Liigaennakko – Lappeenranta vai Lahti?

Liiga. Liigan säälipudotuspeleistä on selvinnyt jo toinen jatkaja, kun hurjaan kevätvireeseen päässyt Ässät kukisti Lukon puhtaasti 2-0. Toisessa otteluparissa SaiPan ja Pelicansin välillä tilanne on vielä 1-1. Näin ollen lauantain ottelu ratkaisee jatkajan.

Liigan lähetykset: Ruutu.fi, Meidän Liiga-sivu, sekä chatissa ystävällisten jäsenten jakamat linkit.

Liiga 17.3.2018

17:00 SaiPa – Pelicans (ottelusarja 1-1)

Unibet-kertoimet: 2.25 – 3.85 – 2.88

Löytääkö Pelsut vieraseväitä?

Säälipudotuspelien maailma on julma mutta toisaalta kiehtova. Kaksi voittoa on otettava, muuten jatkopaikka jää välistä. Nyt molemmilla joukkueilla on äkkikuolematilanne, ja peliin lähdetään mehukkaista asemista.

Hyvässä kevätvireessä oleva SaiPa näytti pelikaaneille avausosassa kaapin paikan, mutta toisessa osassa Lahdessa pelsut käänsivät tilanteen päälaelleen ja turruttivat SaiPan avauspelin täysin aggressiivisella karvauksellaan. Pelicans dominoi laukauksia ja aloituksia, mutta tehokkuus oli hieman niin ja näin. Toisaalta, SaiPalla oli myös mahdollisuutensa, mutta lahtelaisten maalissa pelannut Joona Voutilainen otti pari aivan käsittämätöntä torjuntaa, joiden takia joukkueelle on avautunut mahdollisuus pelata paikasta kirkkaampiin parrasvaloihin.

Illan avaimiin kuuluu ehdottomasti päivän kunto. Pelikaaneille viime viikkoina vieraspelit ovat olleet täyttä myrkkyä, ja edellisen pelin kaltaista suvereenia voittoa voi seurata aivan täydellinen murskatappio. Tosin, ensimmäisen pelin jälkeen monet olisivat haudanneet jo lahtelaisten jatkohaaveet, mutta toisessa pelissä taas nähtiin, miten hyviä lahtelaiset voivat parhaillaan olla. Etenkin pienet ketjumuutokset, joita peliin tehtiin sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, oli vaikutusta. Juha Leimun pelaaminen on myös yksi vaarallinen lisä puolustukseen, jossa on useampikin vaarallinen kaveri tekemässä tulosta myös hyökkäyspäässä. Nyt koko joukkueen pitää kuitenkin saada sama peli aikaan myös vieraskaukalossa.

SaiPalla vastaavasti tilanne keikautui täysin toisenlaiseksi kuin ensimmäisen pelin jälkeen. Joukkue oli erittäin aseeton edellisessä pelissä, ja seuraavaan peliin tarvitsee keksiä uudet eväät päästä karvauksen alta pois. Jos nämä löytyvät, voi SaiPa tehdä nopeudellaan paljonkin tuhoa, sillä Pelicansin aggressiivinen karvaus voi aiheuttaa vastustajalle ylivoimahyökkäyksiä. Tehokkuutta tulee löytyä, mutta mistä saadaan ratkaisijoita? Lisäksi aloituksia pitää voittaa useammin kuin edellisessä ottelussa, jossa onnistujia oli huomattavasti vähemmän kuin lahtelaisilla.

Maalivahtipeli on mielenkiintoinen aspekti tähän sarjaan. SaiPalla on kaksi tasaisen hyvää maalivahtia, Pelicansilla on kaksi hyvää maalivahtia, joilla voi peli vähän vaihdella päivien välissä. Jos maalivahtipeli on samanlaista kuin Lahdessa, voi Pelicans jatkaa putkeaan säälipleijjareissa, joissa se ei ole vieläkään tippunut kertaakaan.