Liiga palaa maajoukkuetauolta – luvassa tasainen kierros?

Liiga oli viime viikon maajoukkuetauolla, kun Leijonat pelasivat EHT-turnauksessa Helsingin Karjala-turnauksessa ottaen menestyksellä kolmesta pelistä kolme voittoa.

Ensimmäisellä kierroksella heti näin tiistain kunniaksi pelataan viisi ottelua. Kierroksella ovat tulessa mm. Liigan kärkikolmikossa olevat TPS ja Kärpät.

Liiga 14.11.2017

(päivitellään päevän mittaan)

18:30 HIFK – Pelicans

Unibet-kertoimet:

1.98 – 4.10 – 3.25

Pelicans on pelannut jälleen viime aikoina hieman ailahtelevaisesti. Toisaalta, HIFK:n peli on alkanut hieman parantua, mutta pieniä epävarmuuksia vielä on. Lähtökohtaisesti laittaisin itse Pelicansin suosikiksi, ja esimerkiksi Unibetin tarjoama 3.25:n kerroin antaa itselle vahvan uskon siitä, että Pelicansin puolelle kannattaa asettua. Etenkin, kun alkukaudesta melko kepeältä vaikuttanut pelaajisto on vahvistunut kovilla nimillä, kuten Libor Sulak, joka on vasta pääsemässä kunnolla mukaan liigatahtiin.

18:30 Ilves – Kärpät
Unibet-kertoimet:
3.25 – 4.40 – 1.92

Kärpät jatkaa vakuuttavaa menoaan Liigan kärkipaikalla. Täksi kaudeksi uudistunut joukkue on päävalmentaja Mikko Mannerin johdolla osoittanut, että peli toimii jälleen ja kauden päätteeksi Oulussa juhlittaneen mitalia. Kärppien pelaajat porskuttavat edelleen Liigan kärkipaikoilla, kirkkaimpana helmenä vakuuttavasti Leijonissakin edustanut Julius Junttila, jolla on jo 28 pistettä kasassa.

Vastaavasti kotijoukkue Ilves hakee vielä suuntaansa kauden liigataistoissa. Viime kierroksilla on näkynyt pientä toivonkipinää pelin suhteen, mutta materiaali on edelleen kapeanpuoleista ja sijoitus sarjan 13. Toki matkaa viimeisellä pudotuspelipaikalla pyörivään HIFK:hon on vain 5 pistettä. Ilveksellä vastuuta ovat kantaneet nuoriso-osaston pelaajat, kuten Teemu Rautiainen, Eemeli Suomi ja Otto Koivula, mutta tulosvastuu on jäänyt kenties liikaa nuoren osaston varalle. Viime kaudella loistanut Antti Lehtonen ei ole päässyt nyky-Ilveksen takalinjoilla loistamaan maalinsuulla, mutta uusi maalivahti Riku Helenius voi olla jonkinlainen sateentekijä vielä Ilvekselle loppukauden ajalle. Tässäkin pelissä onnistumisia vaaditaan, muuten tulee rumaa jälkeä.

18:30 Jukurit – SaiPa

Unibet-kertoimet: 2.60 – 4.00 – 2.40

Jukurit on juuttunut sarjan viimeiseksi, ja materiaalin kapeus on alkanut väistämättä näkyä. Viime kaudella joukkuetta siivitti vielä liiganousun aiheuttama hype, mutta tällä kaudella gloria ja taisteluasenne ovat molemmat olleet poissa. Odotettavissa ei ole paljoa tähänkään peliin.

SaiPa vastaavasti on noussut kuin Feeniks-lintu tuhkasta. Alkukaudella konttaus oli vakavaa ja turpaan tuli rumasti lähes kaikkia vastaan. Viime aikojen otteilla joukkue on kohonnut sarjassa peräti seitsemänneksi.

Jukureille peliin antaa pienen edun se, että edellisessä joukkueiden kohtaamisessa lokakuun lopussa se hävisi pelin vasta varsinaisen peliajan jälkeen lukemin 2-1. Runsasmaalista peliä ei välttämättä tästäkään tule, mutta SaiPa lähtee lievänä ennakkosuosikkina otteluun.

18:30 JYP – KooKoo


Unibet-kertoimet:
1.58
– 4.80 – 4.70

KooKoo on pelannut melko tasapaksuja otteluita, ottaen tappioita sekä voittoja lähes yhtä paljon. Sijoitus sarjassa on kuitenkin yllättäen yhdeksäs. Joukkueen suurimman tähden Michael Keräsen herääminen alkukauden koomasta on varmasti yksi syy joukkueen tämän hetken sijoitukseen, ja tehoja tarvitaan todella tänäänkin.

JYPille maaottelutauko tuli hyvään saumaan. Alla oli useamman pelin putki ilman merkittäviä saavutuksia, ja esimerkiksi viimeisestä viidestä pelistä alla on vain yksi voitto. Alkukauden huuma ja flow on hävinnyt johonkin, ja toisaalta kiekot alkoivat pomppia entistä epäonnisemmin mitä pidemmälle suo on jatkunut. Onnistuuko joukkue kasaamaan itsensä viikon treenaamisen jälkeen?

Jos uhkapelaajia löytyy, niin tästä pelistä voi katsoa yllätysvaihtoehtoa joko vieraille tai tasapeliin, mikäli uskoo JYPin alavireisen trendin jatkuvan. Itse uskon enempi nousukauteen.

18:30 TPS – Ässät

Unibet-kertoimet:
1.82
– 4.20 – 3.75

Runkosarjassa kolmantena oleva TPS on Ässien tapaan hieman alavireisessä vireessä ollut ennen maaottelutaukoa. TPS:llä on alla kolme tappiota putkeen, ja alkukauden huikean pelin jälkeen ilmeisesti ainakin veteraanien palkeet olivat hieman tyhjentyneet. Toisaalta TPS:ää rasittivat myös loukkaantumiset, ja ainakin viimeisimpien tietojen perusteella Ilari Filppula olisi palaamassa jälleen kokoonpanoon.

Ässillä alla on pari tappiota ennakkoon heikkoja joukkueita vastaan, ja porilaiset lähtevätkin altavastaajana tähän otteluun haavoja nuolleeseen TPS:ään nähden.

Lähetykset: Chat tai meidän Liiga-sivumme!