Bayern München, höyryjuna vailla vertaa

Mikä ottelu tänään nähtiinkään! Ennakkoon odotettiin kahden viime aikoina Eurooppaa pelillisesti dominoivan joukkueen iskevän tasaisesti yhteen ja tarjoavan rajua pallonhallintaa puolessa ja toisessa. Tulosveikkaus 3-2, 2-1, 2-2, toistepäi ja tasan, mutta tulos oli yllättävä: 4-0 Münchenille! Lisäksi muutama räikeä käsivirhe jäi viheltämättä, joten teoriassa tulos olisi voinut olla maalin- kaksi rajumpi.
Messi jää toiseksi Riberyn kanssa. Kuva: FCBarcelona.com
Viimeistään tämä peli osoitti, että Bayern on ennakkosuosikki tässä sarjassa, kuten myös koko mestareiden liigassa. Aivan suvereeni näytös, Barcelonan hallinta oli vain nimellistä, eikä vaarallisia tilanteita juurikaan ollut. Munchen taas pystyi tekemään peliä, iskemään vastaan.. Se oli paljon monipuolisempi ja vaarallisempi. Barcelonalta puuttuu nämä vauhdikkaat juoksijat, toisaalta sieltä ei juurikaan tehdä pystyynjuoksuja. Laidasta on miehiä juoksemaan, mutta heillä on liikaa velvoitteita alhaalla päin, eikä niitä syöttöjäkään pystyyn tule.
Tuomaripeli? Järkyttävä. Kovia taklauksia viheltämättä, 2-0 maali paitsio, ainakin 3 käsivirhettä.. Luulisi, että 3+1+2 tuomaria näkisi nämä, mutta ei ilmeisesti. Tai sitten Unkarin pojilla oli hyvät tulosvedot vetämässä…
Ottelusarja on taputeltu. Bayern ei tule päästämään 4 maalia, ainakaan tekemättä itse yhtään takaisin. Barcelonan tulisi keskittyä kehittämään ensi vuodelle varioivia taktiikoita Euroopan suuria vastaan, sillä tätä taktiikkaa vastaan on helppo puolustaa, mikäli taitotaso on lähellekään samanlainen. Sehän on nähty useaan otteeseen parin viime kauden aikana, hienoimpana esimerkkinä tämä ottelu ja viime vuoden Chelsea-pelit. Toivottavasti toinen osaottelu on hieno ja Vilanova saa joukkueensa pelaamaan, toinen osaottelu voi silti olla hieno vaikkei mitään ole ottelusarjan kannalta tehtävissä. Toivotaan myös, että kirppua näkyisi vähän enemmän ja hän toipuisi loukkaantumisestaan.

Leave a Comment