JYP pitää Suomen lippua yllä CHL:ssä – ratkaiseva toinen osa tänään

CHL. Champions Hockey Leaguessa pelit ovat edenneet jo neljännesvälierien toisiin osaotteluihin. Ainoana joukkueena Suomesta mukana pelaa JYP, joka pelasi ensimmäisessä osaottelussa tasan tsekkiläistä Kometa Brnoa vastaan.

CHL 12.12.2017

18:30 Kometa Brno – JYP

Unibet-kertoimet: 2.30 – 4.15 – 2.55

Streams: Unibet (for the players!)

stream1, stream2, chat

Lähtökohta otteluun on siis simppeli. Ensimmäinen osa päättyi 3-3, joten tästä ottelusta voittaja menee jatkoon tuloksesta riippumatta, sillä CHL:ssä ei ole vierasmaalisääntöjä käytössä. Jos voittajaa ei löydy varsinaiselta peliajalta, ratkaisut haetaan jatkoajalta tai voittomaalikilpailusta.

Jyväskyläläisten valmistautuminen otteluun on osittain kaksipiippuinen juttu. Joukkue pääsi matkustamaan vasta tänään Tshekkiin, ja lähtee jo heti illalla pois. Toisaalta, lentokoneesta tulevan rasituksen kompensoimiseksi joukkue pääsee lähes parhaalla miehistöllään liikkeelle. Ainoa varma poissaolo päävalmentaja Marko Virtasen mukaan on kapteeni JP Hytönen, joka on poissa pelikiellon takia.

JYP pääsee peliin Liigan kuudennelta sijalta. Jossain vaiheessa Liigassa nähty hurmosvaihe on hieman tasaantunut, toisaalta pelaajarintamalla onnistumisia on tullut laajalti. Jarkko Immonen, Antti Suomela ja Jani Tuppurainen ovat kaikki liigan pistepörssin top-10:ssä. Etenkin Immoselta vaaditaan onnistumisia ja johtamista, nyt kun Hytönen on poissa pelistä.

Vastaan tuleva Kometa Brno on Tsekin Extraliigassa suunnilleen samoilla sijoilla kuin JYP. Muutama viikko sitten sarja olisi kenties ollut selkeästi JYPin, mutta viime aikoina Brno on päässyt hyvään vireeseen kotimaassaan ja esimerkiksi viimeisestä viidestä pelistä sillä on alla kolme voittoa ja kaksi varsinaisen peliajan jälkeen tullutta tappiota. Tsekin maajoukkueestakin tutut Jakub Krejcic ja Martin Zatovic asettavat vaarallisen uhkan JYPin omaan päähän, unohtamatta tietenkään konkari Martin Eratia, joka kantanee joukkueessaan samanlaista kokeneen pelaajan roolia kuin Immonen tekee JYPissä. Lisäksi Tsekin liigassa hieman pimennossa ollut Jan Suss voi olla tänään merkattu pelaaja, sillä viime kohtaamisessa kaveri onnistui tekemään peräti hattutempun reilun 2500 jyväskyläläiskatsojan edessä.

Pelin lopputulemaa onkin haastava lähteä ennakoimaan. Brno lähtee kenties kuitenkin lievänä ennakkosuosikkina otteluun, johtuen JYPin tyhmästä matka-aikataulusta ja Brnon kotiedusta.