Liigan kierrosennakko: Tampereen paikallistaisto illan helmenä

Liiga. Liigan kevät 2017-18 pyörähtää tänään käyntiin täydellä ottelukierroksella. Ensimmäiset kierrokset ovat osaltaan aina pieni mysteeri, mutta muun muassa chl- ja harjoitusotteluiden perusteella suuntaa voidaan hieman ennakoida.

Santerin Ässä arvioi avauskierroksen ottelut. Lähetykset peleihin löytyvät chatista, Liiga-sivuilta ja Ruudusta.

Liiga 8.9.2017

17:00 Jukurit – KalPa
Jukurit pääsee avaamaan kautensa kotiyleisön edessä ennen muita joukkueita yhdessä KalPan kanssa. KalPa lähtee otteluun ennakkosuosikkina sekä materiaalinsa että pre-seasonin takia. KalPa on pelannut CHL:ssä hyvää lätkää, vaikkakin nopea pelitapa on aiheuttanut paljon virheitä nuoressa joukkueessa ja ailahtelua pelin sisällä.
Jukurit aloitti oman pre-seasoninsa vaisusti, mutta on sittemmin ottanut harjoitusotteluista kolme voittoa putkeen, kaataen mm. Tshekin Litvinovin ja yhden kauden päävastustajistaan, KooKoon.
Ennakkoon KalPa lienee kuitenkin liian kova kanto kaskessa.
18:30 HPK – Kärpät
 
HPK:lla on ollut hieman ailahteleva pre-seasoni, tosin viimeiset kaksi valmistavaa ottelua päättyivät joukkueen voittoon. Joukkueessa on mukava sekoitus nuoria nopeita pelaajia sekä tasapainottavampia “vanhuksia”.
Vastustaja Kärpät on mielenkiintoinen nimi pelissä. Viime kausi Kai Suikkasen johdolla päättyi tosiaan floppiin, ja Mikko Manner on ottanut ohjat käsiinsä. Kärpät on ollut harjoituskaudella kohtuu pirteä, kaataen mm. pari ruotsalaisjoukkuetta selvin lukemin. Pelitapa ei kuitenkaan ole vielä täysin valmis, joten HPK:lla on sauma yllätykseen – se toki vaatii nuorilta maalivahdeilta heti onnistumisia ja toisaalta viime kaudelta tuttu pelitapa ja rytmi pitää säilyttää.
18:30 Ilves – Tappara
Illan kenties kiinnostavin ottelu on Tampereen paikalliskamppailu. Vaikka peli pelataan Hakametsässä, ei tässä vaiheessa vielä nouse mestaruusviiriä kattoon Ilveksen ollessa kotijoukkue. Otteluun oman lisämausteensa tuo viime keväänä pelattu huikea puolivälieräsarja, jossa Ilves kaatui lopulta 7.pelissä. Kotijoukkueella on varmasti kova halu näyttää kykynsä ja ottaa revanssi karvaasta tappiosta.
Vierasjoukkue Tappara lähtee peliin kuitenkin suurena suosikkina. Joukkue kulki harjoituskaudella voitosta voittoon, ja CHL-peleissä tuli jopa murskavoittoja. Peli oli yllättävän valmista näin paikan päällä katsoneen silmin jo CHL:ssä, siitä huolimatta, että vaihtuvuus on ollut melko kovaa.
Pelistä tuskin tulee hurlumhei-kiekkoa, ja ottelu tullee päättymään 1-2 maalin erolla. Todennäköisemmin Tapparalle.
 
18:30 JYP – HIFK
 
Jyp lähtee peliin pre-season otteidensa takia ennakkosuosikkina. Kesällä kovia vahvistuksia mm. Jarkko Immosen myötä haalinut hurrikaanilauma voitti pre-seasonilla viisi peliä kuudesta, kärsien tappion vain viimeisimmässä CHL-pelissä.
Vastaavasti HIFK on vielä hieman tuuliajoilla uuden valmentajansa A-P Selinin pelitavan kanssa. Joukkue kenties hieman heikkeni paperilla viime vuodesta, mutta uudet nimet fittaavat paremmin pakettiin. CHL-kaudesta tuli floppi, ja tappioita on naarattu mm. kahdesti Saksasta.
JYP on ennakkosuosikki.
18:30 Lukko – TPS
Lukko ja TPS ovat molemmat kokeneet muutoksia viime kaudesta, kun penkkien taakse asettuvat uudet nimet. Lukko yrittää luoda uutta nousua viime kauden hopeavalmentaja, liigakonkari Pekka Virran johdolla. TPS taas luottaa uuteen mieheen, kun pitkän linjan TPS-koutsi Kalle Kaskinen ottaa vallan.
Molemmilla joukkueilla rosteri varaa ensisijaisesti kokemukseen. Molemmilla on myös takana melko samanlainen pre-season, kun joukkueet pelasivat voittojen ja tappioiden suhteen melko lailla tasan. Hankala lähteä tässä veikkaamaan voittajaa, jatkoaika hyvinkin mahdollinen.
18:30 Pelicans – Sport
Pelicans menetti viime kauden jälkeen tukun kovia pelimiehiä, kirkkaimpana tähtenään yli piste/peli tahdilla pelanneen Vili Sopasen. Pre-season kulki kuitenkin pelillisesti yllättävän hyvin, ja mahtuipa plakkariin yksi voitto KHL-seura Severstalistakin. Ilkka Kangasniemi on tärkeässä roolissa Pelsujen menestyksen kannalta koko kautena.
Sportin pre-season oli ailahtelevampi, mutta joukkue toki otti voittojakin matkalla. Menestys riippuu pitkälti Riskan veljesten ja mm. Nenosen ja Kalapudaksen suorituksista. Rosteri on kuitenkin kohtuu kapea, ja Pelicansilla on kotikaukalonsa puolesta pieni materiaali- ja kenttäetu.
 
18:30 SaiPa – KooKoo
Itä-Suomen herruudesta kamppailevat tässä pelissä viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jääneet joukkueet. Pre-seasonilla SaiPa onnistui kukistamaan KooKoon kahdesti ja voitti kertaalleen KalPankin.
Molemmat joukkueet operoivat pienehköllä budjetilla, mutta juuri näistä keskinäisistä otteluista olisi hyvä napata pisteitä. SaiPa on lähtökohtaisesti suosikki.