Liigan keskiviikkoennakko – jatkaako Pelicans nousuaan?

Liigan keskiviikkoillassa pelataan useita mielenkiintoisia kamppailuita. Illan kärkiottelu lienee HIFK:n ja KalPan välinen kohtaaminen, jossa kaksi nousuvireessä olevaa joukkuetta kamppailevat isoista pisteistä. Yksi mielenkiintoinen ottelu on myös Jukurien ja Pelicansin välinen kohtaaminen.

Lähetykset: Liiga-sivu ja chat, ks. myös NHL-sivu varmuuden vuoksi!

Liiga 13.12.2017

18:30 Jukurit – Pelicans

Pelissä vastakkain ovat sarjassa yhdeksänneksi valahtanut Pelicans sekä sarjan jumbona häärivä Jukurit. Pelicansilla kauden alku oli vahva ja joukkue lunasti otteissaan potentiaaliaan, joka on tässä blogissa tiedetty pitkään. Otteet olivat hyviä ja Pelicans toteutti oikeastaan parhaiten Liigassa aktiivista ja aggressiivista pelitapaa. Jossain kohtaa tuli pieni suvanto, ja joukkue on vajonnut sarjassa yhdeksänneksi. Tosin, eroa esimerkiksi viidentenä olevaan saipaan on vain neljä pistettä, ja viimeisen viiden ottelun trendiä katsoessa joukkue on onnistunut napsimaan kol

Arkistokuvaa Liigasta

me voittoa ja jatkoaikatappion Tapparaa vastaan. Ennen viimeisessä ottelussa kärsittyä 5-2 tappiota JYPiä vastaan joukkue oli peräti kuuden ottelun pisteputkessa.

Jukureilla vastaavasti on alla pirteästi pitkästä aikaa kaksi peräkkäistä voittoa sarjan huippujoukkueita SaiPaa ja TPS:ää vastaan. Tosin sitä ennen alla oli siihen malliin heikkoja esityksiä, että sijoitus on edelleen sarjan viimeinen. Matkaa on playoff-viivaankin jo peräti 15 pistettä, minkä lisäksi valmentaja Risto Dufva heitti pyyhkeen kehään jo kauden alkuvaiheissa. Viime kaudella syntynyt lätkähurmos Mikkelissä ei ole jaksanut kantaa tälle kaudelle asti, kenties siksi, että talouden realiteetit tulivat vastaan.

Jukurit ei ole myöskään ollut erityisen vahva kotisuorittaja tällä kaudella. Kauden 17 kotiottelusta joukkue on voittanut vain kolme varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla. Pisteittä joukkue on jäänyt peräti 10 kertaa. Vastaavasti Pelicans on ollut kohtuu hyvä vierasjoukkue, voitettuaan karvan alle puolet peleistään. Lisäksi joukkue vaikuttaisi tällä hetkellä olevan jälleen tiellä kohti parempaa huomista. Pelicansin peliä tosin syö varmasti useiden avainpelaajien loukkaantumiset – Juha Leimu on jälleen kerran telakalla, minkä lisäksi puolustuksesta puuttuvat Rowley ja Rukajärvi. Etenkin Leimun poissaolo syö Pelicansin yv-tehoja pitkällä sekä lyhyellä tähtäimellä. Hyökkäyspäästä puuttuu onneksi vain Heikkinen.

Pelin avaimiin kuuluu varmasti se, miten joukkueiden maalivahtipeli toimii ja puolustus ylipäätään. Pelicans on sijoituksestaan huolimatta päästänyt noin saman verran maaleja kuin päivän vastustaja Jukurit kauden aikana. Toisaalta, Pelicansin tulivoima on ollut paikoittain hurjaa ja etenkin Ilkka Kangasniemen johtama SiKaKo-ketju on välillä tehnyt mitä huvittaa. Maaliero joukkueiden tehtyjen maalien välillä onkin suuri, lähes 30 häkkiä.

Mikäli Jukurit ei keksi keinoja pysäyttää lahtelaisten nerokasta trioa, voi Pelicans juhlia voittoa. Tosin, muistaen jälleen vajeet puolustuskalustossa, voi Jukurit myös onnistua lätkimään paljon maaleja jos Risto Dufvan joukkue käyttää paikkansa hyväksi. Luvassa lienee runsasmaalinen ottelu ja lopputuleman veikkaaminen on haastavaa, kuten Pelicansin peleissä näköjään aina. Näin ollen Santerin ässä ei anna muita vedonlyöntisuosituksia kuin lyödä vetoa yli 5,5 maalia.