Liigaennakko: Tappara – Lukko

Liigan keskiviikon kierroksella pelataan vain yksi ottelu. Vastakkain ovat sarjan kestomenestyjä Tappara ja sarjassa tällä hetkellä kolmantena oleva Lukko. Eroa sarjataulukossa on tosin vain kolme pistettä yhdeksäntenä majailevaan Tapparaan.

Hakametsä on viime aikoina ollut Lukolle yllättävän tuskaisa paikka – viimeisestä yhdeksästä pelistä se on ottanut vain yhden jatkoaikavoiton, loput pelit ovat olleet Tapparan heiniä.

Tapparalla on tällä kaudella ollut toistaiseksi yllättävän suuria ongelmia maalinteon kanssa. Varsinaista Laineen tai Kuuselan tai Haapalan tasoista sniperia ei tilastoista tällä kaudella ole vielä löytynyt. Oma pää on pelannut kuitenkin melko hyvin, tosin Dominik Hrachovina voisi kaivata tasokasta kakkosvahtia kirittäjäksi. Illan peliin Tappara saa vielä kovan luokan vahvistuksen, kun nuori Niko Mikkola palaa Pohjois-Amerikan reissultaan takaisin. Kova puolustuskalusto, josta useampikin nimi voisi onnistuessaan pelata vähintään EHT-peleissä.

Illan vastustaja Lukko on onnistunut omassa maalinteossaan kohtuu hyvin, eikä omakaan pää ole juuri vuotanut maalieron ollessa peräti 24-13. Lisäksi alivoima on toiminut hyvin – joukkueelle ei ole vielä tehty yhden yhtä ylivoimamaalia kauden aikana. Samalla kun Tapparan erikoistilannepelaaminen on sakannut, voi illan ratkaisut syntyä juurikin erikoistilanteissa.

Veikkaus: Tappara on kotonaan parempi, mutta esimerkiksi jatkoaika ei olisi lainkaan yllättävä.

Stream: ks.chat ja Liiga-sivu!