Liigaennakko: Tappara – Pelicans

Liigan lauantain kierroksella on jälleen täysi tohina päällä, ja luvassa on useita mielenkiintoisia otteluita. Santerin Ässä analysoi kamppailun voittoputkessa seilaavien Tapparan ja Pelicansin välillä.

Lähetykset illan otteluihin: meidän Liiga-sivu ja chat.

Liiga 10.2

17:00 Tappara – Pelicans

Unibet-kertoimet: 1.78 – 4.25 – 3.90

Kumman putki katkeaa?

Illan kamppailussa kohtaavat sarjan kärkipäässä porskuttava Tappara ja suorasta pudotuspelipaikasta kamppaileva Pelicans. Molemmat joukkueet pääsevät peliin hyvässä liidossa, sillä kotijoukkue on voittanut viimeiset neljä peliä (tosin 3 jatkojen jälkeen) ja lahtelaiset ovat kolmen pelin voittoputkessa.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet erittäin tasaisia, sillä kaikki viisi edellistä ovat päättyneet joko jatkoilla tai varsinaisella peliajalla maalin erolla jommallekummalle. Kotietu on ollut valttia. Tasaista peliä ennakoi myös Tapparan viimeaikaiset otteet, sillä pelit ovat tosiaan venyneet hyvin pitkälti jatkoille. Vastaavasti Pelicans ei ole turvautunut marginaaleihin, sillä esimerkiksi HIFK kaatui selvin lukemin edellisellä kierroksella.

Pisteet olisivat pelistä molemmille elintärkeitä. Tappara on tasapisteissä TPS:n kanssa sarjan toisena, perässään parin pisteen päässä kotietua janoavat HIFK ja JYP. Pelicansilla vastaavasti on vain pisteen matka kuuden joukkoon, mikä helpottaisi urakkaa pudotuspelien aikana.

Tapparalta kokoonpanosta on varmasti poissa kapteeni Jukka Peltola ja puolustaja Mikko Lehtonen, jotka ovat maajoukkueen mukana olympialaisissa. Lisäksi Otso Rantakari ja Juhani Jasu ovat loukkaantumisten takia sivussa, joten joukkue on aavistuksen haavoittuvampi kuin kauden aikaisemmissa kohtaamisissa. Peli pyörinee kuitenkin paljon pelikaanien päädyssä, mutta riittääkö osittain varamiehisen Tapparan koneistossa virta pitää aktiivinen Pelicans poissa vaarallisilta maalipaikoilta?

Vedonlyöjän kannalta unibetin kertoimet yli 4 tasurille antavat hyvän pelikohteen.