Tom Bradyn unelma murskaksi – Eagles voittu Super Bowlin

Järjestyksessään 52. NFL-liigan Super Bowl -ottelu pelattiin viime yönä. Otteluun ennakkosuosikkina lähtenyt Patriots ei kuitenkaan pystynyt voittamaan.

Ottelu kulki kohtuu tasaisena aina neljännelle neljännekselle asti, jonia alussa Patriots siirtyi tähtipelinrakentaja Tom Bradyn juonilla 33-32 johtoon. Altavastaajana peliin lähtenyt Eagles sai kuitenkin tehtyä johtoon vaadittavat pisteet, ja Patriotsin hyökkäysvuorolla joukkue onnistui ensimmäistä kertaa pelissä säkittämään Bradyn ja hankkimaan itselleen 41-33 voiton.

Eaglesin sankarina voidaan pitää kauden kakkospelinrakentajana aloittanutta Nick Folesia. Loukkaantumisen takia joukkueensa rakentelijaksi noussut Foled pelasi pääosin hyvin, ja hänet valittiin super bowlin MVP:ksi. Patriotsin Tom Brady epäonnistui näin ollen ottamaan 40-vuotiaana uransa kuudennen mestaruuden. Bradyn uran jatko on vielä auki, ja huhuissa on puhuttu sekä jatkamisen että lopettamisen puolesta.

Super Bowlin voitto on Eaglesin ensimmäinen. Sarjan mestaruuden joukkue on voittanut viimeksi ennen Super Bowl -aikakautta 1960-luvun taitteessa.