’or -voittajaa, on siis El Clasicon aika. Tämän päivän kalenteritarjouksen avulla voit voittaa selvää rahaa supertähtien avulla. Aseta veto jommankumman joukkueen voiton puolesta, niin saat 5€ ilmaisvedon jokaisesta kyseisen joukkueen maalista.
Näin se toimii:
  1. Rekisteröidy tarjoukseen.
  2. Tee vähintään 25€ pre-match veto Barcelonan tai Real Madridin voiton puolesta.
  3. Riippumatta siitä, voittaako vaiko häviääkö joukkueesi, saat 5€ ilmaisvedon jokaisesta sen tekemästä maalista.
Ilmaisvetosi ovat käytettävissä 24 tunnin kuluessa ottelun loppumisesta.
Onnea matkaan! Muista, että voit katsoa El Clasicon Unibet TV:stä. Nähdään taas huomenna!