Liigan kierrosennakko – Ilves yrittää avata pistetilinsä

Liigassa pelataan tänään neljän ottelun kierros. Ilves ja Sport pelaavat keskenään tärkeistä pisteistä. Myös KalPan ja HIFK:n pelissä riittää seurattavaa.

Liiga 15.9

Streamit: liiga-sivu ja chat

KalPa – HIFK

KalPa on suorittanut tähän mennessä tuloksellisesti yllättävän heikosti, sillä se on saanut tililleen vain kolme pistettä. Tosin se on hävinnyt esimerkiksi Tapparalle. HIFK on pelannut yhden pelin enemmän ja on saalistanut pisteen enemmän kuin kuopiolaiset.

Lähtökohtaisesti KalPa lähtee peliin ennakkosuosikkina. Se on pelillisesti valmiimpi paketti kuin vastustajansa, tosin vauhtilätkä on vielä tässä vaiheessa kautta haavoittuvaa ja avaa paikkoja vastaiskuille. HIFK:n tulee onnistua maalivahtipelissä, muuten tulee varma noutaja.

Sport – Ilves

Ilves on vielä otteluun lähdettäessä nollakerholaisena. Joukkue ei ole vielä pelannut yhtään täysin ehjää peliä, ja etenkin toiset erät ovat olleet suuri murheenkryyni.

Vastustaja Sport otti ensimmäiset pojonsa jo, mutta peli on ollut melko sekavaa ja varsinaista staraa ja liideriä ei ole vielä löytynyt. Tiukka peli tulossa, mutta uskon Ilveksen avaavan viimeinkin pistetilinsä. Sami Sandellin loukkaantuminen jälleen kerran vaikuttaa kyllä peliin, sillä materiaali ei ole järin laaja.

KooKoo – JYP

Jyp lähtee peliin selkeänä ennakkosuosikkina. Joukkue on pelannut jo kauden alusta hyvää lätkää, ja joukkue on mukava sekoitus nuoruutta ja kokemusta. KooKoo aloitti kautensa väkevästi nujertamalla umpisurkean SaiPan kahdesti maalierolla 11-3. Nämä otteet antavat varmasti itseluottamusta ja yllätys on jopa mahdollinen.

SaiPa – TPS

Lappeenrantalaiset odottavat SaiPalta ryhtiliikettä. Tero Lehterän piti olla sateentekijä, mutta toistaiseksi tulokset ovat olleet surkeita.

TPS on aloittanut kautensa vahvasti, suurimpana kruununa murskavoitto Tapparasta. JYPin tavoin joukkue on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. TPS on suosikki.