Liigaennakko – torstaina jaossa tärkeitä pisteitä

Liigan torstain kierroksella pelataan vain kaksi ottelua, mutta panokset peleissä ovat sijoitusten kannalta erittäin tärkeitä. Kierroksen otteluissa Pelicans – KalPa ja Ässät – SaiPa on panoksena niin paikkaa kuuden parhaan joukossa kuin myöskin paikka säälipudotuspeleissä.

Santerin Ässä perkaa kierroksen ottelut omalla analyysilla.

Lähetykset peleihin löydät meidän Liiga-sivuilta TAI chatista.

Liiga 1.3.2018

18:30 Pelicans – KalPa

Unibet-kertoimet: 2.30 – 4.10 – 2.70

Jatkuuko Pelicansin alavire?

Illan ottelussa on molemmilla joukkueilla vielä paljon panosta. Kotijoukkue Pelicans on ajautunut pieneen kriisiin jälleen hyvän vaiheen jälkeen, ja alla viimeisestä viidestä pelistä on vain yksi jatkoaikavoitto Ässiä vastaan. Samalla joukkueen mahdollisuudet suoraan pudotuspelipaikkaan ovat jo menneet, ja pudotuspeliviivan alapuolella Ilveskin hengittää jo viiden pisteen päässä. Vire pitäisi saada positiiviseksi pian, sillä muuten jo säälipudotuspelien kotietu on mennyttä ja pahimmillaan koko pudotuspelipaikka.

Vastaavasti KalPalla on täysin päinvastainen trendi alla viimeisessä viidessä pelissä. Alla on neljä voittoa ja yksi jatkotappio Tapparalle. Toisaalta pitää sanoa, että näihin vastustajiin on kuulunut tällä ajanjaksolla jo pelinsä luovuttaneet KooKoo ja Jukurit. Joka tapauksessa – vastustajista huolimatta – trendi on positiivinen. Sijoitus on tällä hetkellä kuudes, ja KalPa on vahvasti kiinni suorassa puolivälieräpaikassa. Tosin se vaatii vielä lisää pisteitä kauden lopuista otteluista, sillä takana SaiPa sekä Lukko hengittävät iskuetäisyydellä.

Illan kamppailussa Pelicansin kannalta tärkeintä olisi saada onnistumisia avainpelaajille, sillä apinat selässä saattavat alkaa kasvaa jo melko isoiksi. Pelicans on viimeisen viiden pelin aikana jäänyt kolme kertaa nollille ja kerran yhteen maaliin. Ässiä vastaan maaleja tuli sentään neljä, mutta hyökkäyspelissä on ollut viime aikoina ongelmia, eikä tulosta ole alkukauden malliin tullut. KalPalla onnistumisia on tullut laajalla rintamalla ja avainpelaajat ovat olleet edelleen kovia. Jos kuopiolaiset onnistuvat pitämään pelikaanit yli erän nollilla, voi se näkyä lahtelaisten otteissa turhautumisena ja ylilyönteinä.

Veikkaus: Pelicans katkaissee tänään heikomman putkensa.

18:30 Ässät – SaiPa

Unibet-kertoimet: 2.15 – 4.10 – 2.95

(Ennakko tulossa kohta)