UCL-ennakko – Lohkovaiheet käyntiin, avauskierroksella vastakkain Barca ja Juve!

UEFA Champios Leaguen eli tuttavallisemmin Mestarien Liigan lohkovaihe alkaa viimein tänään. Jokaisessa lohkossa pelaa totuttuun tapaan neljä joukkuetta, ja nämä kohtaavat toisensa syksyn ja talven aikana kertaalleen kotona ja kertaalleen vieraissa. Lohkojen kaksi parasta jatkaa pudotuspelivaiheeseen.

Tämän kauden UCL:ssa kovin edustus on Brittijoukkueilla, kun mukana on peräti viisi edustajaa. Ennakkoon voisi veikata näiden menestvän kohtuu hyvin lohkovaiheessa, mutta jatkopelit ovat toki aina oma maailmansa. Esimerkiksi viime kauden finalistit Real Madrid ja Juventus, sekä pari  muuta kovaa espanjalaista, eli Barcelona ja Atletico Madrid ovat ennakkosuosikkeja tälläkin kaudella. Lisäksi Saksan jätti Bayern München tulee olemaan kova joukkue, ja Ranskan sarjassa pelaava PSG tähtää viimeinkin menestykseen eurokentillä Neymarin ja MBappen hankintojen myötä.

Santerin Ässä arvioi tässä artikkelissa tiistain otteluparien voimasuhteita ja lähtee veikkailemaan jopa voittajia! Illan herkkupaloina lienevät Barcan ja Juventuksen kohtaaminen, minkä lisäksi toinen Espanja vs Italia -maaottelu nähdään AS Roman ja Atletico Madridin välillä.

Uefa Champions League 12.9.2017

21:45 Barcelona – Juventus

Unibet-kertoimet: 1.65  – 4.10 – 5.70

Illan kenties mielenkiintoisimmassa pelissä kohtaavat viime kaudella Mestarien liigan välierissä kohdanneet Barcelona ja Juventus. Barca nousi ottelupariin viime kaudella tehtyään kenties kaikkien aikojen nousun PSG:tä vastaan, Juve vastaavasti oli pelannut vakuuttavasti omaa tiivistä puolustuspeliään. Ottelupari ei oikeastaan noudattanut ennakkoon annettuja käsikirjoituksia, kun Juve nöyryytti Barcaa ja eteni jatkoon yhteismaalein 3-0, pitäen Barcan harvinaisesti kahdesti nollilla!

Uusi kausi tuo toki mukanaan uudet kujeet. Barcelona menetti Neymarin PSG:hen, tilalle tuli Dembele. Tähän peliin joukkueen vaarallisesta kolmiosta puuttuu myös loukkaantumisesta kärsivä Luis Suarez. Juventuskin on kokenut muutoksia, kun puolustuksen kantava voima Leonardo Bonucci vaihtoi kilpailija AC Milanin riveihin.

Barcelona on alkukaudesta ollut hyvä Espanjan liigassa – Ernesto Valverden johdolla joukkue on ilmeisesti tiivistänyt puolustustaan ja pelityyli muistuttaa Pep Guardiolan aikoja. Maaliero kolmessa pelissä Espanjan La Ligassa on vakuuttava 9-0 ja alla on täydet pisteet. Huonosti ei ole Juventuskaan aloittanut kauttaan, sillä joukkueella on Serie A:ssa kolme voittoa, maalieron ollessa 10-2.

Tässä pelissä Barcan tulee löytää keinot murtaa Juven hyvä puolustus, ja nyt sillä on hyvä mahdollisuus revanssiin viime kauden chämppärien liigan nöyryytyksestä. Lähtökohtaisesti en usko, että Juve pystyy kolmatta kertaa putkeen pitämään Barcaa nollilla joukkueiden välisessä mittelössä. Toki Barcalla on tällä hetkellä “tähdistään” vain Messi ehjänä, joten joukkueen pitää löytää uusia ratkaisijoita. Ottelussa on myös panoksena jo hyvät mahdollisuudet lohkovoittoon, sillä se lienee näiden kahden joukkueen kauppa – Olympiakos ja Sporting ovat toki Euroopan mittakaavassa kovia, mutta heidän kannaltaan valitettavasti Juve ja Barca ovat jättiläisiä.

Veikkaus: tasapelillä ja Juven voitolla on niin mukavat kertoimet pelillisiin eroihin nähden, että Juven tasurin veikkaaminen on oma lopputulema.

Streams: TV2, YLE Areena

21:45 Olympiakos Piraeus – Sporting CP

Unibet-kertoimet: 2.85 – 3.25 – 2.75

Lohko D:n toisessa kamppailussa taistellaan arvokkaista pisteistä taistelussa kolmossijasta. Olympiakos on aloittanut kotimaan liigakautensa kohtalaisesti, saldona kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Sporting on ehtinyt pelata jo peräti viisi peliä, ja jälki on ollut vakuuttavaa, sillä alla on viisi voittoa ja maaliero on kymmenen börsää plussalla.

Olympiakoksen suurimpana huolena lienee Bas Dostin ja Gelson Martinsin pitäminen aisoissa, sillä kaverit ovat tehneet neljä ja kolme maalia jo tässä vaiheessa kautta. Olympiakos on tosin pelannut sekä liigassa että kauden edeltävissä peleissä (mm. UCL-karsinta) hyvin, eikä joukkue ole useinkaan päästänyt yli yhtä maalia. Lisäksi joukkue lähtee peliin kotietu edellä, joten tasapeli tai kotijoukkueen voitto ovat hyvinkin mahdollisia lopputuloksia. Vierasyllätyskään ei tilastojen valossa ole mahdoton, joten nyt en uskalla vedonlyöjiä patistella mihinkään suuntaan!

Streams:

21:45 Benfica – CSKA Moskova

Unibet-kertoimet: 1.67 – 3.90 – 6.00

A-lohkon kamppailussa kohtaavat Portugalin suuruus Benfica ja Venäjän jätti CSKA. Benfica on aloittanut kautensa Portugalin liigassa ottamalla neljä voittoa ja yhden tasapelin. Huomionarvoista on, ettei joukkue ole vielä kertaakaan päästänyt yli yhtä maalia, ja maalintekokin on ollut hyvällä mallilla. Venäjän liigassa pelaava vastustaja on pelannut jo kauden aikana yhdeksän peliä ja on ottanut niistä 16 pistettä. Omiinkin on mennyt kuitenkin melko lailla maaleja.

Benfica on selkeä suosikki omalla kotikentällään. Joukkueella on kokenut ja hyvä puolustus, minkä lisäksi sillä on heittää kentälle tällä kaudella peräti kuusi maalia iskenyt Jonas, joka tulee olemaan hankala pidettävä moskovalaisvieraille. CSKA:lla ei ole aivan yhtä kovaa hyökkäyskalustoa, mutta joukkue on täynnä Venäjän maajoukkuepelaajia, ja viimeisenä lukkona löytyy hyvä maalivahti Igor Akinfeev, johon joukkue voi luottaa täysillä.

Veikkaus: Benfica vie, ja ottaa tärkeät pisteet taistelussa lohkon jatkopaikoista

21:45 Manchester United – Basel

Unibet-kertoimet

1.24 – 6.50 – 12.001

ManU on aloittanut kautensa hyvin Valioliigassa, ja Jose Mourinhon alaisuudessa pelaava joukkue on petrannut selvästi viime kaudesta. Sijoitus Valioliigassa ei olisi riittänyt näihin karkeloihin, mutta Eurooppa-liigan voitto siivitti ManUn UCL:ään.

Sveitsiläinen Basel on ansainnut paikkansa myös näissä karkeloissa, ja taistelee varmasti lohkon kakkossijasta vahvasti Benfican ja kenties yllätyksiin pystyvän Moskovan kanssa. Tässä pelissä kaikki nallekarkit laitetaan kuitenkin likoon kotijoukkueen puolesta.

21:45 Bayern München – Anderlecht

Unibet-kertoimet: 1.08 – 14.00 – 36.00

Usein ennakkosuosikkina UCL-kauteen lähtevät Bayern München lähtee siihen nytkin, mutta toisaalta, lohkossa voi olla tarjolla vain kakkospaikkaa. PSG on huikean kova joukkue tällä kaudella, ja oikeastaan ainoastaan Ranskan liigan heikko taso voi johtaa heikkoihin otteisiin UCL:ssa. Tässä kyseisessä ottelussa Bayern on selvä suosikki, ja anderlechtille ei jätetä kauheasti yllätysvaraa. Huolimatta siitä, että Lahm ja Alonso lähtivät viime kauden jälkeen, on joukkue edelleen kivenkova.

21:45 Celtic – PSG

Unibet-kertoimet: 10.00 – 6.00 – 1.32

PSG on yksi tämän kauden mestarisuosikkeja Mestarien liigassa, ja kotimaan sarjassa joukkue on aloittanut erittäin vahvasti. Celtic on vakiokävijä eurokentillä, mutta tällä kertaa jaossa lienee vain lohkon kolmospaikka ja matka kohti Eurooppa-liigan pudotuspelejä. Sillä taipaleella Anderlecht on päävastus, ja tämän päivän koitoksessa Celtic pyrkinee pitämään maalieroaan siedettävänä.

21:45 Chelsea – Qarabag

Unibet-kertoimet: 1.15 – 8.75 – 26.00

Chelsea saa vastaansa tämän kauden eksoottisen vierailijan, Azerbaidjanilaisen Qarabagin. Lähtökohtaisesti vierailijat ovat jo kauden maksiminsa saavuttaneet, niin kova tämä C-lohko tänä vuonna on. Chelsea on selkeä suosikki kamppailuun, ja joukkue tarvitseekin ehdottomasti täyden pistepotin, jotta se pystyy kamppailemaan tasaväkisesti jatkopaikasta kivenkovien AS Roman ja Atletico Madridin kanssa.

21:45 AS Roma – Atletico Madrid

Unibet-kertoimet:

Molemmat joukkueet ovat kärsineet jo pistemenetyksiä tällä kaudella kotimaansa liigoissa. Atletico on jäänyt pari kertaa tasapeliin, Roma on ottanut yhden murskatappion Interiä vastaan. Lähtökohtaisesti Atletico on parempi joukkue eurokentillä, mutta alun hankaluudet asettavat pienen kysymysmerkin siitä, kuinka valmis tämän kauden joukkue on. Tasapeli voisikin olla veikeä lopputulos.

Streams:

All the streams for the games can be found on our football-page, as well as on some updates we might put under the match names.

Artikkeli päivittyy pitkin päivää mm. ennakoilla ja lähetyksillä!