MM-kisojen välierien linkit ja ennakot

MM-kisojen loppuhuipennus lähestyy, ja jäljellä on enää neljä joukkuetta. Suomen taival päätyi nolosti puolivälierissä Sveitsiä vastaan, ja Suomen kaatanut Sveitsi saakin vastaansa kivenkovan Kanadan. Toisessa välierässä kohtaavat Ruotsi ja USA.

Santerin Ässä perkaa otteluparit ja jakaa näihin myös linkkejä ilmaisiin lähetyksiin. Myös MTV3 näyttänee nämä pelit suorana televisiosta.

MM-kisaoppaasta löytyy yleisohje kisojen katsomiseen, Kiitos jo tässä kohtaa muuten meidän aktiivisille kävijöille; ilman teitä ei löytyisi niin mahtavia lähetyksiä eikä toisaalta itsekään tulisi tehtyä näitä hommia!

IIHF World Championships streams 19.5.2018

16:15 Sweden – USA

Unibet-kertoimet: 2.05 – 4.45 – 3.05

Streams: Youtube,
Acestream:

Riittääkö Ruotsin lento?

Illan ensimmäinen välieräpeli on lähtökohtaisesti se tasaisempi pari näistä kahdesta. USA on ollut yllättävän vahva näissä kisoissa, ja etenkin Patrik Kane pistepörssin kärkipäässä on loistanut näissä kisoissa. Ruotsista tehokkain on ollut tähän mennessä Rickard Rakell, mutta toisaalta, Ruotsilla kenties vastuu on jakautunut tasaisemmin ja ratkaisijoita on löytynyt laajemmalta rintamalta.

Ruotsin suurin etu löytynee tällä hetkellä maalinsuulta. Anders Nilsson on ollut tilastollisesti erittäin vahva, samoin kuin toki vastustajan Keith Kinkaid. Suomea vastaan kuitenkin nähtiin, miten paljon niitä maaleja voi jenkeille pahimmillaan tehdä, kuten myös Kanadaa vastaan pelatussa pelissä. Toisaalta Ruotsia ei ole vielä varsinaisesti edes koeteltu näissä kisoissa, eikä esimerkiksi hidas ja kankea Venäjä ollut pelillisesti se vaarallisin mittari. Nyt luvassa on Ruotsin ensimmäinen aidosti kova peli, ja siihen pitää olla valmiina heti alusta alkaen, sillä USA tulee iskemään nopeasti ja kovaa vastaan.

Näissä kisoissa maalinteon tehokkuudessa joukkueilla ei juurikaan ole eroa, joten siinä mielessä kentällisten päivän vire on erittäin ratkaisevassa roolissa. Molemmat joukkueet ovat kisoissa olleet myös ylivoimalla erittäin hyviä, prosenttien huidellessa lähempänä neljääkymppiä. Alivoimallakin prosentit ovat lähes tasan, joten tiukka ja tasainen matsi on tulossa myös tilastojen valossa.

Ennuste: USA saattaa olla tällä kertaa kova, mutta jotenkin uskon hannuhanhien tuuriin. Vahinkomaalilla finaaliin.

20:15 Canada – Switzerland

Unibet-kertoimet: 1.42 – 6.10 – 5.80

Streams: Youtube,

Sveitsi vaikean paikan edessä

MM-kisojen toisessa välierässä kohtaavat kisojen yksi suurimmista suosikeista Kanada ja kisojen suurin yllättäjä Sveitsi. Lähtökohtaisesti tästä parista jatkaja on jo selvillä, tosin mikäänhän ei ole varmaa, kuten Leijona-fanit tietävätkin jo..

Kanada lähtee otteluun materiaalinsa turvin selkeänä suosikkina. Kanada on ollut kisoissa Suomi-ottelua lukuun ottamatta hyvä ja vakuuttava, ja Venäjääkin vastaan se teki juuri tarvittavan ja hoiti homman lopulta kotiin. Kanadalla on selkeä etu hyökkäyksessä ja pakistossa, ja vaikka Sveitsillä on mukana kenties yksi kaikkien aikojen kovimmista joukkueista, Kanukeilla on selkeä etu tässä pelissä. Sveitsin mahdollisuudet piilenevät (ihana sana btw) samanlaisessa pelissä, mitä se pelasi Suomea vastaan – tiivis peluutus ja pelihuumori pois sekä nopeat vastaiskut tilanteen sen salliessa. Kanadalla tosin on kovempi pakkikalusto, joten samanlailla kenties kaksinkamppailuja ei voiteta tässä pelissä kuin Leijonia vastaan.

Sveitsin suurin mahdollisuus piileekin juuri maalivahtien välisessä kamppailussa. Sveitsillä on parhaimmillaan yksi kisojen parhaista maalivahdeista, ja pöljälle päivälle on tänään tarvetta. Vastaavasti kanukkien veskarit ovat tunnetusti sulamaan kykeneväisiä, ja yksi helpohko maali voisi avata yllättävän ketsuppipullon. Mikäli Kanadan maalivahtipeli ei rakoile, Sveitsin mahdollisuudet lienevät olemattomat.