Liigan keskiviikkoennakko – KooKoo altavastaajana Tapparan paluussa Hakametsään

Liigassa pelataan keskiviikkona peräti kuuden ottelun kierros. Useammastakin kohtaamisesta voitaneen odottaa jännitysnäytelmää, ja etenkin KalPan ja HIFK:n kamppailu lienee seurattu ja kiihkeä kohtaaminen. Lisäksi Tappara pääsee kierroksella pitkästä aikaa pelaamaan kotonaan, kun vastaan asettuu Kouvolan KooKoo.

Liigalähetykset: Liiga-sivu, chat ja Ruutu.fi (official streams)

Liiga 13.12.2017

18:30 Tappara – KooKoo

Tapparan edellisestä kotiottelusta on vierähtänyt jo kymmenen päivää, joten tamperelaiset – sekä yleisö että pelaajat – pääsevät pitkästä aikaa todistamaan kotijoukkueen otteita. Vastaan asettuu Kouvolasta tuleva KooKoo.

Tällä hetkellä Tappara on hieman vahvemmassa vireessä kuin KooKoo. Pienen suvantovaiheen jälkeen mansesterilaiset ovat kivunneet kolmen ottelun voittoputkeen, jonka aikana tosin on kaatunut Liigan puolenvälin jälkeen majailevat Pelicans, Lukko ja HPK. Pelit ovat päättyneet perinteisesti Tapparalle tyypilliseen tapaan maalin erolla. Ratkaisijoita on löytynyt kohtuu tasaisesti, ja etenkin Sebastian Repo on hyvässä vireessä tehtyään maalin kahdessa edellisessä ottelussa.

KooKoo vastaavasti lähtee otteluun pienessä suvantovaiheessa – sijoitus on valahtanut Liigassa 11:nneksi ja eroa Lukkoon 10. paikalla on 5 pistettä. Viimeiset kaksi peliä joukkue on hävinnyt, ja viimeisten viiden pelin saldo on 2 voittoa ja 3 tappiota. Toki tappiot tulivat niukalla maalierolla ja paremmalla tuurilla joukkue olisi voinut lähteä tähän kamppailuun paljon paremmista asetelmista.

Alkukauden jälkeen KooKoo on pystynyt napsimaan tasaisen epävarmasti voittoja myös vieraissa ja haastamaan silloin tällöin ennakkoon kovempia joukkueita. Pidemmällä aikavälillä miettien, KooKoo on ollut yllättävän haastava vastustaja Tapparalle. Tämän kauden keskinäiset ottelut ovat 1-1 ja viimeisen neljän ottelun otannalla keskinäisissä tilanne on 2-2. Näitä taustoja vasten peilaten ei olisikaan mikään ihme, jos kouvolalaiset venyttäisivät ratkaisun jatkoajalle.