Liigan keskiviikkoennakko – Kovakuntoiset HIFK ja KalPa kohtaavat

Liigassa pelataan keskiviikkona peräti kuuden ottelun kierros. Useammastakin kohtaamisesta voitaneen odottaa jännitysnäytelmää, ja etenkin KalPan ja HIFK:n kamppailu lienee seurattu ja kiihkeä kohtaaminen. Lisäksi Tappara pääsee kierroksella pitkästä aikaa pelaamaan kotonaan, kun vastaan asettuu Kouvolan KooKoo.

Liigalähetykset: Liiga-sivu, chat ja Ruutu.fi (official streams)

Liiga 13.12.2017

18:30 HIFK – KalPa

Alkukaudesta pahasti rämpineet HIFK ja KalPa ovat saaneet peliinsä aivan uutta virettä viime aikoina. KalPalla oli jo alkukaudesta hyvänlaatuinen puolustus, mutta maalihanat olivat aivan tukossa. Viimeisellä viidellä kierroksella joukkueen hanat ovat kuitenkin auenneet, ja saldona on peräti 4 voittoa ja näissä peleissä tuli osassa tehtyä jopa viisi maalia vastustajan verkkoon. Mikä parasta, onnistumisia on tullut myös laajalla rintamalla. Lisäksi joukkueen maalivahtikalusto alkaa näyttää nyt hyvältä, kun kesken kaiken hankittu Niko Hovinen on alkanut väläytellä parasta osaamistaan.

HIFK:n tilanne on melko samanlainen kuin KalPalla. Joukkue aloitti nihkeästi, tosin alussa ei toiminut edes puolustus tai hyökkäys, minkä takia maalivahditkin jäivät yksin. Viime aikoina joukkue on nostanut huomattavasti tasoaan, kun joukkue on alkanut pelata kollektiivisti yhtäläistä lätkää viime kauden “viidakkohockeyyn” nähden. Lisäksi yksilöt ovat tähän päälle onnistuneet vahvasti, ja esimerkiksi Erik Thorell seilaa jo 10 pelin pisteputkessa.

Lähtökohdat peliin ovat kuitenkin vahvasti HIFK:n puolella. Joukkue on tällä kaudella ollut vahvaakin vahvempi kotonaan, sillä alkukauden rämpimisten jälkeen stadilaiset pelasivat peräti 11 ottelua putkeen voitokkaasti kotihallissaan ennen kuin hävisivät Kärpille varsinaisen peliajan jälkeen.

Ennustus: HIFK voittaa pelin.