Liigaennakko – Tappara ja TPS kärkikamppailussa

Illan liigakierroksella pelataan viisi ottelua. Kierroksen helmenä voidaan nähdä Tapparan ja TPS:n kamppailu, jossa pelataan tärkeistä pisteistä ajatellen playoffien kotietua.

Liiga 16.2.2018

18:30 Tappara – TPS

Unibet-kertoimet:

Sarjassa toisena ja kolmantena majailevat joukkueet kohtaavat toisensa illan huippukamppailussa. Tappara on viime aikoina pelannut paljon jatkoille venyneitä otteluita, mutta vire on kuitenkin hyvä, sillä alla on peräti kuuden ottelun voittoputki. TPS vastaavasti lähtee peliin tappio niskassaan, mutta keskimäärin pelit ovat sujuneet myös hyvin ja ero liigan kakkospaikkaan on vain kaksi pistettä.

Tapparalta puuttuu kokoonpanosta useita avainpelaajia olympialaisten takia, kuten mm. Kapteeni Jukka Peltola. TPS vastaavasti pääsee lähes parhaalla miehistöllään peliin liikkeelle lähes parhaalla miehistöllään.

Illan avaimet lepäänevätkin avainpelaajien harteilla. TPS:n konkariosastolta odotetaan vauhdin ylläpitämistä, vastaavasti Tapparan miehistöstä mm. Kuuselalta odotetaan pikkuhiljaa viime kausien kaltaisia tehoja. Lisäksi maalivahtien välillä käytäneen kova kamppailu, ja paremmassa vireessä oleva molke on kova sana odotettavasti tiukkamaalisessa ottelussa.

Lähtökohtaisesti TPS on suosikki illan otteluun. Turkulaiset ovat olleet paha kaski kannossa Tapparalle, sillä viimeiset viisi keskinäistä ottelua ovat päättyneet turkulaisten voittoon. Tappara on tilastojen valossa liigan kolmanneksi paras kotijoukkue, toisaalta, TPS on liigan paras vierasjoukkue.

Kaikki putket katkeavat joskus, joten joko TPS:n putki keskinäisissä katkeaa tai Tapparan voittoputki liigassa. Veikkaan itse ensimmäistä.