Yleisurheilun mm-kisat käyntiin – Bolt ja Farah aloittavat viimeiset näytöksensä

Yleisurheilun MM-kisat käynnistyvät viimein tänään Lontoossa. Avauspäivänä on paljon mielenkiintoisia tapahtumia, kun Usain Bolt ja Mo Farah pääsevät aloittamaan viimeiset arvokisansa.

Lisäksi avauspäivänä tulessa on kaksi suomalaista, kun Minna Nikkanen (seiväs) ja pituushyppääjä Arttu Pajulahti (ent. Halmela) aloittavat karsintaurakkasa.

Avauspäivän kenties kiinnostavin laji on miesten 100 metrin alkuerät. Usain Boltin vire on pieni kysymysmerkki jälleen, sillä kauden paras on tällä hetkellä miehelle vaatimaton 9.95. Toki Boltin tuntien paras vire on juuri arvokisoissa, mutta miten selkävaivat ovat vaikuttaneet herran kuntoon? Boltin ennakkoon pahimmat vastustajat lienevät maanmies Yohan Blake ja saman ajan tällä kaudella kellottanut Justin Gatlin. Tällä kaudella kovaa juossut Christian Coleman voisi olla yksi kisan mustista hevosista, ja Unibetin tarjoama kerroin 7.50 voisi olla vedonlyöjälle houkuttelevampi kuin Boltin 1.35.

Illan ainoassa loppukilpailussa, 10 000 metrin juoksussa britti Mo Farah hakee jo kolmatta tuplaansa mm-kisoissa. Farah on selvä ennakkosuosikki ja on vaikea uskoa, että muut voisivat löytää taktiikkaa jolla kukistaa britti valtaistuimeltaan.

Suomalaisten jatkomahdollisuudet ohuehkot

Kaksi suomalaista osallistuu päivän karsintoihin. Seipäässä Minna Nikkasella on edessään jo uran 15:nnet karsintakekkerit. Nikkaselta vaaditaan luultavasti keleistä riippuen jatkoon kauden paras tulos. Karsinnasta päässee jatkoon tuloksessa 450-455, riippuen omasta sarjasta. Mahdollisuuksia on.

Pituushyppääjä Arttu Pajulahdelta vaaditaan venymistä. Hänen ennätys ja kauden tilastotulos 810 riittää vertailussa joukon toiseksi viimeiseksi. Jatkoon riittänee tulos 790-800, joten kauden toiseksi parasta hyppyä (792) tulisi petrata. Pituus on herkkä laji, joten nappionnistumisella saumat ovat olemassa.