Liigaennakko – JYP ja Tappara liigan kärkikamppailussa

Liiga palaa vuoteen 2018 täydellä ryminällä, kun liigassa pelataan 7 ottelun kierros. Illalla pelataan useita kamppailuita, joista mielenkiintoisin lienee Tapparan ja JYPin välinen kärkikamppailu.

Illan kierrokselta kirjoitetaan kolme ennakkoa. Tapparan ja JYPin peli on mielenkiintoinen kärkikamppailu. Lisäksi HIFK yrittää päästä irti orastavasta downswingistä TPS:ää vastaan. KooKoo ja Jukurit pelaavat arvokkaista pisteistä liigan häntäpäässä.

Santerin Ässän liiga-sivuilta voit katsoa otteluiden katsomiseen ohjeita. Lisäksi chatista voi löytyä linkkejä illan kamppailuihin.

Liiga 3.1.2018

18:30 JYP – Tappara

Unibet-kertoimet: 2.17 – 4.00 – 2.95

Liigan illan huippuottelussa kohtaavat sarjassa kolmantena ja neljäntenä majailevat Tappara ja JYP. JYP lähtee peliin hienoista asetelmista, sillä se on viime kierroksilla päässyt yli pienestä suvantovaiheestaan ja on ottanut viidestä viimeisestä pelistä viisi voittoa, tehden viimeisessä kahdessa pelissä peräti 13 maalia. Tapparallakin on kohtalainen vire päällä, viiden pelin otannalla se on ottanut 3 voittoa ja 2 tappiota.

Molemmista joukkueista on löytynyt joulukuun aikana vahvoja suorittajia, jotka kannattaa ottaa pelissä tarkkailuun. Tapparalta Jere Karjalainen löysi maalijyvän ja teki peräti seitsemän maalia viime kuussa. Lisäksi Dominik Hrachovina oli maalivahtien ykkönen viime kuussa, torjuttuaan yli 94 % varmuudella kiekkoja. JYPin Antti Suomela onnistui tekemään yhdeksässä pelissä peräti 12 pistettä ja +/- saldo oli +10.

Lähtökohtaisesti ottelu tulee olemaan erittäin tasainen jo tilastojen valossa. Tämän kauden virallisissa kohtaamisissa voitot ovat 2-2. Molemmat ovat voittaneet toisensa kertaalleen Liigassa ja kertaalleen CHL:ssä. Joukkueiden otteet tuntien kyseessä lienee maalin peli, ja jos viime aikojen vire jatkuu, JYP on vahva ennakkosuosikki voittamaan tämän pelin.

18:30 HIFK – TPS

Unibet-kertoimet: 2.35 – 4.00 – 2.63

HIFK on valunut sarjassa jälleen säälipudotuspelipaikoille. Yhdessä vaiheessa peliin tuntui löytyneen jokin juoni, mutta viimeisessä viidessä pelissä alla on vain yksi voitto ja mm. murskatappio Pelicansille. TPS on jälleen tarttunut juoneen kiinni, ja sijoitus on Liigassa toinen. Matkaa kärjessä oleviin Kärppiin on vain piste. Lisäksi alla on viimeisestä viidestä pelistä viisi voittoa, ja joukkueen tähdet olivat joulukuussa kärkipäässä liigan parhaita pelaajia tarkasteltaessa. Esimerkiksi Ilari Filppula teki keskimäärin 1,25 pistettä/peli ja Eric Perrin iski peräti viisi maalia.

Lähtökohtaisesti ilman Miro Heiskasta pelaava HIFK on jälleen kerran lievässä kaaoksessa, etenkin kun kokoonpanosta on lisäksi loukkaantumisten takia viisi pelaajaa poissa. TPS on väkevä suosikki tähän peliin. Vedonlyöjillekin tarjotaan tässä pelissä melko huikeaa kerrointa 2,63 TPS:n voitolle, etenkin kun huomioidaan viime ajan trendit joukkueiden välillä.

18:30 KooKoo – Jukurit

Unibet-kertoimet: 2.22 – 4.10 – 2.75

Kouvolassa kohtaavat Liigan pudotuspelipaikkojen ulkopuolella olevat KooKoo ja Jukurit. KooKoo on tällä hetkellä sarjassa sijalla 11, tosin takamatkaa 10 joukkoon on jo 12 pistettä. Viimeisessä viidessä pelissä KooKoo on ollut surkeahko, kun alla on viisi tappiota ja vain yksi jatkoilta saatu piste. Vastaavasti Jukurien trendi on hieman kääntynyt alkukaudesta. Joukkue hyvästeli joulukuussa jumbopaikan ja on noussut sijalle 13. Matkaa pudotuspeleihin tosin on jo 17 pistettä, eli jos ei ihmeitä tapahdu, Jukurienkin pelit päättyvät jo ennen kevään huipennusta. Viime aikoina tahti on kuitenkin ollut suunnilleen se, että joka toinen peli on voitettu.

Lähtökohtaisesti viime aikojen otteet huomioon ottaen Jukurit lähtee suosikkina otteluun. KooKoo on kadottanut punaisen lankansa, ja peli ei ole tuottanut toivottua tulosta. Tähän on toki vaikuttanut myös muutamiin avainpelaajiin kohdistuneet loukkaantumiset, ja näin pienellä budjetilla operoivalla joukkueella ei sellaisiin yksinkertaisesti ole varaa. Jukurit on lievä ennakkosuosikki.