MM-kisojen ratkaisut lähestyvät – Leijonat kohtaa Kanadan

MM-kisojen 9. päivänä tulessa on jälleen kuusi joukkuetta viikonlopun kunniaksi. Jännitystä riittää jo aamupeleistä, kun kisojen NHL-nimivahva Ruotsi lähtee kaatamaan Slovakiaa. Illanhan huipentaa Suomen kohtaaminen kivikovaa Kanadaa vastaan. Pelissä nähdään myös, miten Leijonat on toipunut kahden välipäivän aikana Tanskalle koetusta tappiosta.

Tähän artikkeliin listataan MM-kisaottelut tältä päivältä, mutta yleisohjeet ja lisää linkkejä saat meidän MM-kisaoppaasta. Youtube-lähetysten katsominen vaatii VPN-yhteyden tai vastaavan keinon vaihtaa “kansallisuutta”, ja tämä on esimerkiksi sisäänrakennettuna suoraan Opera-selaimessa!

Lisäksi vara-chattimme palvelee osoitteessa: http://santerinassa.chatango.com/. Chatissa varmasti meillä sitten kova yritys löytää Suomen peli Mertarannan selostamana..

IIHF World Championships, Saturday

Jääkiekon MM-kisat 12.5.2018

13:15 Latvia – Germany

Streams: Youtube, Wiz1, Stopstream, LiveTV

13:15 Slovakia – Sweden

Streams: Youtube, TSN1, Wiz1, Stopstream, LiveTV
Acestream: http://1livesports1.ucoz.net/ts/tsn-1.html

Ruotsin Superjoukkue vs Slovakian nimetön, yllätysvalmis nippu

Ruotsilla on lähes koko joukkue nyt NHL-pelaajia, kun taas Slovakialta puuttuu käytännössä täysin supertähdet. Joukkueen rakenne on koko 2000-luvun muuttunut, eikä joukkuetta lueta enää suurten joukkoon ainakaan yleisessä konsensuksessa.

Jotenkin tähän peliin löytyy kuitenkin kutina, että yllätyksiä voisi olla luvassa. Etenkin, kun kaveri pelasi pitkästä aikaa uhkapelejä ja laittoi rahaa Ruotsin puolesta.

Jatkoaika, kenties?

17:15 Austria – Belarus

Youtube, TSN, Wiz1, Stopstream, LiveTV

Panoksena paikka A-sarjassa

Ottelu on kohtalonpeli molemmille joukkueille ajatellen tulevaisuutta A-sarjassa. Ensi kaudella sarjaan nousee Italia ja Iso-Britannia, ja jompi kumpi näistä joukkueista menettää paikkansa sarjassa.

Valko-Venäjän pelit ovat menneet tähän mennessä päin sitä itseään. Joukkue painoi paniikkinappulaa jopa niin pahasti pohjaan, että valmentaja vaihtui kesken kisojen! Joukkueen materiaalin piti näissäkin kisoissa riittää yllätyksiin ja taisteluun jopa puolivälieräpaikasta, mutta nyt Itävalta-pelissä ratkotaan käytännössä se, säilyykö sarjapaikka. V-Venäjä on suosikki tähän otteluun, mutta näissä kisoissa nähtyjen otteiden perusteella ei voisi yllättyä, vaikka Itävalta nappaisi yllätysvoiton.

17:15 Denmark – South Korea

Youtube, TSN, Wiz1, Stopstream, LiveTV

Etelä-Korean tappioputki jatkunee

Tanska on näissä kotikisoissa saanut jalkeille yllättävän iskukykyisen joukkueen, jossa on mukana muutamat NHL-pelaajat sekä pelaajia kaikista Euroopan huippusarjoista. Mukana on vain kaksi kotimaan pelaajaa, mikä kertoo jotain jo tasosta. Kotikisat selvästi ovat houkutelleet parhaat voimat mukaan, ja se on toistaiseksi näkynyt kentällä – muut pienet ovat kaatuneet vaivatta, ja Suomea vastaan sattui juuri se 1/5:stä peli, jossa kaatui myös iso joukkue. Kotiyleisön merkitystä ei voida myöskään väheksyä, sillä se on paikoitellen luonut hyvää pöhinää joukkueelle ja toisaalta tukenut juuri vaikeilla hetkillä, kuten Suomi-ottelukin osoitti.

Vastaavasti Etelä-Korean otteet kisoissa ovat johtaneet lähes jokavuotiseen keskusteluun MM-kisojen osallistujamaiden määrästä. Maaliero on tällä hetkellä musertava 3-42 ja takana viisi peliä. Toki joukkue on kohdannut kaikki kovimmat maat jo tässä kohtaa, mutta silti Tanskaakin vastaan odotettavissa lienee selvä tappio, kutakuinkin 5-1 tai vastaavaa. Edes Matt Dalton ei ole venynyt maalillaan otteisiin, joilla joukkue olisi voinut pyristellä mukana. NHL-pelaajien mukanaolo on osoittanut sen, miten paljon kovemmat kisat on nyt kyseessä, kuin mitä olympialaiset oli.

21:15 Kanada – Suomi

Streams: Mertaranta (Ustream), Youtube, TSN1, Wiz1, Stopstream, LiveTV
Acestream: http://1livesports1.ucoz.net/ts/tsn-1.html

Onko Leijonat kerännyt itsensä?

Leijonilla oli alkuun heti kova rypistys, kun viiteen päivään tuli peräti neljä peliä. Samalla päävalmentaja Lauri Marjamäki peluutti – Suomen median kritiikistä huolimatta – kärkimiehiä yli 20 minuuttia per peli jopa heikompia maita vastaan. Samalla kenties alempien kenttien tuntuma jäi heikoksi, ja oli takana nämä syyt tai eivät, turpaan tuli pelissä Tanskaa vastaan. Nyt vastus on kovin mahdollinen, kun Suomi kohtaa NHL-tähtiä vilisevän Kanadan, jonka kirkkain tähti on ehdottomasti NHL:n pistepörssin voittanut Connor McDavid.

Suomi vahvistuu (?) peliin Eeli Tolvasella, joka pelasi mukana jo olympialaisissa ja haki debyyttiä NHL:stä vielä loppukaudella. Alle tuli kolme peliä runkosarjan lopussa, mutta pudotuspeleissä Tolvanen ei mahtunut enää Nashvillen kokoonpanoon. Alustavasti Tolvanen nousee pelaamaan kolmoskenttään, mikä ei välttämättä Tolvasen tyyliselle maaleista ja tilanteista elävälle pelaajalle ole aiempien peluutustaktiikoiden kautta optimaalisin. Tosin, ylivoimavastuutakin lienee luvassa.

Yksi avainasia lieneekin pelissä se, miten Suomi saa ylivoimansa toimimaan. Kaikki parhaat pelaajat on lähtökohtaisesti laitettu ykkösylivoimalle, jossa esimerkiksi Mikko Rantasen potentiaali pelintekijänä tuntuu valuvan hukkaan. Myös kakkosylivoimalle pitää saada tehoja.

Peli on tähän asti kovin testi myös Suomen puolustukselle, jolla tuntui olevan vaikeuksia jo Tanskan tasoisen vastustajan kanssa. Suomen puolustuksen ehdoton vahvuus on kiekon hallussa pitäminen, joten jos Kanada saa paljon pitkiä pyörityksiä aikaan, pelistä tulee pitkä.

21:15 Russia – Switzerland

Youtube, TSN, Wiz1, Stopstream, LiveTV
Acestream: http://1livesports1.ucoz.net/ts/tsn-5.html