U20 MM-kisat alkavat tapaninpäivänä – Näin katsot MM-kisat ilmaiseksi

U20. Jääkiekon nuorten MM-kisat alkavat perinteisesti tapaninpäivänä. Kisat pelataan tänä vuonna jälleen Pohjois-Amerikassa Buffalossa. Suomi lähtee parantelemaan viime vuoden kisasijoitustaan.

Viime vuoden kisat olivat Suomen osalta täysin katastrofaaliset. Alkulohkossa nollakerhosta päästiin vasta viimeisessä ottelussa, kun joukkue kaatoi Sveitsin. Sitä ennen joukkueen sisäisestä tilasta kertoi paljon avautumiset mediassa ja loppujen lopuksi pikkuleijonia luotsannut Jukka Rautakorpi sai potkut. Täydellinen katastrofi kuitenkin vältettiin, kun Suomi kukisti Latvian jatkosarjassa ja varmisti paikkansa tämän vuoden kisoihin.

Joukkue pääsee näihin kisoihin hieman paremmista lähtökohdista kuin viime vuoteen. Runkomateriaali on jälleen vuoden vanhempi ja kokeneempi, ja vaikka Jesse Puljujärvi ja Patrik Laine eivät kisoissa ole, mukana on NHL-tuulia haistelleita pelaajia Olli Juolevin ja Janne Kuokkasen toimesta. Lisäksi joukkue vaikuttaisi kokonaisuudessaan olevan laadukas, vaikka lopullista pelaajalistaa ei vielä ole saatavilla.

Avauspelissä Suomen taso testataan toden teolla, kun vastassa on Kanada. Lähtökohdat peliin ovat hurjat – Kanada kuritti Tsekkiä harjoituspelissä peräti 9-0. Puolustuksen pitää siis olla heti kunnossa.

MM-kisojen ilmaiset lähetykset

MM-kisat ovat jälleen kerran nähtävissä vain osittain ilmaiseksi. YLE välittää onneksi kaikki Suomen pelit ja osan pudotuspeleistä sekä finaalin. Näin ollen muuten kisoja pitää katsoa muualta.

Santerin Ässä pyrkii kisojen ajan listaamaan pelejä ja lähetyksiä tähän artikkeliin. Mikäli kirjoittaja ja isäntä itse on estynyt, kannattaa lähetyksiä kyttäillä esimerkiksi chatista tai KHL-sivun ohjeiden kautta.

Näillä mennään!

U-20 World championships schedule and free streams:

26.12.2017

19:00 Tsekki – Venäjä

21:00 Valko-Venäjä – Ruotsi

23:00 Kanada – Suomi
Streams: TV2/Areena,

27.12

03:00 Tanska – USA

22:00 Sveitsi – Valko-Venäjä

28.12

02:00 Slovakia – Kanada

19:00 Suomi – Tanska

YLE TV2, Link 1, Link 2

21:00 Venäjä – Sveitsi

Link 1, Link 2

23:00 Ruotsi – Tsekki

Link 1, Link 2