Liigan kierrosennakko – Jatkuuko Pelicansin hyvä vire?

Liigan perjantai-illassa pelataan kaksi ottelua. Vastakkain ovat Ilves ja HPK sekä Pelicans ja Tappara. Ilveksen ja HPK:n pelissä kohtaavat Liigan häntäpäähän jumiutuneet joukkueet, kun illan toisessa “manselais”kamppailussa Pelicans ja Tappara kiehnäävät keskikastin sijoituksista.

Lähetykset peleihin voit löytää meidän Chatista ja/tai meidän Liiga-sivuilta.

18:30 Ilves – HPK
Unibet-kertoimet: 2.12 – 4.00 – 2.90

Ilvekseltä odotettiin huomattavasti enemmän tähän kauteen lähtiessä kuin mitä joukkue on pystynyt tarjoamaan. Karri Kiven toinen vuosi joukkueen peräsimessä, uudet omistajat ja vahva pudotuspelikevät pitivät olla alku jollekin uudelle ja paremmalle. Alkukausi on kuitenkin ollut erittäin synkkä – joukkue on onnistunut raapimaan kymmenestä pelistä vain kahdeksan pistettä. Joukkue on peleissään hävinnyt yllättävän usein pienellä erolla, mikä näkyy osittain maalierossakin – 22 tehtyä ja 33 päästettyä maalia. Tilastoja katsomalla huomataan kuitenkin maalinteon olleen akilleen kantapää joukkueen pelaamisessa, eikä todellista sniperia ole vielä löytynyt.

HPK:n kauden alku on ollut kohtalainen. Nuorista pelaajista koostuva joukkue menetti viime kauden jälkeen pari konkaria, mutta Antti Pennasen valvovan silmän alla joukkueelta odotettiin edelleen yllätyksiä ja pelitavan piti tuoda etua muita vastaan. Tällä kaudella peli on kuitenkin nopeutunut Liigassakin selvästi, ja materiaalin kepeys on konkretisoitunut alkukaudesta. Etenkin viimeiset kierrokset ovat olleet haastavia – alla on neljä peräkkäistä tappiota, eikä joukkue ole kyennyt näissä peleissä kuin kertaalleen tekemään enemmän kuin yhden maalin (2 maalia parhaimmillaan). Trendi on laskeva, ja uusien nimien tulisi viimein ottaa paikkansa maalintekotilastoissa.

Lähtökohtaisesti HPK lähtee pienenä altavastaajana otteluun. Ilves on voittanut viimeiset kaksi kotipeliään ja toisaalta, HPK on viimeisestä seitsemästä kohtaamisesta Hakametsässä tappiolla lukemin 6-1. Lisäksi joukkue vaikuttaisi olevan tällä hetkellä pienessä downswingissä. Joka tapauksessa odottaisin vähämaalista ottelua, jonka luultavasti Ilves klaaraa tällä kertaa.

18:30 Pelicans – Tappara

Unibet-kertoimet: 2.90 – 4.00 – 2.12

Pelicansilla on ollut melkoisen väkevä kauden alku. Monissa ennakoissa Pelsuja tuskin edes nostettiin pudotuspelikandidaatiksi, mutta niin vain lahtelaiset ovat tällä hetkellä viidentenä Liigassa, allaan neljän pelin pisteputki johon sisältyy kolme voittoa varsinaisella peliajalla. Lisäksi kotivoittojen putki on jo neljän ottelun mittainen. Santerin Ässä toki ennusti Pelsut yllättäjiksi, mutta niin. Pelsujen peli on pelitavaltaan parantunut viime vuodesta, vaikka materiaali kenties heikkeni Vili Sopasen ja kumppanien lähdön myötä. Nyt joukkue pelaa aggressiivista koko kentän karvauspeliä, mutta se ei ole vielä konkretisoitunut jäähyjen muodossa samalla tapaa kuin parilla edellisellä kaudella. Lisäksi vastustajilla on ollut tähän mennessä yllättäviä haasteita prässin purkamisessa.

Tapparan alkukausi ei ole edennyt samalla tavalla kuin mitä suurin osa ennakoista ennakoi. Materiaali on edelleen Liigan kovimpia, mutta Jukka Rautakorven aikana Tappara ei ole yleensä menestynyt heti alusta alkaen. Tällä hetkellä sijoitus on sarjassa kahdeksas ja peleistä suunnilleen joka toinen on päättynyt voittoon ja joka toinen tappioon. Toki joukkue on pelannut pitkässä juoksussa hyvällä tapaa tappionsakin, sillä pelit ovat pääosin ratkenneet maalin erolla ja kauden mittaan nämä voivat kääntyä jälleen toiseen suuntaan. Ennen Lahen visiittiä alla on kuitenkin nolo tappio kriisijoukkue SaiPalle.

Illan pelissä kertoimet ovat vahvasti Tapparalla, mutta Pelicansin vire tulisi ottaa tässäkin kohtaa huomioon. Samanlaista aaltoliikettä otteiden suhteen kuin viime kaudella ei ole vielä nähty, eli voiton jälkeen ei ole vielä katastrofi-iltaa ollut, vaan huonommallakin esityksellä joukkue on kamppaillut pisteistä. Tappara taas kaipaa tähtipelaajiensa heräämistä – joko Kristian Kuusela alkaisi liekehtiä? Lisäksi ylivoimaan pitää manselaistenkin alkaa panostaa, sillä se oli yksi suurimmista syistä, miksi kaksi viime kevättä päättyivät niin kuin päättyivät.