Liigan kierrosennakko – Tappara ja Kärpät mielenkiintoisessa kohtaamisessa

Liigan perjantai-illassa pelataan useita mielenkiintoisia otteluita. Viime vuosina useaan otteeseen pudotuspeleissä kahinoineet Tappara ja Kärpät kohtaavat Tampereella, ja huikeaan vireeseen äitynyt Pelicans haastaa sarjajohtaja TPS:n.

Linkit lähetyksiin: chat ja Liiga-sivu.

Liiga 13.10.17

18:30 Tappara – Kärpät
Unibet-kertoimet: 2.17 – 3.95 – 2.85

Viime kauden mestari Tappara on vieläkin jatkanut Liigassa hieman alavireisiä otteita. Tapparan trendinä on ollut pelata yhden maalin erolla päättyviä otteluita, joista osa on päättynyt voittoon ja osa tappioon. Huolestuttavaa on vieläkin se, ettei joukkue saa yli kolmea maalia vastustajansa verkkoon. Sijoitus onkin keskikastissa, mitä ei varmasti ennen kauden alkua tähtiä vilisevältä mestaritiimiltä odotettu.

Oulussa Kai Suikkasen aika on kaukainen muisto, kun Kärpät kiitää voittoputkessa ja on tällä hetkellä sarjassa toisena. Viimeisissä otteluissa on kaatunut myös osa pääkilpailijoista. Kärpät pelaa Mikko Mannerin alaisuudessa hyvää lätkää ja pelaajista etenkin Charles Bertrand ja Julius Junttila ovat olleet vahvassa iskussa.

Kärpät lähteekin illan peliin ennakkosuosikkina, tosin Tappara pitänee otteillaan eron yhdessä maalissa tässä(kin) pelissä.

18:30 Pelicans – TPS
Unibet-kertoimet: 2.15 – 4.10 – 2.80

TPS on ollut aivan huikeassa vireessä koko kauden ajan, ja tällä hetkellä joukkue pitääkin Liigan piikkipaikkaa. TPS ei ole myöskään vielä hävinnyt yhtään ottelua varsinaisella peliajalla. Koko paketti on ollut toimiva tähän mennessä – tulivoimaa on löytynyt sekä vanhoista että nuorista ja toisaalta omakin pää on alkukauden epäilyistä huolimatta pysynyt hyvin kasassa.

Illan kotijoukkue Pelicans on yllättänyt monet valtamedioiden asiantuntijat. Joukkueelle tyypillinen ailahtelevaisuus edellisiltä kausilta on poissa, ja joukkue pystyy pelaamaan lähes 60 minuuttia erittäin aggressiivista karvauspeliä. Nuoret tähdet ovat kasvaneet viime kaudesta, ja tietyt täsmävahvistukset ovat olleet korvaamattomia. Lisäksi oma pää on alkanut pitää paljon paremmin kuin aiemmilla kausilla. Pelicans tulee olemaan koko kauttakin ajatellen kova, etenkin kun Libor Sulak ja Jesse Saarinen liittyvät rosteriin.

Illan peliin TPS lähtee kuitenkin statistiikkansa puolesta ennakkosuosikkina, mutta kovaa pelaavat lahtelaiset antavat varmasti kovan haasteen. Viimeiseen viiteen peliin Pelicansillakin on vain yksi jatkoaikatappio, joten tässä kahden kovakuntoisen joukkueen kohtaamisessa voi kumpi tahansa selvitä ulos voittajana.

18:30 HPK – Sport
Unibet-kertoimet: 2.10 – 4.00 – 2.95

HPK on alkukaudesta ollut pettymys, sillä viime vuoden pelitapa ei ole riittänyt enää tällä kaudella ja materiaali on ollut auttamatta liian kapea. Viimeiset viisi ottelua ovat tuoneet viisi tappiota, eikä trendi välttämättä tänään tule muuttumaan. Kahdeksantena liigassa oleva Sport on ollut odotuksia parempi, vaikka viimeiset kaksi peliä tappioihin päättyivätkin. Luvassa lienee ainakin tilastojen valossa vähämaalinen ottelu, tosin näissä peleissä kun kaksi maalinteon kanssa tuskailevaa joukkuetta kohtaavat, ei maalijuhlatkaan ole täysi mahdottomuus.

18:30 Jukurit – Lukko
Unibet-kertoimet: 3.10 – 3.95 – 2.06

Jukurit on tällä hetkellä pahnan pohjimmaisena, tehtyään alle 1,5 maalia/peli ja päästettyään yli 3 maalia/peli. Lukko vastaavasti porskuttaa tällä hetkellä neljäntenä sarjassa, pelaten hyvää lätkää. Lähtökohtaisesti tämä peli menee vierasjoukkueelle, etenkin kun tälle skenaariolle tarjotaan yli kakkosen kertoimia.

18:30 JYP – Ässät
Unibet-kertoimet: 1.54 – 4.80 – 4.80

Kolmantena Liigassa majaileva JYP kohtaa kotonaan kuudentena olevat Ässät. Ässillä trendi on tosin tällä hetkellä hieman alaspäin – viimeisessä viidessä pelissä alla on vain yksi voitto, ja Pelicansia vastaan otetussa 6-2 turpasaunassa joukkue vaikutti täysin vastaantulijalta ja haluttomalta sekä kurittomalta nipulta. Jonkinlainen voitontahto täytyy kaivaa esiin illan kamppailuun, sillä JYP on vahvavireinen joukkue, jolla on useita vireessä olevia maalintekijöitä. Jarkko Immosen ja Juuso Puustisen pysäyttäminen vaatii vähän taisteluhalua.

18:30 KalPa – KooKoo
Unibet-kertoimet: 2.14 – 4.00 – 2.90

KalPa on vastoin ennakko-odotuksia hyytynyt täysin, eikä oma pelitapa ole tuntunut toimivan. Virheitä tulee vieläkin liikaa ja vastustajat ovat osanneet rokottaa niistä armotta. Mankisen ja kumppanien tilalle ei ole saatu uusia tähtiluokan pelaajia, ja sijoitus onkin vasta 14. KooKoo roikkuu tällä hetkellä viimeisellä pudotuspelipaikalla, tosin viimeisestä viidestä pelistä on vain yksi voitto (HPK:ta vastaan). Illan pelissä KalPalla olisi mahdollisuus kääntää trendinsä positiiviseksi.