Liigan tiistaiennakko – neljän ottelun kierroksella riittää panosta

Liigan tiistaissa pelataan neljä kamppailua. Illan helmenä lienee Tapparan ja Kärppien välinen kohtaaminen, jossa sarjan kärkipäässä majailevista joukkueista Tappara kaipaa kovasti pisteitä. Muissa kamppailuissa Ässät ja Lukko pelaavat myös sijoitusten kannalta tärkeistä pongoista.

Lähetykset peleihin: ruutu.fi ja meidän Liiga-sivu sekä chat!

Liiga 6.3.2018

18:30 Tappara – Kärpät

Unibet-kertoimet: 2.15 – 4.00 – 2.95

Illan ottelussa Tapparalla riittää huomattavasti enemmän panoksia kuin vierailija Kärpillä. Kärpät on jo runkosarjan voittonsa varmistanut, kun taas Tappara kamppailee kovasti vielä kolmannesta sijasta JYPin kanssa. Joukkueet ovat tällä hetkellä tasapisteissä, tosin Tapparalla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Ennakkoon pelistä on tulossa tasainen, sillä molemmilla on kymmenen viime ottelun katsannolla allaan peräti viisi jatkoille mennyttä peliä. Kärppien trendi runkosarjavoiton varmistumisen jälkeen on ollut hieman alaspäin, sillä viidessä viimeisessä pelissä voitto on tullut vain umpisurkeaa KooKoota vastaan, muuten onkin tullut käkättimeen (toki liigan kärkipään joukkueita vastaan). Tapparalla edellisestä pelistä on alla voitto, mutta toisaalta viimeistely on ollut joukkueelle tuskaa, kuten koko kauden ajan. Edes Haapalan hankinta ei ole tätä asiaa korjannut.

Illan kamppailussa nähtäneen pudotuspelimäistä kiekkoa, jossa molemmat joukkueet hakevat asemia kohti kevään ratkaisupelejä. Kauden keskinäisetkin ovat päättyneet tähän mennessä niukalla marginaalilla ja käytännössä voittaja on löytynyt vuorotellen jommalta kummalta puolelta. Jatkoaika ei olisi missään nimessä yllätys.

18:30 KooKoo – Ässät

Unibet-kertoimet: 4.10 – 4.70 – 1.67

Ässien kohdalla näytti jonkin aikaa pahalta ja pudotuspelijunasta tippuminenkin näytti mahdolliselta. Viime aikoina piristyneet otteet ovat kuitenkin mahdollistaneet sen, että pudotuspelipaikka on jo varmistettu ja nyt joukkue taistelee Pelicansin ja Lukon kanssa sijoista 8-10. Sijalle kahdeksan pääseminen olisi tärkeää, jotta joukkue saisi vielä kotiedun säälipudotuspeleihin.

Vastaavasti kotijoukkue KooKoo on ollut umpisurkea tyhjennysmyyntiensä jälkeen – saldona viimeisestä kahdeksasta pelistä on vaivaiset 0 pistettä ja meno vaikuttaa heikolta. Maaleja ei tule ja viimeistä seitsemää ottelua tarkasteltaessa joukkue on päästänyt selvästi eniten maaleja. Vastaavasti vieraat ovat tehneet tällä ajanjaksolla toiseksi eniten koko Liigassa, joten asetelmat näyttävät selvältä. Peli on pelattu täysin Ässille ja ihmeitä saisi sattua, mikäli kotijoukkue nappaa edes pisteen matkaansa. Materiaali on tällä hetkellä erittäin kapea ja kuormitettu, joten erot tässä pelissä saattavat venähtää kolmannen erän aikana rumiksikin.

18:30 Lukko – Jukurit

Unibet-kertoimet: 1.75 – 4.35 – 3.95

Lukon ja Jukurien pelissä asetelmat pisteiden taisteluun ovat melko samankaltaiset kuin edellä mainitussa Ässien pelissä. Lukko kamppailee käytännössä sijoista 8-10, vaikka teoreettiset mahdollisuudet vielä ovatkin nousta jopa seitsemänneksi. Toisaalta parikin pistettä viimeisestä kolmesta ottelusta riittää välttämään kymmenennen sijan. Vastaavasti vierailija Jukurit on jo päättelemässä kauttaan, tosin sillä on allaan voitto Ilveksestä selvin lukemin.

Molemmilla joukkueilla on ollut kovasti hankaluuksia maalinteon kanssa viime aikoina. Vahvassa vireessä vielä vähän aikaa sitten ollut Lukko on kärsinyt ratkaisijoiden puutteesta, ja siksi taistelu suorasta pudotuspelipaikasta on päässyt karkaamaan jo liian kauas. Myös loukkaantumiset ovat luultavasti vaikuttaneet tilanteeseen, sillä NHL:ssäkin pelanneen Chris VandeVelden ja Janne Niskanan poissaolot eivät voi olla näkymättä. Vastaavasti Jukureilla ongelmana on ollut materiaalin kapeus, ja maalihanat on käytännössä joko avattu kunnolla tai sitten jääty siihen noin yhteen maaliin.

Lukko on ollut hankaluuksissa viime kierroksilla kotona, sillä viisi viimeistä kotiottelua ovat päättyneet tappioon. Siinä mielessä Jukureilla on kertoimiaan paremmat mahdollisuudet yllättää, olkoonkin, että edellisen kerran joukkue on juhlinut voittoa raumalaisista maaliskuussa 2017.

18:30 Sport – TPS

Unibet-kertoimet: 4.90 – 5.40 – 1.50

Vaasassa pelataan kierroksen panoksettomin ottelu, kun sarjan jumbopaikan sinetöinyt kotijoukkue Sport kohtaa Liigassa varmasti toiseksi sijoittuvan TPS:n. Joukkueiden kuntopuntarit sijoittuvat kivasti sarjataulukon sijoitusten mukaan – kotijoukkueella on alla kolmen pelin tappioputki ja kaksi voittoa ennen sitä, TPS:llä taas on viidessä viimeisessä ottelussa sarakkeessaan pelkkiä voittoja. Sportin kaksi voittoa ovat muuten samalla ainoat kaksi edelliseen kymmeneen otteluun!

TPS on ollut kauden aikana erittäin vahva vierasjoukkue, minkä lisäksi se on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja. Tämä näkyy myös pistepörssissä. Vastaavasti kotijoukkueella on sarjassa eniten päästettyjä maaleja. Sport on lisäksi osallistunut muiden pudotuspeleistä tippuneiden tapaan tyhjennysmyynteihin, joten tänään voitaneen odottaa melko reipasta vierasvoittoa. Huolimatta siitä, että mm. Ilari Filppula on sivussa loukkaantuneena TPS:n kokoonpanosta.