Liigan kierrosennakko – Ilves ja KooKoo mielenkiintoisessa kamppailussa

Liigan tiistaikierroksella pelataan viisi ottelua. Varsinaiset “kärkijoukkueet” eivät ole tänään tulessa, mutta useita muita pelejä kannattaa seurailla suurella mielenkiinnolla. Yksi huomionarvoinen ottelu lienee viime kierroksilla piristyneen Ilveksen ja kautensa hyvin aloittaneen KooKoon kohtaaminen.

Liiga 26.9.2017

18:30 HIFK – Ässät

Unibet-kertoimet: 1.86 – 4.10 – 3.50

Ässät on aloittanut kautensa kohtalaisen hyvin, sillä joukkue on tällä hetkellä sarjassa peräti neljäntenä. Ässillä suurennuslasin alla tähän mennessä kauden alla on ollut nuori superlupaus Jesperi Kotkaniemi, joka on päässyt kohtalaisen hyvin mukaan liigatahtiin, johtaen joukkueensa sisäistä pistepörssiä tehoin 2+4=6. Joukkueenakin Ässät toki on pelannut hyvin.

Illan vastustaja HIFK on pelannut alkukauden masentavasti. Jo CHL-kaudelta alkanut tehottomuus on vain jatkunut, ja joukkue on yleensä jäänyt yhteen tai kahteen maaliin. Tosin positiivisesti ajatellen puolustuspäässä homma on toiminut, sillä mitään murskatappioita ei ole tullut. Tilillä on silti vain yksi voitto ja kuusi pistettä, sijoituksen ollessa toiseksi viimeinen.

Illan peliin Ässät lähtee selvänä ennakkosuosikkina. Tällä hetkellä HIFK vaikuttaa olevan pelillisesti jumissa ja kentälle on eksynyt aivan liian monta turistia. Jos kopissa ei tykätty Tom Nybondasista (ent. GM), hänen lähtönsä voi toki tässä pelissä vapauttaa hieman otteita. Lähtökohtaisesti vierasjoukkue hoitaa tämän, ja etenkin kertoimien ollessa Unibetilla makoisat 3.50, voi vieraille hyvillä mielin laittaa vetoa sisään.

18:30 HPK – Pelicans

Unibet-kertoimet: 2.23 – 3.90 – 2.80

HPK ja Pelicans ovat tällä kaudella mielenkiintoinen ottelupari, kenties juuri sen takia, että seurat pääsevät ensimmäisinä Liiga-joukkueina pelaamaan ottelun ulkomailla tammikuussa Virossa.

Molemmat ovat aloittaneet kautensa kohtalaisen samanlaisesti, ja ovat sarjataulukossa keskivaiheilla. HPK:lla on alla kolmen pelin voittoputki, takanaan mm. voitto kovakuntoisista Kärpistä. Pelicans on pelannut viime kaudeltaan ominaisella tyylillään, ottaen voiton joka toisessa pelissä. Viime pelistä lahtelaisilla on alla hienojen otteiden jälkeen 7-2 voittopeli, jossa Miska Siikonen teki uransa ensimmäisen hattutempun. Pelicansin ns. “SiKaKo”-ketju on vaarallinen, mutta muuten materiaali on toki melko nimetöntä. HPK:n peli taas perustuu tiiviiseen joukkuepeliin. Vauhtia on varmasti luvassa, mutta hämeenlinnalaiset lähtevät ennakkosuosikkina kotipeliinsä, tosin lievinä sellaisina.

18:30 Ilves – KooKoo

Unibet-kertoimet: 1.93 – 4.10 – 3.35

KooKoo on mielenkiintoinen suorittaja tämän alkukauden osalta. Joukkueelle luvattiin tosi vähän, mutta peli on kulkenut yllättävän hyvin ja matkalla on haastettu Liigan kovimpia joukkueita ja näitä on jopa kaatunut.

Vastaavasti Ilves lähti kauteen ehkä hieman kovemmin odotuksin mitä tulokset ovat näyttäneet. Viime kauden lopussa joukkue pelasi hyvää lätkää ja haastoi Suomen mestari Tapparan täysillä. Vaihtuvuuskaan ei ollut loppujen lopuksi niin suurta. Toki tälläkin kaudella näyttäisi loukkaantumiset ja materiaalin kapeus olevan haaste, kun mm. Sami Sandell on jälleen ottanut osumaa.

Viimeisestä kahdesta pelistä Ilves on kuitenkin onnistunut haalimaan kaksi voittoa, ja vaikka peli ei ole lähelläkään valmista, viime kaudelta tuttua Ilvestä on alkanut näkyä. KooKoo ei tule pääsemään helpolla.

18:30 KalPa – Jukurit

Unibet-kertoimet: 1.78 – 4.20 – 3.80

KalPa ja Jukurit ovat tällä hetkellä Liigan sijoilla 11 ja 12. Jukurien puolesta tällaiset sijoitukset olivat melko odotettuja, mutta KalPan tilanne on tällä hetkellä yllättävä. Pirteästi CHL-kaudella esiintyneet kuopiolaiset ovat alisuorittaneet pahasti, toki täytyy muistaa, että viime kierroksilla vastassa on ollut Liigan kovakuntoisimpia joukkueita. Alla on silti neljän pelin tappioputki, mikä näkyy tässä vaiheessa kautta sarjataulukossa armotta.

Illan kamppailussa teemana lienee se, että KalPa on nopea joukkue joka pitää peliä hallinnassaan ja Jukurit pyrkii iskemään vastaan. Toistaiseksi KalPan peli on ehkä auennut jopa hieman liikaa tällä kaudella eikä tulosta ole syntynyt odotetulla tavalla hyökkäyspäässä. Lisäksi neljä perättäistä tappiota varmasti painaa psyykkeessä, joten Jukureilla on nyt hyvä mahdollisuus yllättää.

18:30 Sport – SaiPa

Unibet-kertoimet: 1.78 – 4.25 – 3.70

SaiPa on tähän mennessä kautta onnistunut sekoilemaan omassa pelissään useammin kuin kerran, tuloksena eniten päästettyjä maaleja koko sarjassa. Viime aikoina trendi on toki alkanut olla parempi, ja juuri tämä peli on lappeenrantalaisten iskun paikka. Vastustaja Sport on ollut melko tasapaksu jengi, joka keikkuu tällä hetkellä sijalla kymmenen. Sport lähtee hienoisena ennakkosuosikkina, mutta toisaalta, en aliarvioi vieraita tässä pelissä. SaiPa tekee pikkuhiljaa tuloaan.

Lähetykset: Chat ja Liiga-sivu!