Liigaennakko: Tappara – HIFK

Liigan perjantain kierroksella pelataan tänään kolme kamppailua. Mielenkiintoisimpana otteluna pitäisin itse sarjakolmosen Tapparan ja sarjassa kuudentena olevan HIFK:n kamppailua.

Liigan lähetykset löytyvät meidän Liiga-sivulta sekä chatista.

18:30 Tappara – HIFK
Unibet-kertoimet: 1.85 – 4.00 – 3.75

Tappara ja HIFK lähtevät molemmat hakemaan illan ottelusta sarjasijoitusten kannalta tärkeitä pisteitä. Viime aikojen otteluissa molemmat ovat napanneet tasaisesti pisteitä. Viime kierroksella Tappara kukisti KalPan 4-1, ja HIFK voitti toisen tamperelaisseuran Ilveksen 3-0. Tappara on viime aikoina tuloksista huolimatta pelannut kuitenkin melko ailahtelevaisesti, ja tämän päävalmentaja Jukka Rautakorpikin nosti esille viime pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. HIFK:n viimeiset 10 peliä ovat tuottaneet sille 19 pistettä, mutta toisaalta viimeisestä kuudesta vieraspelistä joukkue on raapinut kasaan vain kuusi pistettä, huolimatta siitä, etteivät vastustajat ole olleet sarjan kärkikastia.

Ottelusta tullee lähtökohtaisesti vähämaalinen. Kauden aiemmassa kahdessa kohtaamisessa voitot on jaettu tasan, molemmilla kerroilla lukemin 2-1. HIFK:n alkukaudesta rauhoittunut puolustuspelaaminen ja toisaalta Tapparan tasaisen vahva pelin hyydyttäminen ja karvauspelaaminen tekevät lähtökohdaksi sen, ettei tässäkään kamppailussa todennäköisesti maaleilla juurikaan juhlita.

Ottelun suosikiksi voitaneen tänään nostaa kuitenkin Tappara. Joukkue on pysynyt terveenä ja toisaalta Hakametsässä peli on sujunut hyvin. HIFK:lla ei tosiaan vieraissa ole kulkenut niin hyvin, ja kokoonpanossakin on paljon loukkaantumishuolia, sillä sivussa on kourallinen laatupelaajia, kuten puolustuksen tähti Miro Heiskanen, sekä mm. Teemu Eronen, Joe Finley ja Joonas Rask.

Veikkaus: Kotijoukkue vie tänään voiton, luultavasti lukemin 3-1.